Connect with us

Šport

Basketbal: Finále ženskej extraligy je tu. Čajky môžu obhájiť titul

Finále ženskej basketbalovej extraligy je tu. V sobotu 15. apríla o 18.00 h začína v Diplomat aréne séria Piešťanských Čajok so Sláviou Banská Bystrica. Pred jej začiatkom tréner Čajok hovorí, že vie do čoho idú a čo chcú dosiahnuť.

Published

on

Reklama

Sedem zápasov, sedem víťazstiev, to je doterajšia bilancia Piešťan so Sláviou v aktuálnom ročníku. Aká Banská Bystrica to bude vo finále sezóny 2022/2023? „Ťažko povedať, aká je Banská Bystrica. Uvidíme, v akom zložení prídu, keďže vraj majú nejaké zranené hráčky. Odhliadnuc od toho, kvalitu určite majú. Dokázali to aj v semifinále, keď dvakrát vyhrali na palubovke Ružomberka. Nič nemôžeme podceniť a myslím si, že by to ani nebolo vhodné, keďže ide o finále,“ odpovedal na úvod tréner Čajok.

Každé zo stretnutí sa uskutočnilo v istej fáze sezóny a v istom rozpoložení finálového súpera Piešťan. Je to v tomto smere výhoda alebo nevýhoda? „My vieme, čo hrajú, tým, že sme spolu odohrali veľa zápasov. Tím je určite trochu iný príchodom Žofie Hruščákovej. Keď prišla do Bystrice, tak sme s nimi odohrali len jeden zápas, ktorý sme vysoko vyhrali, ale už sa dostala do správnych koľají a bude to tak náročnejšie. V princípe vieme, čo hrajú, ale samozrejme prídu aj s niečím novým. Je to finále, každý bude niečo skúšať. Pripravíme sa na nich tak, ako na každý zápas,“ pokračoval Jankovič v hodnotení súpera.

Reklama

Banská Bystrica si podobne ako Piešťany, zabezpečila miesto vo finále najrýchlejším možným spôsobom. Šancu na premiérový titul má opäť po 23 rokoch, Čajky hrajú prvýkrát v histórii klubu o to, aby obhájili zlato. „Asi sa to tak aj očakávalo, že to takto dopadne, síce tretí zápas bol dosť tesný a dalo by sa povedať, že Banská Bystrica mala aj trochu šťastia, ale šťastie praje pripraveným. Postúpili cez Ružomberok po výhre 3:0 na zápasy, svoju kvalitu ukázali,“ uviedol skúsený kouč na margo výsledku semifinálovej série.

Po piešťanskom postupe cez Košice, mali hráčky a realizačný tím opäť viac času pripraviť sa na posledný vrchol sezóny 2022/2023. Pre klub by to bola pekná bodka k úspechom, na ktoré dosiahol v uplynulých mesiacoch – postup do play off Eurocupu, triumf na Slovenskom pohári a 3. miesto na Federálnom pohári.

Reklama

„Je to ťažké a náročné, hlavne skrz dvojtýždňovú pauzu medzi semifinále a finále. Sezóna je pre nás dlhá, náročná a bola spojená s Eurocupom, takže je to vidieť aj na dievčatách. Musíme dávať pozor v rámci tréningového procesu, aby sme ich udržali nejakým spôsobom živé. Vieme, do čoho ideme a čo chceme dosiahnuť. Musíme byť hlavne na to mentálne pripravení, pretože fyzicky už teraz nedobehneme nič a navyše nenatrénujeme,“ myslí si Jankovič.

Jedno je isté, o motiváciu je v oboch táboroch postarané, ide totiž o najvyššiu métu v rámci Niké extraligy žien. Prídu nejaké herné zmeny od družstva z kúpeľného mesta? „Ja nechcem nič meniť. Keď tento basketbal, ktorý sme hrali doteraz, bol svojim spôsobom nejako úspešný, tak by asi nemalo veľký význam, aby sme ho menili. Určite sa budeme chcieť držať našich pravidiel, ktoré máme. Verím, že to zvládneme,“ dodal na záver tréner Čajok.

Finálová séria Piešťanských Čajok so Sláviou Banská Bystrica sa hrá na 3 víťazné zápasy, úvodný duel je na programe v sobotu 15. apríla o 18.00 h v Diplomat aréne. Vstupné je 7€.

TS Piešťanské Čajky Foto: Ladislav Duračka

Populárne články