Connect with us

Šport

Futbal: Piešťanci porazili Slovan, Trenčín a so Spartakom Trnava remizovali

Published

on

Reklama

Piešťanskí futbaloví dorastenci zrealizovali malý zázrak. Porazili Slovan Bratislava, ASTrenčín a remizovali so Spartakom Trnava. V sobotu 19. novembra sa tak stali víťazmi turnaja Respect Cup U-19, ktorý sa hral na piešťanskej umelej tráve.

Turnaju dorastencov predchádzal vo štvrtok 17. novembra turnaj žiakov U-14. Domácim žiakom z PFK Piešťany boli rovnako ako dorastencom súpermi družstvá ŠK Slovan Bratislava, AS Trenčín a FC Spartak Trnava. Víťazmi sa stali chlapci z FC Spartak Trnava, keď porazili všetkých súperov. Druhí skončili hráči AS Trenčín. Domáci futbalisti získali cenný „skalp“ Slovana Bratislava a obsadili pred ním tretiu priečku. Najlepšími strelcami turnaja boli Nemček (FC Spartak Trnava) a Jánošík (AS Trenčín) so 4 gólmi a tak musel rozhodnúť rozstrel z 11 m kopov, v ktorom bol úspešnejší Denis Nemček. Najlepším brankárom turnaja sa stal Škultéty (AS Trenčín) a za najlepšieho hráča turnaja organizátori vyhlásili Zemka z ŠK Slovan Bratislava.

Reklama

Výsledky:

PFK Piešťany – FC Spartak Trnava 0:2 (Nemček 2g.)

Reklama

PFK Piešťany – AS Trenčín 1:4 (Kuník – Jánošík a Stručka po 2g.)

PFK Piešťany – ŠK Slovan Bratislava 3:1 (Prištic, Tvrdý, Kuník – Belošic)

FC Spartak Trnava – AS Trenčín 3:2 (Nemček 2g., Zolvík – Jánošík 2g.)

FC Spartak Trnava – ŠK Slovan Bratislava 1:0 (Zolvík)

ŠK Slovan Bratislava – AS Trenčín 0:1 (Valášik)

V drese PFK Piešťany nastúpili:

Daniel Cisár, Marek Ducký, Matej Rulák, Matúš Kuník, Jozef Kabát, Adam Herman, Patrik Škamla, Tomáš Mihálik, Lukáš Mihálik, Dávid Lipka, Ivan Tvrdý, Alexandro Manzoni, Marek Majoška a Peter Prištic.

REKLAMA

Cenný skalp a víťazstvo v turnaji

[singlepic id=22245 w=320 h=240 float=left]V sobotňajšom súboji dorasteneckých tímov sa podaril husársky kúsok hráčom PFK Piešťany, keď porazili ŠK Slovan Bratislava aj AS Trenčín zhodne 2:0 a s lídrom 1. dorasteneckej ligy FC Spartak Trnava remizovali 1:1. Vďaka týmto výsledkom sa tešili sa z prvenstva. Na druhom mieste skončili zverenci trénera Milana Malatinského (FC Spartak), ktorí za sebou nechali AS Trenčín a prekvapivo posledný skončili hráči ŠK Slovan Bratislava. Najlepšími strelcami turnaja boli dvojgólový Čulák (PFK), Čenteš a Priecel (obaja AS), no v rozstrele z 11 m kopov uspel Samuel Čenteš a odniesol si cenu pre kanoniera turnaja. Najlepším brankárom turnaja sa stal Matej Strapák (FC Spartak) a najlepším hráčom turnaja domáci stredopoliar Daniel Rapavý (PFK).

[singlepic id=22257 w=320 h=240 float=right]„Oboma turnajmi sme nadviazali na letné turnaje prípraviek a mladších žiakov nielen výborným obsadením, ale aj kvalitnou organizáciou. Za to patrí obrovská vďaka hlavne Ing. Dušanovi Guľášovi z firmy Respect Slovakia, ktorý podporuje mládežnícky futbal v Piešťanoch i v Trnave, ale taktiež rodičom, rozhodcom, ako aj zúčastneným mužstvám. Teší ma, že turnaje mali úspech aj u divákov, ktorých sa na umelej tráve piešťanského štadióna zišlo niekoľko desiatok. Dúfam, že tieto turnaje posunú nielen našich chlapcov ďalej v ich futbalovom napredovaní a kariére,“ zhodnotil riaditeľ turnajov Ľuboš Mihálik.

Výsledky:

PFK Piešťany – FC Spartak Trnava 1:1 (Směřička – Magdolen)

PFK Piešťany – AS Trenčín 2:0 (Čulák, Rapavý)

PFK Piešťany – ŠK Slovan Bratislava 2:0 (Čulák, Masarik)

FC Spartak Trnava – AS Trenčín 3:2 (Pisár, Pikulík, Pavlík – Čenteš, Priecel)

FC Spartak Trnava – ŠK Slovan Bratislava 1:1 (Doka – Gašparík)

ŠK Slovan Bratislava – AS Trenčín 0:2 (Čenteš, Priecel)

V drese PFK Piešťany nastúpili:

Ondrej Holán, Matúš Nemček, Jozef Masárik, Jozef Halás, Martin Smeřička, Tomáš Topolčány, Adam Rusnák, Martin Čulák, Martin Broš, Ján Šimor, Ondrej Pavlovič, Tomáš Onder, Sebastián Chochula a Filip Melicher.

[nggallery id=1231]

Autor: Juraj Valo Foto: Tomáš Hudcovič

Populárne články