Connect with us

Šport

Futbal: Z Piešťancov zvíťazili len mladší žiaci a prípravka U10, mužom ani ostatným mládežníckym družstvám sa nedarilo

Published

on

Reklama

Zo všetkých družstiev PFK Piešťany, ktoré zasiahli do zápasov sa podarilo zvíťaziť len mladším žiakom proti Novému Mestu a prípravke U10 v Partizánskom. Dorastenci podľahli na ihrisku favorita súťaže Interu Bratislava, starší žiaci a najstaršia prípravka remizovali proti Novému Mestu, respektíve Partizánskemu, najmladšia prípravka rovnakému súperovi podľahla. Vyrovnaný zápas odohrali aj muži, ktorí cestovali na ihrisko favorita z Bolerázu. V zápase dvakrát viedli po góloch Branišu a Lipovského, ale ani raz nedokázali vedenie udržať a aj napriek dobrému výkonu zaznamenali tesnú prehru 2:3.

Muži

13.kolo
Boleráz – Piešťany 3:2 (1:1)
Góly: 23. Miljan Milinkovič, 72. Filip Tomovič, 79. Kristián Vangel – 13. Juraj Braniša, 68. Radovan Lipovský
Zostava 13. kola: Budka, Ďurina, Hutár, Grík, Stanek, Strelec, Kusý, Klačman, Braniša, Korec, Štefanka (Glos Simon, Lipovský)
Cyril Stachura, tréner mužov: V zápase popredných mužstiev súťaže sa hral obojstranne dobrý futbal. Družstvo PFK  po neúspešných zápasoch s mužstvami prvej trojky, keď všetky sme prehrali o gól, sme chceli konečne bodovať. Bohužiaľ dopadlo to presne tak, ako ostatné zápasy… Dobrý výkon, ale bez bodového zisku. Prvých pätnásť minút v zápase bolo veľmi kvalitných z oboch strán. My sme sa ujali vedenia po premenenej jedenástke Branišu. Domácim sa však podarilo po hlavičke vyrovnať. Aj naďalej sa hra odohrávala prevažne v strede ihriska s miernou prevahou domácich, ale bez väčších gólových príležitosti na oboch stranách. Druhý polčas sa podobal prvému, aj keď prvú šancu mali domáci. Naším hráčom sa podarilo zásluhou peknej strely Lipovského dostať opäť do vedenia. Ak by sa nám podarilo vedenie udržať dlhšie s pribúdaním časom by domáci znervózneli. Nanešťastie už o tri minúty sme faulovali v šestnástke a domáci z pokutového kopu vyrovnali. To nebolo všetko a desať minút pred koncom nám najmenší hráč na ihrisku dal hlavou víťazný gól. Naše družstvo si ešte vypracovalo záverečný tlak, ale vytúžený gól sa nám nepodarilo streliť. Nedarí sa nám vyhrávať zápasy, v ktorých nie sme favoriti. Opäť môžeme konštatovať, že sme podali dobrý výkon proti favoritovi, ale bez bodu. Ak sa chceme v tabuľke pohybovať hore, potrebujeme takéto zápasy výsledkovo zvládať, nemôžeme sa stále vyhovárať, že sme mladé mužstvo.

Reklama

Starší dorast U19

14.kolo
Inter Bratislava – Piešťany 5:1 (1:0)
Góly: 8., 53., 63 Adam Chrupka, 58. Marco Daniel, 86. Andrej Čumakov
Zostava 14. kola: Magula, Barančík, Noskovič, Hlavatý, Krajčo, Fox, Malovec, Modrovič, Masaryk, Kucharík, A. Tomaga (Petényi)
Peter Vrábel, tréner U19: Na začiatku zápasu nás domáci vysokým presingom zatlačili a nedovolili nám rozvíjať útoky. Aj napriek tlaku a inkasovanému gólu v úvode, sme boli v prvom polčase domácim dôstojným súperom. Dobre sme bránili vlastnú polovicu a niekoľkokrát sme protiútokom pohrozili a dostali a aj k zakončeniu. V druhom polčase sme nemali možnosť oživiť našu hru striedaniami a s domácimi sme už nedokázali držať krok. Rozhodujúci úsek hry z hľadiska výsledku bola desaťminútovka v druhom polčase, kedy sme inkasovali tri rýchle góly. Naši hráči si zaslúžia pochvalu za bojovný a kolektívny výkon v prvom polčase. Viacerí hráči domácich však boli na vyššej individuálnej úrovni, čo sa logicky prejavilo aj na kvalitnom hernom prejave celého mužstva, ktorému sme nedokázali konkurovať.

Mladší dorast U17

14.kolo
Inter Bratislava – Piešťany 2:0 (0:0)
Góly: 47. Juraj Strapek, 66 Karol Kovár
Zostava 14. kola: Jánoš, Urban, Kuna, Répaš, Majko, Poturnaj, Badáň, Petráš, Táborský, Labát (Chalás, Gregorička)
Szilárd Petényi, tréner U17: Doposiaľ najlepší výkon jesene proti favoritovi súťaže a ani dva inkasované góly nepopierajú toto tvrdenie. Ukázali sme súdržnosť odhodlanie a predovšetkým kompaktnosť v defenzíve a vytvárali sme aktívny tlak na hráča s loptou takmer na celom ihrisku, čím sme výrazne komplikovali prechodovú aj útočnú fázu domácich o čom svedčí aj nerozhodný polčasový výsledok. Aj výkon nášho brankára výrazne prispel k celkovému výkonu družstva, keď nás podržal v neľahkých situáciách pri zakončení hostí. Inkasovali sme v neprehľadných situáciách, po odrazených loptách v súboji v  prehustenom priestore, kde sa domáci hráči nečakane ocitli v streleckej pozícií zakončenia v šestnástke. Inkasované góly nenarušili našu koncentráciu a ani  herný prejav, ale naopak smerom dopredu sme boli odvážnejší a vytvorili sme niekoľko nebezpečných situácií pre bránu domácich. Najmä spolupráca v brejkových situáciách do otvorenej obrany Petráša, Labáta  a Táborského volali po góle, kde pri zakončení chýbali milimetre. Potrápili sme domácich ako vysokého favorita až do konca zápasu, čo v pozápasovom rozhovore so mnou priznal aj domáci tréner a vyjadril veľkú pochvalu a uznanie za náš predvedený výkon.

Reklama

Starší žiaci U15

13.kolo
Piešťany – Nové Mesto nad Váhom 0:0 (0:0)
Góly:
Zostava 13. kola: Marek, Suchý, Gešvandtner, Jurík, Šálek, Havrlent, Pernisch, Lacko, Seko, Franko, Bzdušek (Adamčík, Ružička, Mosconoky, Hlavena)
Jozef Glos, tréner U15: V zápase proti Novému Mestu sme odohrali najslabší zápas sezóny. Chlapci si asi mysleli, že sa súper porazí sám. Od úvodu zápasu sme boli všade neskoro, nebola ochota behať a v podstate sme len odkopávali lopty dopredu. Aj z takejto hry na náhodu sme si vypracovali zopár príležitostí, no nedokázali sme ich presne zakončiť. Súper časom začal vystrkovať rožky, no nepodarilo sa mu streliť gól, čo je jediné pozitívum tohto zápasu, že sme neinkasovali. V druhom polčase sme sa snažili o zmenu obrazu hry, ale už to nešlo. Súper hral agresívny, bojovný futbal a to na nás stačilo. Aj takéto zápasy bývajú, treba sa z toho len poučiť.

Mladší žiaci U13

13.kolo
Piešťany – Nové Mesto nad Váhom 3:0 (1:0)
Góly: 19. Tobiáš Michálek, 37. Leonard Lacko, 39. Jakub Bondra
Zostava 13. kola: Gula, Valovič Dávid, Drevenák, Michálek, Rapavý, Bukový, Markech, Adamovič, Valo, Lacko, Bondra, Krajčo, Kováč, Fodrán, Valovič Michal, Tabaček
Ján Stachura, tréner U13: Som za tento zápas veľmi rád. Boli sme v ňom jednoznačne lepší a víťazstvo sme si zaslúžili. Súpera sme nepustili ani k jednej strele, či inej nebezpečnej situácii v zápase a celý zápas sme mali jednoznačnú prevahu. Som však rád za strelené góly, lebo sa nerodili ľahko a chlapci to nakoniec prelomili svojim dôrazom a nasadením. Nebol to úplne ideálny výkon a tak technicky vyspelý ako v predchádzajúcom domácom zápase proti Novým Zámkom. Dosť často nám viazla kombinácia a v dôsledku toho sme sa ťažšie dostávali do šestnástky súpera. Chlapcov však musím pochváliť, dobre reagovali na vývoj zápasu a zaslúžene zvíťazili.

Prípravka U11

11.kolo
Partizánske – Piešťany 0:0 (0:0)
Góly:
Zostava 11. kola: Urban, Chalupka, Seman, Čavojský, Svitana, Krištof,  Miklušák, Samuhel, Kubicová, Pšenek, Mlynár
Andrej Krištof, tréner U11: Zápas bol ovplyvnený maródkou našich hráčov. Remízový zápas, kde sa striedali šance na obidvoch stranách. Podržal nás brankár. Škoda našej veľkej šance ktorú sme nepremenili. Verím že v poslednom zápase sezóny potvrdíme rolu lídra súťaže a odohráme dobré stretnutie.

Prípravka U10

11.kolo
Partizánske – Piešťany 0:8 (0:2)
Góly: 14. Tadeáš Studený, 22 Dominik Doktor, 28., 41., 44 Zlatko Šálek, 31. Lucas Antal, 35. Michal Komár, 46. Leonard Tkáčik
Zostava 11. kola: Summer, Berlanský, Borovský, Šálek, Studený, Doktor, Macejka, Beseda, Vranka, Tkáčik, Komár, Kysela, Podolský, Šiška, Antal, Komár
Adam Doktor, tréner U10 sa k zápasu nevyjadril.

Prípravka U9

11.kolo
Partizánske – Piešťany 2:0 (0:0)
Góly: 31. Juraj Machovič, 44. Andrej Kolárik
Zostava 11. kola: Korenačka, Kusý, Blaško, Hrubý, Šúst, Petráš, Ferkodič, Beseda, Masár, Urban, Rohár
Martin Ričány, tréner U9 sa k zápasu nevyjadril.
TS PFK

Populárne články