Connect with us

Šport

Gabika Žitňanská má šancu získať majstrovský pohár s hokejistkami Popradu

Published

on

Reklama

Slovenská hokejová reprezentantka a majsterka sveta v hokejbale zamierila ihneď po návrate z Kanady, kde pôsobila v uplynulých mesiacoch, do Popradu. Tu hrá za ženské extraligové družstvo. Minulý víkend zažiarila v štvrtom finálovom zápase proti Spišskej Novej Vsi, keď  v priebehu troch minút dala dva góly a prispela k víťazstvu domácich. Stav série je po tomto dueli vyrovnaný 2:2 a o víťazovi  rozhodne až piaty duel, ktorý sa hrá nadchádzajúcu sobotu.

[singlepic id=50970 w=560 h=375 float=center]

Reklama

Piešťanka Gabika Žitňanská hrá v jednom družstve s juniormi v ŠHK 37 Piešťany a zároveň pôsobí v ženskom tíme HK Poprad. Ten má už v sobotu šancu získať majstrovský pohár, musí však vyhrať rozhodujúci zápas finálovej série nad Spišskou Novou Vsou. Gabike a s ňou aj ostatným hokejistkám Popradu môžu piešťanskí fanúšikovia fandiť v sobotu 22. marca.

V štvrtom zápase finálovej série mali spočiatku navrch hráčky zo Spiša. Počas presilovky 5 na 3 strelili v prvej tretine dva góly. Obrat prišiel vďaka aktivite Gabiky Žitňanskej. V priebehu troch minút dvakrát skórovala a tretí gól pridala jej spoluhráčka Gorecká. V poslednej tretine sa hosťkám podarilo vyrovnať na 3:3, ale Popradčanky sa nevzdali a posledným gólom vyrovnali stav finálovej séria na 2:2. O majsterkách Slovenska v hokeji sa preto rozhodne v sobotu v Spišskej Novej Vsi.

Reklama

REKLAMA

Banner_skriabanie

Gabika Žitňanská má za sebou úspešné pôsobenie v zámorí. Jej cieľom je ruská KHL, ale najbližšie ju čakajú ženské majstrovstvá sveta I. divízie v Přerove. Slovenky sa tam stretnú s domácim Českom, Dánskom, Rakúskom, Nórskom a Francúzskom.

(red)

Populárne články