Connect with us

Šport

Vodné pólo: Juniorky Piešťan na čele tabuľky aj po druhom kole Národnej ligy SR

Published

on

Reklama

Vodné pólistky KVP Kúpele Piešťany sa aj po druhom kole Národnej ligy SR junioriek udržali na prvom mieste. V bazéne na bratislavských Pasienkoch sa im však nedarilo tak ako na prvom turnaji v decembri a po prvý krát v tomto súťažnom ročníku okúsili trpkosť prehry. Pod nie celkom optimálne výkony sa podpísala hlavne skutočnosť, že pre choroby nehralo družstvo v kompletnom zložení a rovnako aj účasť na tréningoch v posledných týždňoch ovplyvnili absencie chorých hráčok.

Juniorky

Do druhej polovice súťaže sa na čele tabuľky bodovo osamostatnili hráčky Piešťan a obhajkyne prvenstva z Košíc, medzi ktorými sa s najväčšou pravdepodobnosťou rozhodne o víťazovi súťaže. Podmienky Košičaniek, ktoré trénujú dvojfázovo a majú možnosť hernej konfrontácie v podobe prípravných zápasov v domácom bazéne sú neporovnateľné s podmienkami v Piešťanoch, kde hráčky už piaty mesiac len plávu v dvoch – troch dráhach v plytkých bazénoch hotela Sĺňava alebo v Novom Meste nad Váhom. Napriek tomu verím, že dievčatá sa pokúsia poctivým tréningom a bojovnosťou v zostávajúcich zápasoch udržať svoje postavenie v tabuľke do konca sezóny.

Reklama

Výsledky piešťanských hráčok :

KVP Kúpele Piešťany – PVK Vrútky 8 : 6 (1:2,4:0,1:1,2:3) góly : Baranovičová a Rybanská po 3, Kováčiková 2

Reklama

Piešťanské hráčky sa pomaly rozbiehali, avšak v druhej štvrtine rozhodli o svojom víťazstve. O góly Piešťan sa podelili všetky tri nádejné adeptky na účasť na Európských hrách v Baku.

KVP Kúpele Piešťany – Slávia UK Bratislava 9 : 13 (2:4,1:2,3:3,3:4) góly : Rybanská 4, Baranovičová 3, Kováčiková a Budková po 1

Od začiatku zápasu boli Bratislavčanky lepšie a udržiavali si náskok. Piešťanky sa nedokázali vyrovnať s tesnou obranou súperiek a k streľbe sa dostávali len minimálne.

KVP Kúpele Piešťany – ŠKP Modrí Draci Košice 6 : 5 na pok.hody (0:3,3:1,1:0,1:1) góly : Klampárová a Lendelová po 2, Baranovičová a Kováčiková po 1

Po zlom začiatku piešťanské hráčky otočili vývoj zápasu, ale Košičanky vyrovnali 27 sekúnd pred koncom z pokutového hodu. V rozstrele vynikla piešťanská brankárka, ktorá chytila štyri strely, pričom z Piešťan skórovali Klampárová a Kováčiková.

Zostava KVP Kúpele Piešťany : Strúčková, Koťková – Kováčiková, Šimeková, Baranovičová, Budková, Hanová, Kolárová, Klampárová, Rybanská, Lendelová, Ravingerová

Ostatné výsledky :

Bratislava – Košice 6 : 11, Vrútky – Kočice 10 : 11 na pok.hody, Bratislava – Vrútky 6 : 13

Poradie po 2.kole :

KVP Kúpele Piešťany 14 b.

ŠKP Modrí Draci Košice 12 b.

PVK Vrútky 5 b.

Slávia UK Bratislava 5 b.

Tretie kolo súťaže sa bude hrať v Košiciach 28. a 29. marca 2015.

Janka Kolářová

Populárne články