Connect with us

Šport

Futbal: PFK s vysokým víťazstvom vo Voderadoch

Published

on

Reklama

Prinášame vám súhrn zápasov mužov a dorasteneckých a žiackych kategórií, ktoré sa hrali počas posledného septembrového víkendu.

Muži

Reklama

9. kolo

Voderady – Piešťany 0:7 (0:4)

Reklama

Góly: 10., 17., 67. Jozef Glos, 37. Martin Gula, 42. Patrik Polačik, 77. Juraj Braniša, 90. Milan Klasovitý

Zostava 9. kola: Budka – Gula, Polačik, Hutár, Horil (Žák) – D. Štefanka (Modrovič), Hrnčiar, Kusý, Glos (Klasovitý) – Braniša, F. Korec

Martin Javorka, tréner mužov:  Ak v niektorých predchádzajúcich zápasoch bolo potrebné vyjadriť slovami konštruktívnej kritiky niektoré individuálne výkony našich hráčov, nakoľko neodvádzali plnohodnotný výkon, v zápase vo Voderadoch musím pochváliť výkon celého mužstva. Vedeli sme, že víťazstvom vo Voderadoch sa bodovo priblížime na 2. miesto v tabuľke na 3 body. Chlapci pristúpili k zápasu veľmi zodpovedne, od prvej minúty hrali so srdcom, nasadením, v ich hre bola cítiť chuť hrať okulahodiaci futbal, veľmi dobre sme vypĺňali voľné priestory, veľa sme behali, rýchlo posúvali loptu z nohy na nohu a štýlom hry sme ovládli celé dianie na ihrisku. Preto od úvodného hvizdu prichádzali štandardné situácie, ako aj gólové príležitosti po pekných kombinačných akciách. A tak bolo len otázkou času, kedy strelíme prvý gól. Ten prišiel už v 10. minúte, autorom ktorého bol strelecky disponovaný Jožo Glos, ktorý sa blysol v zápase „hetrikom“. Ďalšie góly postupne pridávali Maťo Gula, Paťo Polačik, Juro Braniša a Milan Klasovitý. Takýto výkon očakávame od chlapcov v každom zápase, výkon plný emócií, nasadenia, chuti po úspechu, zodpovednosti, ale aj futbalovej zábavy. Tento týždeň trošku doplníme batérie, zregenerujeme, nakoľko máme voľný víkend, ale zároveň už s myšlienkami na ďalší zápas, ktorý odohráme v Mokrom Háji, ktorý chceme takisto bodovo zvládnuť, aby sme boli v tesnom závese za vedúcimi mužstvami.

Starší dorast

8. kolo

Myjava – Piešťany 0:1 (0:1)

Góly: 20. Juraj Štefanka

Zostava 8. kola: Gavač – Ondrejka (Valo), Stanek, Sedláček, Majtényi – Glos, Ďurák, Štafanka – Štetka (Hlbocký), Tomaga M. (Bušík), Kováčik (Sloboda)

Cyril Stachura, tréner U19: Po dvoch neúspešných zápasoch sme sa chceli vrátiť na ,,na víťaznú vlnu“, ale hlavne hrať poctivý futbal, ktorý sme predvádzali na začiatku súťaže. Od prvej minúty bolo na našich hráčoch vidno odhodlanie. Na domácich hráčov, ktorí si na nás verili, sme vyrukovali s dobrým napádaním rozohrávky. Hlavne v strede poľa sa nám darilo zachytávať lopty a následne podnikať nebezpečné útoky. V 20. minúte sme sa po peknej strele od Juraja Štefanku zo strednej vzdialenosti ujali vedenia, čím naše sebavedomie ešte stúplo. Domáci sa prakticky za celý zápas nedostali do gólovej príležitosti aj preto, že naša obrana na čele so Stanekom pracovala spoľahlivo. V druhom polčase sme čakali tlak od domácich, ale opak bol pravdou. Naši hráči umnou hrou v strede poľa držali domácich na dištanc a boli to oni, čo si vypracovali gólové príležitosti. Sloboda a Hlbocký svoje nájazdy nepremenili a tak o naše zaslúžené víťazstvo sme museli bojovať až do konca.

Mladší dorast

8. kolo

Myjava – Piešťany 3:3 (3:1)

Góly: 2. Dušan Kravárik, 6., 11. Ľuboš Kadlečík – 37. Jakub Taraba, 66., 78. Adam Tomaga

Zostava 8. kola: Maliga, Noskovič, Barančík (Burza), Hlavatý, Krajčo, Taraba, Modrovič, Chochula, Holec ( Daňhel), Vyhlídal, Tomaga

Peter Vrábel, tréner U17:  Začiatok zápasu nám vôbec nevyšiel. Nepodržali sme loptu a domáci si v úvodných minútach vytvorili tlak. Boli maximálne efektívni, keď z troch striel na bránu sme dali tri góly a už v 11. minúte vyhrávali 3:0. Postupom času sme našu hru spresnili, zlepšili pohyb a začali sme byť nebezpeční. Ešte do konca prvého polčasu sme si vypracovali 3 dobré šance z ktorých sme premenili jednu (Taraba) a znížili na 3:1. V druhom polčase sme pokračovali v dobrej hre. V 66.minúte sa v 16ke domácich dobre zorientoval Tomaga a dal kontaktný gól. To chlapcov vyburcovalo k ešte lepšiemu výkonu a v 78. minúte sme vyrovnali na konečných 3:3 (Tomaga). V posledných sekundách sme mohli dokončiť dokonalý obrat v zápase, ale Taraba vo výbornej šanci prestrelil. Aj napriek tomu si všetci hráči zaslúžia pochvalu, ukázali fyzickú aj psychickú odolnosť, keď zabojovali o dobrý výsledok aj za nepriaznivého stavu.

Starší žiaci

9. kolo

Lok. Trnava – Piešťany 3:0 (1:0)

Góly: 26. Samuel Buoc, 50., 64. Patrik Hrivňák

Zostava 9. kola:  Sandor, Pomajbová (Ocelka), Vatrt, Urban, Šadibol, Rolinec, Majko, Badáň (Jánoš), Gregorovič (Chalás), Táborsky, Hesko

Szilárd Petényi, tréner U15:  Domáci zaslúžene zvíťazili, čomu sme prispeli aj my dvoma fatálnymi chybami brankára a zápas sme dostali do úplne inej polohy. V prvom prípade zle vyhodnotené situácie a zbytočne vybehnutie s následnou strelou z veľmi ostrého uhla, pričom strieľajúci hráč bol tiesnený brániacim hráčom, v druhom prípade zle postavenie, kde nevydarený center uletel do brány. Ak chceme uspieť s kvalitnými súpermi nesmieme vyprodukovať takéto chyby. Napokon do inakasovania prvého gólu sme hrali veľmi koncentrovane a zvládli sme ďaleko nebezpečnejšie situácie pre našu bránu. Dorovnať sme mohli Tomášom Badaňom, ktorý sa uvoľnil s loptou až do pokutového územia a v dobrej streleckej pozícii spálil najväčšiu šancu na vyrovnanie. Najviac ma mrzí vylúčenie nášho kapitána v poslednej minúte po druhej žltej karte, keď sme nezvládli určitú frustráciu z výsledku podporenú aj možno účelovou provokáciou domáceho hráča, kde akýsi pocit,, krivdy,, vyústil k odplácaniu následným vylúčením. Chcem pripomenúť všetkým hráčom, že častokrát zápas prinesie emocionálne vypäté situácie, ale reakcia na ňu musí byť kontrolovaná, v tom spočíva veľkosť a odolnosť toho hráča na krízovu situáciu. Odplácanie s následným ,,uspokojivým,,pocitom nie je správne a nikdy nemôže prevýšiť absenciu hráča v nasledujúcom zápase alebo zápasoch.

Mladší žiaci

9. kolo

Lok. Trnava – Piešťany 1:2 (1:0)

Góly: 24. Tobias Hudec – 50. Alexander Bajzík, 56. Vratko Šálek

Zostava 9. kola: Marek, Janech, Jurík, Šálek, Noška, Suchý, Glos, Bajzík, Seko, Pernisch, Fodrán, Hochel, Čavojský, Bindics, Rolinec, Macek, Gešvandtner

Ján Stachura, tréner: Zaznamenali sme veľmi cenné víťazstvo, ale viac než to ma teší prístup a nasadenie chlapcov, ktorí otočili zápas vyvíjajúci sa v ich neprospech proti veľmi dobrému, húževnatému a agresívnemu súperovi. Po prvom polčase sme prehrávali po menšej nekoncentrácii nášho inak celú sezónu veľmi dobre chytajúceho brankára. Do druhého polčasu sme nastúpili veľmi aktívne, súpera sme zatlačili, vypracovali sme si dostatok šancí a boli sme odmenení dvomi gólmi v závere zápasu, ktoré priklonilli víťaztsvo na našu stranu.

 Starší žiaci B

9. kolo

Piešťany – Melčice-Lieskové 2:1 (0:1)

Góly: 41. Adam Rolinec, 65. Timotej Vatrt – 11. David Martoň

Mladší žiaci B

9. kolo

Piešťany – Melčice-Lieskové 0:2 (0:2)

Góly: 5., 23. Dominik Dvořák

Zostava 8. kola: Janech, Mihalik, Ferech, Kalnický, Zeman, Hrubý, Machovič, Briška, Lacko, Drahovský, Žlnay, Hudcovič, Ružička, Čúzy, Jánoška, Grežďo, Duong, Adamčík

Martin Zelenay, tréner U13 B: V tomto zápase sme chceli získať 3 body, ale žiaľ sa nám to nepodarilo . Prvý polčas  súper bol rýchlejší na lopte, viacej kombinoval, keď my sme boli všade neskoro. Za druhý polčas chcem chlapcov pochváliť za bojovnosť, a to, že chceli niečo s výsledkom spraviť, ale strelecky sa nám nedarilo. Musíme sa poučiť a ďalej na sebe pracovať.

Mladší žiaci C

6. kolo

Veľké Kostolany – Piešťany 0:6 (0:4)

Góly: 5. Jakub Hudcovič, 10., 39. Adam Hrubý, 15., 24. Sebastián Fodrán, 54. Denis RužičkaZostava 6. kola:  Mihalik, Adamčík, Žlnay, Makový, Petényi, Hrubý, Ružička, Hudcovič, Janoška, Fodrán

Martin Zelenay, tréner: Odohrali sme vynikajúci zápas, kde chcem chlapcov pochváliť za predvedenú hru, ktorú sme pretavili do 6 gólov. Zápas sme zaslúžene vyhrali. Chlapci si schuti zahrali, zastrieľali a odchádzali domov s dobrým pocitom. Tak by to malo byť.

TS PFK

Populárne články