Connect with us

Šport

Basketbal: Federálny pohár poznačený Covidom. Turnaj napokon len so šiestimi tímami

Published

on

Reklama

Piešťanská Diplomat aréna bude v závere týždňa hostiť premiérový ročník Federálneho pohára žien 2021/2022. Známy už je aj zápasový harmonogram, ktorý sa žiaľ neobišiel bez zmien. Formát turnaja sa z pôvodne plánovaného Final 8 zmenil na Final 6.

Ilustr. foto: L. Ďuračka

Ešte v pondelok večer museli funkcionári na oboch stranách riešiť zmeny vo formáte turnaja. Komplikácie nastali najmä na českej strane, keďže vo viacerých kluboch majú problémy s Covidom-19, ktorý im znemožnil štartovať na Federálnom pohári žien 2021/2022 v Piešťanoch. Federálny pohár sa tak uskutoční len za účasti šiestich tímov. Slovensko budú reprezentovať dopredu známi účastníci MBK Ružomberok, Piešťanské Čajky, Young Angels Košice a ŠKP 08 Banská Bystrica. Za Česko sa v Piešťanoch predstavia Sokol Hradec Králové a Slovanka MB. Slovenské kluby MBK Ružomberok a Piešťanské Čajky sú nasadené priamo do sobotného semifinále, zvyšných účastníkov čaká v piatok štvrťfinálový duel.

Reklama

„V prvom rade mi dovoľte poďakovať všetkým, ktorí boli naklonení myšlienke začať éru oficiálnej konfrontácie ženského basketbalu v našich krajinách. Som presvedčený, že schválený model pre Final 8 za účasti najlepších štyroch družstiev z Niké Extraligy Žien a najlepších štyroch družstiev z pavúka Českého pohára nie je zlý a budeme ho chcieť zachovať aj v budúcnosti. Nakoľko však účasť viacerých českých tímov bola znemožnená kvôli problémom s covidom, boli sme nútení upraviť model Federálneho Pohára z Final 8 na Final 6. Prajem družstvám, ktoré do Piešťan pricestujú najmä veľa zdravia a radosti zo svojich zápasov. Všetkým družstvám sa usporiadateľský klub Piešťanské Čajky pokúsi vytvoriť čo najlepšie podmienky, k čomu im poskytne maximálnu súčinnosť Slovenska Basketbalová Asociácia,“ uviedol vo svojom stanovisku prezident SBA Miloš Drgoň.

Pozitívnou správou je, že sa Federálny pohár uskutoční aj za prítomnosti fanúšikov. Na základe aktuálne platnej vyhlášky bude trojdňový turnaj prebiehať v režime „OP“ ( očkovaní / prekonaní) a na každý zápas bude môcť prísť 250 fanúšikov. Vstupenky v hodnote 3 € sa budú predávať v pokladni Diplomat arény na každý zápas zvlášť.

Reklama

Priame prenosy zo všetkých zápasov bude vysielať Huste.tv.

Federálny Pohár Žien 2021/2022 – rozpis zápasov:

4.2.2022

16:00 A: Slovanka MB – Young Angels Košice (štvrťfinále)

18:30 B: ŠKP 08 B. Bystrica – Hradec Králové (štvrťfinále)

5.2.2022

14:00 C: porazený A – porazený B (zápas o 5. miesto)

16:30 D: Piešťanské Čajky – víťaz B (semifinále)

19:00 E: MBK Ružomberok – víťaz A (semifinále)

6.2.2022

14:30 F: porazený D – porazený E (zápas o 3. miesto)

17:00 G: víťaz D – víťaz E (finále)

TS

Populárne články