Connect with us

Šport

Futbal: Piešťany porazili Krakovany 5:0, starší dorast deklasoval súpera

Published

on

Reklama

V daždivom a chladnom počasí privítali domáci na futbalovom štadióne v Piešťanoch súpera z Krakovian. PFK Piešťany po aktívnom úvode strelili gól už v piatej minúte, keď sa presadil Denis Štefanka a o 10 minút neskôr viedli 2:0 po góle Jozefa Glosa. V druhom polčase pokračovali s aktivitou a v priebehu 20 minút skórovali trikrát a Piešťany tak po góloch Kusého, Miškecha a Glosa vyhrali 5:0. Darilo sa aj staršiemu dorastu, ktorý strelil poltucet gólov súperovi z Gabčíková. Jeden bod po remízach si pripísali mladší dorast a starší i mladší žiaci v Galante. Prehru 5:1 s prvým mužstvom tabuľky zaznamenali starší žiaci B vo Veľkých Kostolanoch.

Muži 21. kolo

Piešťany – Krakovany 5:0 (2:0)

Reklama

Góly: 5. Denis Štefanka, 15., 71. Jozef Glos, 51. Adam Kusý, 64. Dávid Miškech

Zostava 21. kola: Budka – Szabo (Žák), Polačik, Hutár, Modrovič (Rusnák), D.Štefanka, J.Štefanka (Prelovský), Kusý, Glos, Gula (Horil), Braniša (Miškech)

Reklama

Martin Krajčovič, tréner:  Momentálne nám futbal chutí, naša forma graduje v správnom čase. Aj na ťažkom teréne sme predviedli veľa pekných futbalových momentov a verím, že aj zahriali našich verných priaznivcov, ktorí nás prišli podporiť napriek chladnému počasiu.

Starší dorast

4. kolo nadstavba

Piešťany – Gabčíkovo 6:0 (4:0)

Góly: 10. Juraj Štefanka, 12. Martin Strelec, 19. Denis Horil, 31. Kristián Prelovský, 83. Jakub Lenovský, 88. Patrik Polačik

Zostava 4. kola skupiny o titul:   Gavač – Sedláček, Polačik, Rusnák, Stanek – Horil (Valovič), Prelovský, Strelec, J. Štefanka, Korec (Ozimák) – Lenovský (Salviany)

Martin Javorka – tréner:  Do zápasu sme nastúpili s jednoznačným cieľom – odohrať zodpovedný zápas počas celých 90. minút a dosiahnuť úspešný výsledok v podobe víťazstva. Prvých 10. minút sme sa ťažšie rozbiehali, hráči Gabčíkova začali veľmi aktívne, vysoko nás napádali, mali lepší pohyb, čím si vytvorili niekoľko nebezpečných akcií, najmä v podobe štandardných situácií.

Na rozdiel od predchádzajúcich zápasov sme však odohrali plne koncentrovaný a zodpovedný zápas vo vysokom tempe, postupne sa hra vyrovnala a s pribúdajúcimi minútami prišli aj prvé štandardné situácie pred bránou hostí. Po jednej z nich, po veľmi dobre zahratom rohovom kope Maťom Strelcom, sa presadil Jurko Štefanka a my sme viedli 1:0. Zakrátko zvyšoval naše vedenie veľmi dobre hrajúci Maťo Strelec, upokojujúci gól pridal v 19. minúte chladnokrvným zakončením Denis Horil a súpera zrazil na kolená strelou do šibenice Kiko Prelovský. Do konca polčasu sme si vytvorili ešte tri stopercentné príležitosti, ktoré však Jurko Štefanka, Denis Horil ani Filip Korec nepremenili.

Do druhého polčasu vstúpili hostia opäť aktívne, no náš prístup v tomto zápase im nedovolil streliť žiadny gól a tak sa väčšia časť polčasu odohrala na polovici Gabčíkova. Naša strelecká aktivita opadla, ale v závere zápasu vysoké víťazstvo spečatili po rohových kopoch Jakub Lenovský a Paťo Polačik. S celkovým vystúpením chlapcov ako aj s výsledkom som veľmi spokojný, zas a znova sa potvrdili moje slová, že naše výsledky sú ovplyvnené iba našimi hlavami – keď hráme zodpovedne, sústredene, koncentrovane v každej sekunde zápasu, sme schopní poraziť ktorékoľvek mužstvo v 2. lige, pretože futbalovú kvalitu chlapci na to majú. Ak tieto atribúty opustíme je s nami zle-nedobre, najmä v časti zápasov od 70. do 90. minúty. V tomto zápase sme využili našu silnú stránku – „štandardky“, keď 4 zo 6 gólov sme súperovi strelili práve po nich.

Mladší dorast

4. kolo nadstavba

Piešťany – Gabčíkovo 1:1 (1:0)

Góly: 28. Simon Glos – 46. Tibor Kevin Kása

Starší žiaci

24. kolo

Galanta – Piešťany 1:1 (0:1)

Góly: 37. Adrián Mórocz – 33. Tomáš Vyhlídal

Zostava 24. kola:    Maliga – Fox , Urban, Babečka , Ocelka(Pomajbová) – Kardoš (Žažo), Hlavatý, Labat – Vatrt (Petroman), Vyhlídal, Modrovič

Cyril Stachura, tréner: Dnes sa v Galante zrodila remíza,  z ktorej sa po zápase tešili domáci hráči. Naši hráči dominovali celý prvý polčas, domácich sme nepustili do žiadnej šance a naopak, my sme si vypracovali niekoľko sľubných príležitosti. V sieti skončila iba strela Tomáša Vyhlídala a ďalšie gólové strely Labata a Hlavatého chytil brankár domácich, ktorý bol najlepším hráčom domácich. Veľká škoda, že na začiatku druhého polčasu sme dostali veľmi lacný gól, ktorý posmelil domácich. My sme z územnej prevahy nič nevyťažili a domáci boli radi za bod.

Mladší žiaci

24. kolo

Galanta – Piešťany 3:3 (1:2)

Góly: 30. Bálint Hauer, 46. Kristián Pavliško, 60. Roland Maté Jurík – 5. Šimon Petenyi, 28. Adam Šadibol, 36. Samuel Hesko

Zostava 24. kola: Marek, Suchý, Košinár, Šadibol, Pernisch, Gregorovič, Seko, Petényi, Badáň, Glos, Hesko, Franko, Bajzík, Martinkovič, Gvozdenovič, Fodrán

Ján Stachura, tréner: Odohrali sme jeden z najlepších zápasov v sezóne a s výkonom chlapcov som maximálne spokojný aj napriek nepremenej penalte a vyrovnaniu súperom v poslednej minúte zápasu. Ukázali sme kvalitu, bojovnosť , šírku kádra a najmä odhodlanie a vôľu. Najmä posledné spomínané vlastnosti  boli v tomto zápase veľmi dôležité, keďže sme hrali väčšinu zápasu o jedného hráča v poli menej. Nemôžem sa nevyjadriť k vylúčeniu nášho hráča v prvom polčase. Pri vylúčení nastal obrovský skrat a zlyhanie človeka. A to rozhodcu. Ktorý inak pískal veľmi dobre a po zápase si chlapsky svoju chybu priznal. Vylúčenie však bolo neuveriteľné, nikdy v živote som nespravodlivejšie udelenú červenú kartu nevidel, obzvlášť v kategórii mladších žiakov. Treba si však vziať zo všetkého pozitíva, čo myslím naši chlapci urobili a popasovali sa s veľmi neštandartnou situáciou na jedničku s hviezdičkou.

Starší žiaci B

16. kolo

Piešťany – Veľké Kostolany 1:5 (0:3)

Góly: 72. Jozef Rolinec – 18. Denis Hornák, 28., 35., 68. Milan Šípka, 55. Richard Čonka

Zostava 17. kola: Šandor – Fox, Žažo, Pomajbova, Vizina, Jánoš, Rolinec J., Chobot, Rolinec A., Ranostaj, Petroman ( Gešvandtner )

Jozef Glos, tréner: Zapas 17. kola proti prvému mužstvu tabuľky sme herne zvládli. Škoda, že nie aj výsledkovo. Síce sme prvých 10  minút hrali veľmi bojazlivo, loptu sme držali pod kontrolou. Opäť sme dostali góly po individuálnych chybách a nedorozumeniach v obrane. To však k futbalu patrí. Dôležité je, že mužstvo sa nevzdalo a aj za nepriaznivého stavu sa snažilo s výsledkom niečo spraviť. Predviedli niekoľko akcií, ktorým chýbal už len gól. Za predvedený výkon sa vôbec nemusia hanbiť. 

MB / TK PFK

Populárne články