Connect with us

Šport

Hokej: Dorastenci postúpili do finále 1. ligy

Published

on

Reklama

Dorastenci ŠHK 37 Piešťany to dokázali! V rozhodujúcom piatom stretnutí semifinálovej série 1. hokejovej ligy proti Michalovciam zvíťazili po dramatickom priebehu 3:2 po samostatných nájazdoch a postupujú do finále, kde ich čaká Trnava. 

clanok_9363

 

Reklama

Po vyrovnanej prvej tretine, ktorá sa skončila bez gólov sa ako prvý presadil Piešťanec Zubek v 37. min, keď jeho strela z krídla skončila v bránke hostí. Odpoveď Michalovčanov však prišla už o minútu, keď vyrovnali na 1:1 zásluhou Mesároša. Niečo vyše minúty pred koncom druhej tretiny na druhej strane predviedol pekné sólo A. Valo a poslal mladých havranov do vedenia 2:1. Hostia dokázali opäť vyrovnať v 44. min zásluhou Jaška a stav bol 2:2. Piešťanci však mali oveľa väčšiu prevahu, no tretí gól sa im streliť do konca základnej hracej doby nepodarilo. Na rad prišlo desaťminútové predĺženie, v ktorom boli Piešťanci takisto lepší, no ani tak nedokázali rozhodnúť. Všetko museli rozuzliť až samostatné nájazdy, v ktorých dorastenci Piešťan premenili všetky tri pokusy zásluhou Stacha, Vala a Šefčíka, zatiaľ čo hostia sa presadili len raz.

Mladí havrani si tak zaslúžene vybojovali postup do finále a po skončení zápasu si vychutnali zaslúžené ovácie od vyše 320 divákov, ktorí im počas stretnutia pripravili výbornú atmosféru.

Reklama

ŠHK 37 Piešťany – HK Mládež Michalovce 3:2sn (0:0,2:1,0:1 – 0:0) – konečný stav série 3:2

Góly: 36:53 Zubek Damián (Moravský Lukáš), 38:52 Valo Adrián, rozh. sam. nájazd Valo Adrián – 37:51 Mesároš Radoslav (Vorona Oleksi, Alexandrov Olexandr), 43:12 Jaško Andreas (Bobrov Dominik, Uhliar Erik)

Zostava ŠHK 37: Smerčiak Marián – Šefčík Simon, Savara Jakub, Čirik Mário, Vrábel Marko, Stacho Adam – Štefánik Filip, Sloboda Dominik, Galbavý Gabriel, Valo Adrián, Adamovič Tomáš – Cigánik Tomáš, Farkaš Michal, Krieger Marek, Fajmon Adam, Sroka Ján – Šmátrala Simon, Sakači Ondrej, Moravský Lukáš, Ryšavý Adam, Zubek Damián

Populárne články