Connect with us

Šport

Futbal: Piešťanci vyhrali generálku 6:1

Published

on

Reklama

V sobotu 3. marca si piešťanskí futbalisti pozvali na generálku pred prvým jarným majstrovským zápasom ŠK Plavecký Štvrtok, druhé mužstvo Majstrovstiev regiónu Bratislava .  Generálka sa domácim vydarila, vyhrali ju 6:1.

[singlepic id=26550 w=320 h=240 float=left]Hostia ukázali svoju silu už v piatej minúte, keď ich útočník ušiel po krídle a  popod brankára Hodulíka otvoril skóre – 0:1. Domáci odpovedali prakticky okamžite. Rohový kop zahrával Koprda, Vyskoč hlavičkoval a Urgela z uhla vyrovnal – 1:1. O pár minút išli domáci do vedenia 2:1, peknú kolmú akciu zakonoval Zelenický. Od vyrovnania zachránil domácich bravúrnym zákrokom Hodulík. Potom prišli chvíle Koprdu. Najskor využil kolmicu Mehdy-Karima – 3:1 a o ďalších 5 minút premenil center Vallu nádherným volejom, ktorý znamenal štvrtý gól v sieti hostí. Mohol sa radovať aj z hetriku, ale proti bol hosťujúci brankár. Na druhej strane sa opäť zaskvel Hodulík pri nepríjemnej strele z 18 m.

Reklama

[singlepic id=26532 w=320 h=240 float=right]Druhý polčas sa niesol v pokojnom tempe, k čomu prispelo niekoľko striedaní na oboch stranách. Postupne sa však domáci znova dostali k svojej hre a vytvorili si ďalšie dobré príležitosti. Najskôr po peknej prihrávke Galbu rozozvučal tyč Rožník. O chvíľu sa už ale tešil z gólu, keď Bretschneider vybojoval loptu a ako na zlatom podnose mu ju poslal pred prázdnu bránu – 5:1. Výborne hrajúca domáca obrana nepustila v druhom polčase hostí ani k jednej strele do priestoru brány. Naopak Bretschneider nekompromisným volejom poslal Chebeňov center pod brvno a bolo 6:1. Ďalšie šance Piešťancov už ostali nevyužité, no dobrý výkon poukazuje na stúpajúcu formu pred štartom odvetnej časti.

PFK Piešťany – ŠK Plavecký Štvrtok (MRB) 6:1 (4:1)

Reklama

Góly: Koprda 2, Urgela, Zelenický, Rožník, Bretschneider.

Zostava PFK: Hodulík (60. Valo) – Vyskoč (46. Riečičiar), Sailer, Chebeň, Valla (60. Bakita) – Koprda (50. Bretschneider), Galba – Ondrejkovič (46. Hnilica), Mehdy-Karim, Zelenický – Urgela (60. Rožník).

[nggallery id=1479]

Autor:  Ing. Jaroslav Valo Foto: T. Hudcovič

Populárne články