Connect with us

Šport

Futsalisti prepisujú históriu. Príprava v Piešťanoch im evidentne prospela

Published

on

Reklama

Slovenskí futsaloví reprezentanti prepisujú históriu. Pri svojej premiére na majstrovstvách Európy sa im podarilo postúpiť zo skupiny do štvrťfinále šampionátu. Reprezentácia sa pripravovala pred majstrovstvami v Piešťanoch, kde našla výborné podmienky.

Reklama

 

Po prehre s Ruskom a remíze s Poľskom sa slovenskí reprezentanti postarali o veľké prekvapenie, keď zdolali v záverečnom zápase skupiny Chorvátsko 5:3, pričom viedli už 5:1. V Holandsku tak postúpili do ďalších bojov z druhého miesta. Vo štvrťfinále ich čaká súboj so Španielskom.

Reklama

Hráči so slovenskej ligy sa pripravovali najskôr začiatkom januára tri dni v Lučenci. Potom sa presunuli do Piešťan, kde sa k nim pridali aj hráči zo zahraničia. V hoteli Park a v Diplomat Aréne strávili čas od 9. do 17. januára. Nasledujúci deň sa letecky presunuli do Holandska.

V Piešťanoch našli výborné podmienky. Na záverečnú fázu prípravy bolo nominovaných 21 hráčov, avšak na samotné majstrovstvá cestovala ich cestovalo šestnásť, takže každý musel o svoju miestenku zabojovať. Sústredenie v kúpeľnom meste malo na hráčov podľa výsledkov evidentne dobrý vplyv. Teraz by to mohli potvrdiť zápasom proti Španielsku 1. februára. Ak by ho vyhrali posunuli by sa medzi najlepšiu štvorku turnaja.

-red- Foto: FB Hotel Park

 

Populárne články