Connect with us

Novinky

Futbal: PFK Piešťany rozhodli o výhre nad Cíferom v prvom polčase

Published

on

Reklama

V jedenástom kole VI. futbalovej ligy hostili muži PFK Piešťany na domácom ihrisku ŠK Cífer. Piešťanci rozhodli tromi gólmi o výsledku už v prvom polčase.

Prvý gól strelil z pokutového kopu v 25. minúte kapitán Jozef Glos. Druhý gól pridal tri minúty pred prestávkou Adam Kusý a o minútu na to, sa opäť presadil po peknej akcii kapitán domácich. Prvý polčas sa tak skončil výsledkom 3:0.

Reklama

V druhom dejstve pridal ešte jeden presný zásah z hry v 61. minúte Adam Kusý. Hostia sa na gólovú odpoveď nezmohli a tak PFK Piešťany porazili ŠK Cífer 4:0.

Pre Piešťancov je to tretí víťazný duel v sérii a momentálne sú na druhej priečke ligovej tabuľky s 25 bodmi len o skóre za OŠK Zavar. Najbližšie budú v nedeľu 28. októbra o 14:00 h doma hostiť MTK Leopoldov a potom sa 4. novembra v poslednom zápase pred zimnou prestávkou predstavia v Zelenči proti ŠK Slávia.

Reklama

Szilárd Petényi, asistent trénera:  Zaslúžené víťazstvo a jednoznačná celozápasová prevaha je ukazovateľ pomeru síl v tomto stretnutí, kde naši chlapci dominovali na lopte a nepripustili žiadne zaváhanie. Hostia pricestovali defenzívne naladení, a preto nebolo jednoduché presadiť sa proti defenzívnemu bloku v prehustenom priestore, ktorý vytvárali takmer všetci hosťujúci hráči. Do vedenia sme išli až v 25 ´min. po penalte, ktorú nekompromisne premenil Jožko Glos. Od tohto okamihu sme očakávali, že hostia viac otvoria hru, čo sa nestalo, a bolo na nás otvárať si priestory dobrým pohybom so zámerom odlákavať súperových hráčov a uvolniť priestor pre prihrávku s následnými nábehmi a finalizovať útočnú fázu. Tieto úlohy sme dokázali napĺňať a vytvorili sme si množstvo šancí, kde sa presadili Glos a 2x Adam Kusý po spolupráci s Maťom Gulom. Celkovo sme spokojní s hrou a pozitívne vnímam, že sme sa herne neprispôsobili a nezľahčili si úlohy proti pasívnemu súperovi a naše tempo hry v zápase neklesalo.

Fragmenty zo stretnutia si môžete pozrieť tu:

-red- Ilustr. foto

Populárne články