Connect with us

Šport

Futsal: Dragons nestačili na prvý tím tabuľky Forever Púchov

Published

on

Reklama

V malej púchovskej volejbalovej hale hosťoval 10. januára domáci Forever neustále lepšiaci sa Piešťany Dragons Podolie. Na favoritov naši futsalisti nestačili a prehralli 6:4.

futsal

Reklama

Pred asi 60 divákmi sa zápas začal veľkou šancou domácich, ale Kyselica bol na mieste. Hostia však vychádzali z obrannej hry, v ktorej domácim hráčom nič nedovoľovali. Presadiť sa v súboji 1 na 1 bol problém. Toto Dragons začal s ľahkosťou využívať a neustále prechádzal do nebezpečných protiútokov.

V 5 min. sa jeden ujal, keď Lackovič prihrával Klasovi pred prázdnu bránu. Ani po góle sa nezmenil obraz hry. Výsledkom toho bol aj druhý gól, keď po peknom prechode do útoku Trebatického a Směřičku zakončoval Halás, čím zvyšoval skóre na strane hostí. Draci sa v tomto momente bavili futsalom. Pohodu a sebavedomie na halovkách bolo vidieť.

Reklama

Domáci po druhom góle zmenili štýl hry, ktorý však efekt nepriniesol. Brankára hostí ohrozovali len z väčšej vzdialenosti. Raz však stála šťastena pri Kyselicovi, keď domáci trafili tyč. Na opačnej strane potom nebezpečne, no nepresne mierili Směřička, Halás, Bobocký. Posledný menovaný si napravil svoju reputáciu, keď v 14 min. po strele z rohu vymietol ľavý roh bránky a bolo 0:3. Krásny výsledok na palubovke prvého mužstva ligy.

Radosť však netrvala dlho. Hostia prestriedali štvorku, čo bolo cítiť na prejave hry. Púchovčania už po 40 sekundách korigovali stav na 1:3. Draci zostali aj naďalej nekoncentrovaní a po 20 sekundách znova inkasovali, tentoraz už kontaktný gól. Stačilo málo a inak „neviditeľný“ Púchov sa razom dostal späť do zápasu. Od tejto chvíle prevzal iniciatívu. V posledných štyroch minútach sa snažil ešte vyrovnať. Avšak naopak, hosťujúci Směřička mohol dostať svoj tím do pohody, no trafil len spojnicu Martináka. Po následnej rozohrávke sa už ale domáci tešili z vyrovnania.

Druhý polčas začali domáci vysokým napádaním. Bolo vidno, že chcú strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Kyselica bol od prvej minúty zásobovaný nespočetným množstvom striel. Niektoré s väčšími, iné s menšími problémami kryl až do 14 minúty, kedy sa domácim podarilo streliť gól na 4:3. Z pohľadu hostí to už vyzeralo zle. Ale mladí hráči sa nevzdávali a o minútu odpovedali gólom Halása.

Púchov však dokázal pomerne rýchlo strhnúť vedenie na svoju stranu a na gól odpovedali. Necelé 3 minúty do konca zápasu sa po nie najlepšie zahratom rohovom kope presadil domáci hráč, keď dotlačil loptu do brány azda aj „očami“. Podolie sa v závere odhodlalo na hru bez brankára. Najväčšiu šancu mal 20 sekúnd pred koncom Směřička, keď položil na zadok obrancu aj brankára, no v poslednej chvíli sa mu lopta skĺzla a strelu namieril vedľa brány.

Domácim sa podarilo ešte 10 sekúnd pred koncom streliť gól do opustenej brány hostí a tak stanovili na konečných 6:4. V zápase dvoch rozdielnych polčasov, výborného výkonu brankára Kyselicu a oboch celkov by bola isto spravodlivejšia remíza. Žiaľ hostia si nedokázali ustrážiť trojgólový náskok, čo ich psychicky nalomilo. To Púchov dokonale využil a zápas dotiahol do víťazného konca.

Forever Púchov – Piešťany Dragons Podolie 6:4 (3:3)

Góly: Gažo 2, Prekop 2, Štrbák, Gajdošík – Halás 2, Bobocký R., Klas

Zostava Dragons: Kyselica (Bobocký I.)- Směřička, Šimor, Klas, Bobocký R., Halás, Pyšný, Trebatický, Lackovič

Text a foto: MS

Populárne články