Connect with us

Šport

Kadetky vstúpili do súťaže bez zaváhania

Published

on

Reklama

V Národnom centre vodného póla v Novákoch začala prvým kolom Národná liga SR kadetiek, teda hráčok do 17 rokov, vo vodnom póle. Hráčky KVP Kúpele Piešťany odštartovali nový ročník súťaže suverénnym spôsobom a oba zápasy proti Vrútkam a Košiciam dotiahli do víťazného konca. Po prvom kole súťaže sú Piešťany na čele tabuľky, druhé kolo je na programe 12. decembra v Košiciach.

KVP Kúpele Piešťany – PVK Vrútky 13 : 5 (3:3,4:0,5:1,1:1) góly Piešťan: Kováčiková, Kolárová a Rybanská po 3, Budková 2, Sedláková a K.Klampárová po 1

Reklama

V prvom zápase nastúpili kadetky proti PVK Vrútky. Prvá štvrtina, ktorá skončila výsledkom 3:3 bola vyrovnaná a Piešťany v nej vždy doťahovali jednogólový náskok súperiek. Od druhej štvrtiny sa zlepšila hra v obrane a piešťanským hráčkam vychádzali rýchle protiútoky, čoho výsledkom bola 9-gólová šnúra na 12:3. V závere stretnutia, po prestriedaní hráčok, sa hra opäť vyrovnala, ale o jednoznačnom víťazstve piešťanských kadetiek už nebolo pochýb.

ŠKP MD Košice – KVP Kúpele Piešťany 7 : 14 (1:4,3:6,1:0,2:4) góly Piešťan: Baranovičová a Rybanská po 4, Kováčiková 2, Budková , Sedláková, Kolárová a K.Klampárová po 1

Reklama

Zápas proti hráčkam ŠKP Modrí draci Košice začali piešťanské hráčky koncentrovanejšie v obrane a od úvodu mali viac z hry, vytvárali si strelecké príležitosti, ktoré postupne využívali a zvyšovali svoj náskok. V dobre rozbehnutom zápase dostali od druhej štvrtiny priestor aj hráčky zo striedačky.

Hráčky KVP Kúpele nastúpili v zostave: Strúčková, Kissová – Kováčiková, Budková, Baranovičová, Bartová, Sedláková, Kolárová, K.Klampárová, Rybanská, Juricová.

„Do súťaže nastupujeme ako obhajca prvenstva z minulého roku. Napriek skutočnosti, že do vyššej vekovej kategórie sa posunuli skúsené hráčky Kirková a Šimeková verím, že budeme opäť bojovať o najvyššiu priečku. Medzi žiačkami je viacero talentov, ktoré dostanú príležitosť a spolu s našimi úspešnými reprezentantkami v tejto kategórii vytvoria dobrú partiu, ktorá nám svojimi výkonmi a výsledkami bude robiť radosť,“ zhodnotil úvodné vystúpenie piešťanských vodnopólových kadetiek tréner Ján Baranovič.

Text a foto: Róbert Chlpek

Populárne články