Connect with us

Šport

Futbal: Muži opäť s dobrým výkonom, z mládeže sa najviac darilo prípravke

Published

on

Reklama

Muži pokračujú v kvalitných výkonoch, o čom sa presvedčila tentoraz Horná Krupá. V repríze postupového zápasu do piatej ligy sa neopakoval dramatický scenár a muži PFK boli lepší od začiatku do konca a po dobrom výkone zvíťazili presvedčivo 5:1. Dorasty remizovali v Senci, keď starší dorast vyrovnával gólom v poslednej minúte. Žiaci boli úspešní len v domácich zápasoch proti Lehote pod Vtáčnikom. Tradične sa darilo prípravke, ktorá si z trojzápasu s Bánovcami nad Bebravou odniesla dve výhry a jednu remízu.

Muži

10.kolo

Reklama

Piešťany – Horná Krupá 5:1 (2:0)

Góly: 10., 20., 75. Juraj Braniša, 70. Adam Grík, 89. Adam Kusý – 73. Boris Mikláš

Reklama

Zostava 10. kola: Červenka, Gula, Ďurina, Grík, Modrovič, Strelec, Kusý,  Klačman, Braniša, Korec, Štefanka (Glos Simon, Doktor, Sloboda, Lipovský)

Cyril Stachura, tréner mužov: V zápase tabuľkových susedov sa hral solídny futbal. Hráči PFK mali dobrý vstup do zápasu a už po desiatich minútach sme mohli vyhrávať dvojgólovým rozdielom. Podarilo sa nám to v dvadsiatej minúte, keď po faule na Korca, Braniša bezpečne premenil penaltu. Aj naďalej bola hra na našich kopačkách, ale museli sme si dať pozor na rýchle brejky súpera.  Druhý gól pridal po strele asi z dvadsať metrov dnes strelecký disponovaný Braniša. Do druhého polčasu sme opäť vstúpili aktívne, vypracovali sme si veľa gólových príležitosti, ale tretí gól sa nám podarilo dať až v sedemdesiatej minúte. Hostia po štandardnej situácií znížili, ale to bolo všetko, čo sme im dovolili. Naopak, naši hráči pokračovali v aktivite, pridali ešte dva góly. Hlavne posledný gól, po vyšachovaní celej obrany súpera bol peknou bodkou za kvalitným výkonom celého družstva.


 

Starší dorast U19

11.kolo

Senec – Piešťany 2:2 (1:0)

Góly: 84. Tristan Poór88. Richard Tóth, 4. Adam Malovec, 90. Erik Hlavatý

Zostava 11. kola: Lopatka, Modrovič, Hlavatý, Krajčo, Barančík, Taraba,  Malovec,  Šimek, Kusý, Vyhlídal, Kucharík (Masaryk, A. Tomaga, Fox)

Peter Vrábel, tréner U19: Obidve mužstvá odohrali zápas v relatívne vysokom tempe. Hralo sa útočne z jednej strany na druhú a zápas bol divácky zaujímavý. Najdôležitejšie momenty sa odohrali na začiatku a na konci zápasu. V štvrtej minúte Adam Malovec krásnou strelou z priameho kopu otvoril skóre. V ďalšom priebehu sa domáci snažili o vyrovnanie, ale v troch nebezpečných situáciách nás podržal brankár. My sme sa snažili využiť najmä rýchly protiútok do otvorenej obrany domácich. Zvýšiť vedenie sme mohli pri dobrej šanci Malovca a Kusého. Nesprávne riešenie sme zvolili pri našom prečíslení v závere zápasu, kedy Vyhlídal namiesto prihrávky volil individuálny prienik. Z následnej akcie domáci po postupnom útoku vyrovnali. Dve minúty sme na polovici ihriska stratili loptu, čo domáci potrestali a po rýchlom útoku otočili skóre vo svoj prospech. V závere zápasu sme nerezignovali a snažili sa o vyrovnanie, čo sa nám aj podarilo po rohovom kope v devätdesiatej minúte. Napriek viacerým chybám a nedostatkom sme odohrali dobrý zápas a aj keď mrzí strata víťazstva v posledných minútach, konečná remíza je objektívne spravodlivá.

Mladší dorast U17

10.kolo

Senec – Piešťany 0:0 (0:0)

Góly:

Zostava 10. kola: Šándor, Répaš, Chalás, Urban, Kuna, Jánoš, Šálek, Poturnay, Vatrt, Petráš, Táborský, Badáň, Labát (Chalás, Poturnay)

Szilárd Petényi, tréner U17: Opäť sme potvrdili, že dobré výsledky z predchádzajúcich kôl nie sú náhodné a naša výkonnosť má stúpajúcu tendenciu. Aj napriek remíze som veľmi spokojný s výkonom a predovšetkým s tým, že dokážeme plniť úlohy a taktické zámery v oboch fázach hry a neprodukujeme vážnejšie chyby. Úvod zápasu poznačený opatrnosťou z oboch strán bez väčšieho vzruchu pred bránami. Hralo sa prevažne medzi šestnástkami. Neskôr sme sa pokúšali o rýchlu prechodovú fázu prienikovými  prihrávkami v krídelných priestoroch, ktorou sme niekoľko krát vystrašili domácich. V najväčšej šanci v priamom nájazde na bránu sa ocitol Janko Labat, ale pozorný brankár jeho strelu  bravúrne vyrazil. V útočnej fáze sme boli nebezpečnejší  než domáci, no  zakončeniu a finálnym  prihrávkam chýbala presnosť a lepšie načasovanie. Jednoducho povedané boli sme bližšie ku gólu než domáci. Za bezgólový výsledok možno pochváliť obe kvalitné obrany  v súčinnosti so všetkými hráčmi, ktorí vytvárali kompaktné bloky ,kde nebolo veľa priestoru pre manévrovanie a súvislejšiu kombináciu. Hráčom môžem len poďakovať za kolektívny výkon a zodpovedný prístup k zápasu.

Starší žiaci U15

10.kolo

Partizámske – Peišťany 2:0 (0:0)

Góly: 47., 50. Radim Augustín

Zostava 10. kola: Marek, Gešvandtner, Jurík, Adamčík, Fodrán, Šálek, Bajzík, Havrlent, Pernisch, Suchý, Glos (Seko)

Jozef Glos, tréner U15: V Partizánskom sme odohrali v mojich očiach jeden z najlepších zápasov sezóny. V prvom polčase sme boli lepším mužstvom. Chlapci hrali s veľkou chuťou, behali, bojovali, dostávali sa do sľubných príležitostí, no chýbal tomu gól. V druhom polčase sa obraz hry nezmenil, boli sme aktívnejším mužstvom. Škoda, že sme sa dopustili chýb, ktoré súper potrestal. V priebehu troch minút sme dva krát inkasovali. Chlapci sa nevzdali, snažili sa s výsledkom niečo spraviť. Bohužiaľ sa nám to nepodarilo. Za predvedený výkon sa nemusia hanbiť. Futbal je o chybách, my sme ich spravili a súper ich potrestal. Verím tomu, že v takýchto výkonoch budeme pokračovať aj v ďalších zápas.

Mladší žiaci U13

10.kolo

Partizánske – Piešťany 0:0 (0:0)

Góly:

Zostava 10. kola: Gula, Lacko, Bukový, Tomaga, Drevenák, Valo, Ričány, Fodrán, Bondra, Adamovič, Tuchyňa, Michálek, Valovič, Boris, Kováč, Lacko

Ján Stachura, tréner U13: Odohrali sme jeden z tých lepších zápasov. Súper bol favoritom, ale viac z hry sme mali my. Hral sa medzišetsnástkový futbal, zápas bol vyrovnaný, čo dokazuje aj bezgólový výsledok. K víťazstvu sme však mali pomyselne rozhodne bližšie než súper. Ten nás za celý zápas neohrozil ani jedinou strelou na bránu. My sme si niekoľko streleckých príležitostí vypracovali, ani jedna však nebola vyložene gólová a zápas sa skončil zaslúženou remízou.

Starší žiaci U15B

10.kolo

Piešťany – Lehota pod Vtáčnikom 13:0 (5:0)

Góly: 4., 25., 52., 58 Denis Seko, 10., 43., 64., 66. Richard Michálek, 30. Alexander Bajzík, 21., 39. Adam Pernisch, 41., 55 Sebastián Briška

Zostava 10. kola: Mihálik, Ferech, Žlnay, Briška, Vančo, Michálek, Pernisch, Seko, Nitka, Bežák, Bajzík (Kalnický, Makový, Svetlík, Bazala, Hrubý, Mocsonoky, Zeman)

Peter Michálek, tréner U15B: Nedeľný zápas bol posledný v jesennej časti na domácej pôde. Pochopiteľne sme sa chceli rozlúčiť víťazstvom nad Lehotou a upevniť si štvrté miesto v tabuľke. Nakoľko sme si v minulom týždni výrazne skomplikovali „život“ s podobným súperom Sláviou Trnava, všetky pokyny smerovali k tomu aby sme podobné chyby nezopakovali. Futbal na umelom povrchu sa výrazne líši od prírodnej trávy, preto som mal obavu ako sa chlapci s povrchom vysporiadajú. Už od úvodného hvizdu sme mali hru pevne v rukách, chlapci sa snažili využívať celé ihrisko, výborne kombinovali, komunikovali. Jednoducho povedané ,hráči sa bavili futbalom. Výborným pressingom sme dostávali súpera čoraz viac pod obrovský tlak. Bolo iba otázkou času ,kedy padne gól a dostaneme sa do vedenia. V desiatej minúte sme viedli rozdielom dvoch gólov a kanonáda pokračovala. Chlapcov futbal viac a viac bavil , nerobili sme skoro žiadne chyby práve naopak, na každom poste sme hrali veľmi zodpovedne a disciplinovane. Polčas sme zaslúžene vyhrávali rozdielom piatich gólov pričom sme súpera prakticky do ničoho nepustili. V druhom polčase sa naša hra nezmenila, využili sme všetky striedania, vytvorili sme si veľa gólových situácií a pridali sme ďalších osem gólov čo potvrdilo vyrovnanosť hráčov na lavičke náhradníkov. S predvedenou hrou a krásnym kolektívnym výkonom som veľmi spokojný. Je na mieste ak poviem, že tak dobre som hrať chlapcov ešte nevidel. Patrí im zato gratulácia a veľká pochvala.

Mladší žiaci U13B

10.kolo

Piešťany – Lehota pod Vtáčnikom 3:0 (2:0)

Góly: 6. Alex Tosi, 11., 51. Jakub Bondra

Zostava 10. kola: Podolský, Burík, Siget, Michal Valovič, Tabaček, Hiner, Tosi, Virág, Gálik, Beňo, Maco, Gloss, Ričány, Valo, Bondra, Seidl, Boris, Fodrán, Kovár

Martin Ričány, tréner U13B: Od úvodného výkopu začali naši hráči s vysokým napádaním súpera a v tomto sme pokračovali celý zápas. V zápase sme boli dominantnejší na každom poste, z čoho vyplývalo množstvo vypracovaných gólových situácii. Škoda len finálnych zakončení, keď množstvo našich striel končilo mimo priestoru súperovej bránky. Za predvedený výkon a nasadenie môžem našich hráčov len pochváliť.

Prípravka U11

8.kolo

Piešťany – Bánovce nad Bebravou 8:3 (3:2)

Góly: 15., 22., 33. Martin Bačík, 18., 40. Tobiáš Mičura, 39. Julián Svitana, 46. Filip Chalupka, 55. Samuel Páleník

Zostava 8. kola: Urban, Chalupka, Grosmann, Seman, Páleník, Čavojský, Mičura, Svitana, Krištof, Bačík, Miklušák, Samuhel, Pšenek, Strečanská

Andrej Krištof, tréner U11: Hrali sme zatiaľ s najfutbalovejším tímom. Prvý polčas bol herne vyrovnaný, robili nám starosti rýchli hráči súpera a náš stred poľa mal slabý pohyb k lopte. Musíme ísť viac do ponuky, pýtať si loptu a pohybovať sa. Druhý polčas sme ovládli hru a zápas mohol skončiť aj s väčším rozdielom. Gratulujuem chlapcom že sa držia už viac ako dva roky bez bodovej straty.

Prípravka U10

8.kolo

Piešťany – Bánovce nad Bebravou 6:1 (5:1)

Góly: 14., 40. Tadeáš Studený, 18. Oliver Mlynár, 22. Leonard Tkáčik, 23., 25. Samuel Berlanský – 15. Tobias Weldl

Zostava 8. kola: Summer, Berlanský, Borovský, Mlynár, Šálek, Studený, Doktor, Macejka, Beseda, Vranka, Tkáčik, Komár, Kysela, Podolský, Šiška

Adam Doktor, tréner U10: Po minulotýždňovej prehre v Novom Meste nad Váhom sme nastúpili proti chlapcom z Bánoviec. Začiatok zápasu vyzeral ako predošlý zápas. Ľahko sme strácali loptu, nedostupovali súperových hráčov, hrali sme až príliš individuálne. V druhej polovici prvého polčasu sa obraz hry úplne zmenil, a chalani začali hrať hru, ktorú od nich vyžadujeme. Začali sme napádať súpera už na ich polovičke, zvýšili sme pohyb a hneď sme si začali vytvárať aj gólové príležitostí, z ktorých sme štyri premenili na góly a strhli sme priebeh zápasu na našu stranu. V druhom polčase sme opäť pridali herne a videli sme aj pekné akcie, až od nášho brankára. Jedine, čo nás môže mrzieť je veľa nepremenených gólových šancí.

Prípravka U9

8.kolo

Piešťany – Bánovce nad Bebravou 0:0 (0:0)

Góly:

Zostava 8. kola: Korenačka, Kybych, Vranka, Kusý, Blaško, Hrubý,  Šúst, Petráš, Ferkodič, Beseda, Masár

Martin Ričány, tréner U9: Po tomto zápase nemám chlapcom čo vytknúť. Práve naopak, počas hry sme boli dominantnejší, lopta bola viacej na našich kopačkách. Vytvárali sme si príležitosti, ale množstvo striel končilo mimo bránky súpera. Bez troch našich opôr chlapci bojovali a chceli zápas vyhrať, no chýbalo nám k usilovnosti aj trocha šťastia.

Prípravka U9 B

7.kolo

Leopoldov – Piešťany

Góly: 5., 35 Leo Masaryk, 8., 12., 40. Tomáš Feigl, 20., 30., 47. Ryan Nemec

Zostava 7. kola: Miklovič M., Miklovič I.,Ferkodič R., Radimák, Ciccuto, Višnovská, Horúcka

Andrej Krištof, tréner U9B: Celý zápas sme sa nevedeli chytiť, boli sme pomalí, nebojovali sme, bez snahy, emócie. Súper bol jasne lepší, ročníkovo starší a my sme za nimi nestíhali a prehrávali súboje.

TS PFK

Populárne články