Connect with us

Šport

História rugby sa bude v sobotu prepisovať v Piešťanoch

Published

on

Reklama

Štadión PFK Piešťany sa v sobotu 21. novembra o dvanástej hodine stane dejiskom historického zápasu v rugby. Po prvýkrát sa v ňom na domácej pôde predstaví juniorská reprezentácia SR U18 v pätnástkovom rugby, ktorá si zmeria sily s českými súpermi z TJ Sokol Mariánske Hory. Veľkú časť reprezentácie tvoria práve hráči piešťanského Rugby Union Clubu. Po prvom stretnutí sa uskutoční aj zápas mužskej kategórie, v ktorom nastúpi výber slovenskej ligy proti hráčom z RC Dragon Brno. 

IMG_8625_resize

Reklama

Po utorkovom dvojfázovom spoločnom tréningu klubov v Piešťanoch, na ktorom sa zišlo 37 hráčov, sa túto sobotu uskutoční ďalšie významné podujatie v tomto kúpeľnom meste. „Pre Piešťany, ako aj slovenskú ragbyovú obec, to bude historická chvíľa, keď sa vôbec po prvýkrát predstaví pred domácim publikom juniorská reprezentácia SR U18 v XV rugby. Naši juniori si zmerajú sily s rovesníkmi z TJ Sokol Mariánske Hory (Ostrava), a toto stretnutie bude brané ako prvý testovací zápas pred blížiacimi sa Majstrovstvami Európy juniorov U18 v Andorre. Tie by sa mali uskutočniť koncom marca nasledujúceho roku aj s našou účasťou,“ hovorí Filip Kráľ z piešťanského klubu.

Hneď po odohraní zápasu osemnástky nastúpi aj ligový výber SR doplnený o pár hráčov, pôsobiacich v českej súťaži, proti extraligovému mužstvu spoza rieky Morava, RC Dragon Brno. Sobotné dvojstretnutie, ktoré sa uskutoční na štadióne PFK Piešťany.

Reklama

Program:

SR U18 – TJ Sokol Mariánske Hory U18 od 12:00

Ligový výber SR – RC Dragon Brno od 13:30

-lt/Zdroj: Slovakrugby, facebook

Populárne články