Connect with us

Šport

Basketbal: Čajky majú mečbal. Premeniť ho môžu už v sobotu

Piešťanské Čajky si vezú z Košíc semifinálový mečbal, v druhom zápase série s Young Angels uspeli na jeho palubovke 89:54 a už v sobotu 1. apríla o 18.00 h môžu pred svojimi fanúšikmi spečatiť postup do finále.

Published

on

Reklama

Začiatok druhého semifinálového zápasu sa niesol v podobnom duchu, ako aj prvé stretnutie. Piešťany mali herné výpadky, najmä v obrane a dovolili tak Košiciam hrať vyrovnanú partiu. V úvode pomohla Andělová, neskôr domáce basketbalistky dokonca vyrovnali. Pomohla až ideálna koncovka prvej štvrtiny, k 10-bodovej šnúre naštartovala Mujovičová a pridali sa k nej spoluhráčky, preto Čajky vyhrali túto časť 23:13. Druhá časť nezačala tiež ideálne, Košice stiahli manko a opäť Andělová ukončila v tretej minúte strelecké suchoty Piešťan. Následne sa rýchlo vrátilo dvojciferné vedenie, ale chýbala tomu ľahkosť a Košice tohto faktu využili. V predposlednej minúte stiahli dokonca na rozdiel jediného bodu (36:35), keď najväčšie problémy robila piešťanskej obrane Blanksová. Opäť sa zopakoval dobrý záver, tentoraz pomohla streľba za 3 body a na polčasovú prestávku sa išlo za priaznivého stavu – 44:37.

Po prestávke prišli Piešťany ako vymenené, úplne iná koncentrácia, nasadenie na oboch stranách palubovky a hneď to bolo od prvej sekundy badateľné. 13-bodová šnúra, Košiciam nedovolili takmer 5 minút skórovať a vedenie sa dostalo cez 20-bodovú hranicu. Konečne sa vrátili ku svojej hre, ktorá ich zdobí po celú sezónu a tentoraz sa domáce hráčky nezmohli na žiadny výraznejší nápor. Zisk komfortného náskoku dodal Čajkám sebavedomie a aj pri menších výpadkoch koncentrácie, si ho dokázali do konca tretej štvrtiny udržať – 66:45. Dobre sa začala aj záverečná 10-minútovka, konkrétne 11:2 a o víťazovi druhého semifinálového stretnutia tak bolo už definitívne rozhodnuté. Výborne fungovala najmä spolupráca Andělovej s Jamesovou, ale postupom času sa k nej pridali aj ostatné hráčky na piešťanskej súpiske. Piešťany si napokon s prehľadom vybojovali v Košiciach druhé víťazstvo v semifinálovej sérii a zároveň cestujú domov s postupovým mečbalom.

Reklama

 

Povedali po zápase:

Peter Jankovič, tréner Piešťan: “Zlý prvý polčas, respektíve druhá štvrtina, v ktorej sme neplnili to, na čom sme sa dohodli. Som však rád, že po prestávke sme vstúpili do druhého polčasu veľmi zodpovedne. Výrazne sme si pomohli tým, že sme dobre bránili, hrali rozumne v útoku, urobili si komfortný náskok a v podstate sa už len zápas iba dohrával. Teší ma, že sme konečne premenili aj strely z vonku, ktoré sme si dokázali vytvoriť počas celého stretnutia, ale nevedeli sme ich premeniť, no na konci nám to už padlo. Fajn, vyhrali sme vonku, vedieme 2:0. Ešte musíme zostať pri zemi, skoncentrovať sa na domáci zápas. Verím, že to potvrdíme a ukončíme sériu.”

Reklama

Niké EXZ – 2. zápas semifinále play off:

Young Angels Košice – Piešťanské Čajky 54:89 (13:23, 23:21, 9:22, 9:23)

Košice: Blanksová 22, Mikovčáková 11, Kristlová 6, Rodáková 2, Bohušová 0 (Šedivá 6, Dulovičová a Rebejová po 3, Majorošová 1, Jakubčková a Plavnická 0)

Čajky: Andělová 24, Jamesová 19, Mujovičová 8, Mandičová 5, Jurčenková 2 (Moravčíková 13, Rusiňáková 11, Martišková 5, Kraislová 2, Chovaníková a Vandlíková 0)

TH: 17/12 – 14/12, Fauly: 22 – 19, Trojky: 2 – 11, Rozhodovali: Zubák, Životský, Karnay

/stav série – 0:2/

TS Piešťanské Čajky Foto: Ladislav Duračka

Populárne články