Connect with us

Novinky

Futbal: Posledný domáci súboj jesene priniesol výhru PFK Piešťany

Published

on

Reklama

V poslednom domácom zápase jesennej časti zvíťazili futbalisti PFK Piešťany nad Leopoldovom tesne 2:1. V zápase domácej ofenzívy a hosťujúcej defenzívy pred bohatou diváckou kulisou sa z prvého gólu tešili Piešťanci až v 52. minúte, keď sa presadil po centri hlavou Matin Gula. Už o päť minút neskôr pridal gól zo štandardnej situácie nechytateľnou strelou Jozef Glos. Hosťom sa podarilo zdramatizovať záver duelu v 76. minúte po góle Endrleho, avšak domáci už súpera k viac šanciam nepustili, práve naopak, svojou aktivitou a kombináciami si do konca zápasu vypracovali ďalšie šance.

Foto: Fotky Open

12. kolo

Piešťany – Leopoldov 2:1 (0:0)

Reklama

Góly: 52. Martin Gula, 57. Jozef Glos – 76. Stanislav Endrle

Zostava 12. kola: Budka, Miškech, Lipka, Beblavý, Szabo, Štefanka J. (Strelec), Štefanka D., Gula, Kusý, Glos, Zelenay (´Korec)

Reklama

Szilárd Petényi, asistent trénera:  K vysokej atraktivite zápasu prispeli obaja aktéri svojimi výkonmi, kde vynikala v ofenzívnej fáze veľká aktivita na našej strane a proti dobre organizovaná defenzíva hostí. V našom hernom prejave bolo cítiť veľkú chuť zahrať si, čo sa aj odzrkadlilo  v tempe zápasu, v aktívnom pohybe všetkých hráčov, v dobrej súčinnosti v rámci herných kombinácií a  predovšetkým to potvrdzuje veľký počet zakončení, kde najväčšou streleckou aktivitou vynikali Jožko Glos, Maťo Gula, Adam Kusý, Štefankovci a ďalší. Jednoducho povedané, hrali sme dobre a muselo sa to páčiť bez ohľadu na to, že niektoré ,,tutovky“ sme spálili. Druhý polčas niesol znaky ešte väčšej aktivity, kde sme sa aj gólovo presadili.  Po centri hlavou Maťom Gulom a po štandardke nechytateľne zavesil gól Jožko Glos. Hráči odprezentovali jeden  z najlepších výkonov a patrí im úprimná vďaka so želaním, aby im to vydržalo.

Starší dorast

13. kolo

Púchov – Piešťany 3:0 (1:0)

Góly: 13. František Krčmárik, 58. René Svorada, 90. Jakub Pavlovič

Zostava 13. kola:  Gavač – Horil (Chudý), Lenovský, Ďurák, Majtényi – Sedláček, Prelovský, Strelec, J. Štefanka, Ozimák (Hodulík) – Korec

Martin Javorka – tréner:  Na dôležitý zápas do Púchova sme cestovali značne oslabení, keď k už avizujúcim chýbajúcim hráčom v sobotu pre chorobu pribudli Matúš Červenka a Aďo Valovič. Napriek tomu sme mali snahu sa statočne popasovať o zápasové body. Zápas od začiatku prebiehal v atmosfére zodpovedajúcej dôležitosti tohto stretnutia, umocnené primitívnymi pokrikmi a znevažovaním nášho výkonu zo strany asistenta trénera Púchova. Duel sme chceli odohrať v podobnej taktike ako sme zvládli zápas 1. kola v Zlatých Moravciach, v defenzívnom bloku s prehusteným stredom ihriska a rýchlym protiútokom. Naša taktika vydržala iba do 12. minúty, keď sme inkasovali z prvej štandardnej situácie, ktorej predchádzala naša chyba v rozohrávke. Do konca polčasu sme boli domácim viac ako vyrovnaným súperom, mali sme častejšie loptu na svojich kopačkách, zahrávali sme pomerne veľa rohových a priamych kopov, no bez úspešného zakončenia. Cez prestávku som hráčom zdôraznil, že sa musíme koncentrovať na to, aby nám domáci nestrelili druhý gól, lebo by to bolo z pohľadu ďalšieho vývoja v zápase veľmi náročné. Bol som presvedčený o tom, že pri stave 0:1 z nášho pohľadu, sa nám podarí streliť minimálne 1 gól, nakoľko sme pôsobili smerom dopredu veľmi aktívne, najmä vďaka Filipovi Korecovi a Jurkovi Štefankovi. Moja taktika zase vydržala iba necelých 15. minút v druhom polčase, lebo po rýchlom protiútoku hráčov Púchova, treba podotknúť, že nie veľmi nebezpečnom, prešla lopta z pravej strany cez celú šestnástku, kde bol osamotený hráč domácich, ktorý vo svojej pozícií nezaváhal a my sme z ničoho nič prehrávali 0:2. Zápas sa prakticky už len dohrával v strede ihriska, keď domáci nás svojou bojovnosťou, niekedy na hranici fair-play, k ničomu nepustili. Tretí gól sme dostali v nadstavenom čase, ako inak, po našej chybe v defenzívnej činnosti. Treba si na rovinu povedať, že ak v každom zápase urobíme 2 – 3 „detinské“ naivné chyby, takéto dôležité a náročné zápasy s kvalitnými súpermi nemôžeme výsledkovo úspešne zvládnuť. Zase sa naplnili moje slová, že dokážeme hrať vyrovnanú partiu s kýmkoľvek, ale naše fatálne chyby nám neumožnia byť úspešní v takej náročnej súťaži ako je 2. dorastenecká liga. A keď k tomu prirátame moment, že nám chýba ortodoxný zakončovateľ – bombardér, nemôžeme sa čudovať, že sme už 270 minút nestrelili gól, pritom šancí na strelenie gólu máme relatívne dosť.

Mladší dorast

13. kolo

Púchov – Piešťany 1:0 (1:0)

Góly: 31. Miroslav Belás

Zostava 13. kola: Durdík, Krajčo, Barančík (Ondrejka), Valo(Holec), Ruľák (Hlbocký), Glos, Sloboda (Minárik), Taraba, Bušík, Kováčik, Štetka

Peter Vrábel, tréner: Prehra v tomto zápase nás môže mrzieť, pretože nie je spravodlivým vyjadrením diania na ihrisku. Prevažnú časť zápasu a najmä v druhom polčase sme boli aj napriek mnohým chybám lepším mužstvom. Na dobrom teréne sa nám darilo dobre kombinovať, ale pokúšali sme sa aj o rýchle prechody do útoku, niekoľkokrát sme dokázali zaútočiť po prienikoch v krídelných priestoroch (Štetka, Kováčik). Tieto sľubné príležitosti sme však nedotiahli do úspešného konca. Naopak v 30. min. sme nedokázali zareagovať na protiútok domácich a po zlom defenzívnom postavení a slabom dôraze viacerých hráčov pri bránení fyzicky disponovaného hráča domácich sme inkasovali jediný gól zápasu. V ďalších minútach sme chceli hrať viac útočne, začali sme vyššie napadať, no výraznejší tlak sme si už nedokázali vytvoriť. Aj napriek tomu sme mohli skórovať po peknom prieniku Kováčika, ktorý však nezvládol koncovku. Zlý celkový dojem zo zápasu odhliadnuc od výsledku umocnilo najmä neprofesionálne správanie trojice rozhodcov. Hlavný rozhodca počas ošetrovania hráčov žongloval s domácimi hráčmi, asistent rozhodcu sa nevenoval dianiu na ihrisku, ale komunikoval s domácou lavičkou. Vrchol všetkého bol ich tendenčný verdikt, keď nepochopiteľne zastavili samostatný nájazd Kováčika na domácu bránu. Čerešničkou na torte bol podnapitý usporiadateľ a pozápasové dohady rozhodcov, či sa zápas skončil 1:0 alebo 2:0. Aj napriek týmto nedôstojným okolnostiam je pre nás dôležitá športová stránka zápasu a poznatok, že sme v zápase nesklamali, sme dôstojným súperom každému mužstvu v náročnej súťaži a pozitívne je najmä postupné zlepšovanie individuálnych výkonov a kolektívneho prejavu mužstva.

Starší žiaci

13. kolo

Piešťany – Trebatice 2:1 (0:1)

Góly: 38. Erik Hlavatý, 70. Tomáš Vyhlídal – 16. Šimon Sedlák

Zostava 12. kola:  Maliga – Fox , Hlavatý,  Babečka , Ocelka- Vatrt, Urban, Daňhel – Petényi (Chobot), Vyhlídal, Modrovič

Cyril Stachura, tréner: V susedskom derby sa hral zaujímavý a bojovný zápas. Nášmu družstvu vypadli oproti minulému zápasu všetci traja strední záložníci. Aj preto mali hostia v prvom polčas miernu prevahu. Ani jedno mužstvo sa však do šancí nedostávalo. Obe mužstvá hrozili hlavne zo štandardných situácií. Po jednej z nich vypadla nášmu brankárovi ľahká lopta z rúk a hostia išli do vedenia. Oveľa zaujímavejší bol druhý polčas, keď sme hneď na začiatku vyrovnali po peknej hlavičke Hlavatého. Zápas začal mať náboj, obe družstva chceli strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Na oboch stranách zvonili brvná. Hostia mali v poslednej minúte veľkú príležitosť, keď na bránkovej čiare zachránil Hlavatý. Hneď z následného brejku mali šancu hráči PFK a po následnom rohovom kope rozhodol v posledných sekundách zápasu o našom víťazstve Vyhlídal.

Mladší žiaci

13. kolo

Piešťany – Trebatice 7:2 (3:2)

Góly: 2. Filip Gregorovič, 6., 36. Samuel Hesko, 11. Filip Košinár, 33. Adam Šadibol, 49., 50. Maximilián Martinkovič – 14. Marek Sadloň, 15. Jozef Uváček

Ján Stachura, tréner: So zápasom som spokojný, zaznamenali sme jednoznačné víťazstvo proti neďalekému rivalovi z Trebatíc. Po celý zápas sme boli lepším družstvom, čo sa odzrkadlilo aj na skóre. Jediné, čo som chlapcom trochu vyčítal bolo nepremieňanie šancí a slabšia desaťminútovka, kedy sa náš náskok po chvíľkovom výpadku scvrkol z 3:0 na 3:2. Do druhého polčasu však chlapci po dôraznom dohovore nastúpili s veľkou chuťou a súpera prevalcovali. Veľmi ma teší fakt, že sa presadilo viacero chlapcov a góly si rozdelili viacerí.

Starší žiaci B

9. kolo

Piešťany – Veselé 8:0 (4:0)

Góly: 3. Dobroslav Buček, 8., 21. Michal Fox, 17. Viktor Gulán, 50., 55. Mark Petromán, 64. Filip Čimo – 70. Marek Bábik (vl.)

Zostava 9. kola: Sandor –  Pomajbová, Fox, Bajzík, Petromann, Chobot, Gulan, Buček, Čimo F.,Jánoš, Kalnický (Hlbocký, Ferech)

Jozef Glos, tréner: Zo zápasom som nadmieru spokojný, hrali sme to, čo sme si povedali. Chlapci sa snažili, behali, bojovali, kombinovali, bolo vidieť, že chcú hrať a vyhrať. Strelili sme osem gólov po krásnych kombinačných akciách. Za predvedený výkon im ďakujem. 

Mladší žiaci B

9. kolo

Piešťany – Moravany nad Váhom 5:1 (3:1)

Góly: 2., 34. Maximilián Martinkovič, 8. Samuel Suchý, 24. Denis Seko, 27. Samuel Franko – 17. Šimon Mikloška

Ján Stachura, tréner: Deň po jednom lokálnom derby nasledovalo hneď druhé. So zápasom som nadmieru spokojný, s každým jedným hráčom a v podstate so všetkým, čo sme v tomto zápase vykonali. Videli sme veľmi kvalitný zápas, kedy sa súper snažil hrať pekný kombinačný futbal, rozhodla však vyššia kvalita na našej strane, ktorá viedla k jednoznačnému víťazstvu. V zápase sme sa prezentovali nasadením, bojovnosťou, dobrým napádaním, veľmi peknými kombináciami, a čo veľmi oceňujem aj dobrým zakončením. To všetko viedlo k našej prevahe v zápase a vyústilo do pekný gólov. Musím však pochváliť aj súpera, ktorý sa snažil za každých okolností hrať a nebol deštruktívny ako niektoré iné družstvá, čo viedlo k tomu, že sme videli jeden veľmi pekný zápas, ktorý musel baviť aj nezaujatého diváka.

MB/TK PFK

Populárne články