Connect with us

Šport

Futbalistov PFK Piešťany delia od prvenstva v šiestej lige dva vyhrané zápasy

Published

on

Reklama
Zápas v Cíferi od začiatku zobrali do svojich rúk výborne hrajúci hráči Piešťan. Na gól Juraja Braniša z 18. minúty  ešte dokázal odovedať domáci Patrik Ondra, no tlak hostí priniesol dva góly Martina Gulu, jeden Denisa Štefanku a hetrik Juraja Braniša. Dorastenci si vo svojich zápasoch s Dubnicou nad Váhom pripísali body za remízy zhodne 1:1. Rovnakým výsledkom skončil aj zápas starších žiakov proti Štúrovu. Darilo sa však mladším žiakom, ktorí zvíťazili 3:0. Zápas zvládol aj ich B-tím, keď porazili Borovce 7:1.

Muži 24. kolo

Cífer – Piešťany 2:6 (1:3)

Góly: 22., 79. Patrik Ondra – 18., 40., 90. Juraj Braniša, 44., 53. Martin Gula, 88. Denis Štefanka

Zostava 24. kola: Budka – Szabo (Prelovský 68), Polačik (Rusnák 62), Hutár, Modrovič, J.Štefanka (Korec 56), D.Štefanka, Kusý, Glos, Braniša, Gula

Reklama

Martin Krajčovič, tréner:  Od úvodu zápasu bola aktivita a herná kvalita na našej strane. Našim hráčom futbal chutil, boli aktívni, vytvárali si dostatočné množstvo gólových príležitostí, ale robilo nám problém prekonať domáceho brankára. Hráči boli naďalej trpezliví a za našu aktivitu odmenení dvomi presnými zásahmi Juraja Branišu a záver prvého polčasu uzavrel Maťo Gula. V druhom dejstve sa priebeh stretnutia nezmenil väčšina zápasu sa odohrávala na polovici súpera, keď sa do streleckej listiny zapísali ešte Maťo Gula, Denis Štefanka a svoj hetrik zavŕšil Juraj Braniša.

Starší dorast

7. kolo nadstavba

Dubnica nad Váhom – Piešťany 1:1 (0:0)

Reklama

Góly: 70. Michal Matúš – 80. Juraj Štefanka

Zostava 7. kola skupiny o titul:   Červenka – Sedláček, Polačik, Rusnák, Stanek – Horil (Ozimák), Prelovský, Strelec, J. Štefanka, Korec – Lenovský (Salviany)

Martin Javorka – tréner:  Do Dubnice sme cestovali s tým, že sme chceli byť výsledkovo úspešní aj na súperovej pôde a to napriek tomu, že hráči Dubnice jednoznačne patria k špičke 2. dorasteneckej ligy. Do zápasu sme vstúpili veľmi dobre, keď už v 5. minúte mohlo byť 0:2, ale Celo Stanek a ani Filip Korec svoje šance nevyužili. Prvý polčas bol úplne vyrovnaný, odohrával sa väčšinou v strede ihriska bez nejakých vyložených gólových príležitostí. Domáci boli prakticky nebezpeční iba po rohových kopoch, na čo sme boli pripravení a zodpovednou defenzívnou hrou sme udržiavali vyrovnaný stav. Na chlapcoch bola vidieť snaha a ochota uhrať dobrý výsledok, čo preniesli aj do druhého polčasu. V druhom polčase sa priebeh hry nezmenil, bojovným výkonom podporeným dobre chytajúcim Matúšom Červenkom a spoľahlivou organizáciou obrannej činnosti Paťom Polačikom a Chyrom Rusnákom sme hráčov Dubnice nepúšťali do herných kombinácií. V 70. minúte sme však na sekundu zaspali vo vlastnom pokutovom území a domáci sa po rohovom kope ujali vedenia 1:0. Ani napriek strelenému gólu sme nepoľavili, chlapci sa burcovali v snahe streliť vyrovnávajúci gól. Ten prišiel v 80. minúte, keď Jurko Štefanka strelou do „šibenice“ z 30 metrov vyrovnal na konečných 1:1. Domáci nás posledných 10 minút mierne zatlačili pred naše pokutové územie, ale výborná hra všetkých našich chlapcov už nepripustila zmenu skóre, a tak sme si priviezli z Dubnice jednoznačne zaslúžený bod. Za predvedenú hru nás pochválil aj realizačný tím Dubnice, čo vždy poteší a dodáva nám silu do ďalších zápasov, v ktorých chceme ešte získať nejaký bodový zisk.

Mladší dorast

7. kolo nadstavba

Dubnica nad Váhom – Piešťany 1:1 (1:0)

Góly: 32. Jakub Pecuš – 52. Juraj Hlbocký

Starší žiaci

27. kolo

Piešťany – Štúrovo 1:1 (0:0)

Góly: 70. Jaroslav Sándor – 57. Noel Čák

Cyril Stachura, tréner: Po dvoch víťazných zápasoch sme chceli pridať ďalšie a posunúť sa v tabuľke na tretie miesto. Zo začiatku zápasu sa nám herne celkom darilo, dobre sme kombinovali, ale nedokázali sme streliť gól. Hostia prišli s pozornou obranou, snažili sa kúskovať hru a dopredu neboli nebezpeční. Do druhého polčasu som nabádal hráčov, aby pokračovali v aktivite a verili sme, že vytúžený gól príde. Aj keď ihneď na začiatku sme spálili tutovku a nastrelili žrď, opak sa stal pravdou. Hostia z jedinej strely na bránku, desať minút pred koncom nám strelili gól. Až tento moment nás nakopol, ale dokázali sme v poslednej minúte už iba vyrovnať. Hoci po obrovskej šanci, keď sa traja naši háči ponúkali, mohli sme aj vyhrať.

Mladší žiaci

27. kolo

Piešťany – Štúrovo 3:0 (2:0)

Góly: 10. Filip Gregorovič, 19., 50. Samuel Hesko

Zostava 27. kola: Marek, Pernisch, Košinár, Šadibol, Suchý, Badáň, Gvozdenovič, Fodrán, Gregorovič, Glos, Hesko, Gábor, Gešvandtner, Bajzík, Šesták, Rolinec, Martinkovič, Radovič

Ján Stachura, tréner: Odohrali sme vynikajúci zápas, v ktorom nás potiahli naši ofenzívni hráči na čele s kapitánom Heskom, ktorý bol najlepším hráčom na ihrisku a svojou aktivitou strhol celé družstvo k veľmi dobrému výkonu. Zápas mal kvalitnú úroveň, súper bol technicky veľmi zdatný, my sme mu však našim zlepšeným výkonom nedali v zápase šancu. Víťazstvo je zaslúžené, zápas sa mohol skončiť aj vyšším rozdielom, keby sme premenili ďalšie šance, ktoré sme mali. Jediná vec, ktorá ma trochu mrzí je nepremenený pokutový kop, ktorý bol už štvrtý v sezóne. Prevláda však jednoznačne spokojnosť s predvedenou hrou a nasadením hráčov.

Mladší žiaci B

16. kolo

Piešťany – Borovce 7:1 (7:1)

Góly: 6., 24. Andrej Machovič, 1.Filip Fodrán, 15., 23. Adam Pernisch, 21., 25. Adam Seko – 24. Richard Kičin

MB/TK PFK

Populárne články