Connect with us

Novinky

Futbal: Muži a žiaci PFK s víťazstvami

Published

on

Reklama

Štyri góly videli diváci v zápase sedemnásteho kola, keď muži  PFK Piešťany na domácom ihrisku porazili Križovany nad Dudváhom.  Skóre zápasu otvoril 24. minúte Maroš Hutár, ktorého v druhom polčase doplnili Juraj Braniša, Jozef Glos a Adam Kusý. Už menej sa darilo dorastencom v Komárne, ale prehra 5:1, resp. 3:0 ich mrzieť nemusí, keďže postúpili do boja o titul a v ďalšom roku si opäť určite zahrajú druhú ligu. Žiaci nastúpili v Myjave proti miestnemu Spartaku. Kým starší si odniesli bod za bezgólovú remízu, mladší rozniesli súpera a vyhrali 6:1. Ešte viac gólov videli diváci v súbojoch B-tímov – starší žiaci porazili Banku 10:3 a mladší vyhrali 14.1.


Muži 6. liga – 17. kolo
Piešťany – Križovany nad Dudváhom 4:0 (1:0)

Góly: 24. Maroš Hutár, 56. Juraj Braniša, 72. Jozef Glos, 86. Adam Kusý
Zostava 17. kola: Budka – Modrovič (Doktor), Polačik, Hutár, Žák (Lipka), J.Štefanka (Strelec), D.Štefanka, Kusý, Glos, Gula (F.Korec), Braniša (Miškech)

Reklama

Martin Krajčovič, tréner:  Vedeli sme, že súper je na tom kombinačne dobre, čo sme chceli hneď v úvode eliminovať. Vstup do zápasu nám vyšiel a v 24. minúte sme sa ujali vedenia gólom Hutára. Som rád, že najmä v druhej časti druhého polčasu sme boli dostatočne efektívni. Dosiahli sme ďalšie víťazstvo, z ktorého sa tešíme.

Starší dorast
18. kolo
Komárno – Piešťany 5:1 (3:0)

Góly: 22., 34., 44. Pylyp Lunin, 76. Matej Palacka, 81. Zsolt Beke – 89. Filip Korec
Zostava 18. kola:  Červenka (Freivald) – Sedláček, Rusnák, Stanek, Majtényi – Horil, Prelovský, Strelec, J. Štefanka, Ozimák (Salviany) – Korec

Reklama

Martin Javorka – tréner:   Na posledné kolo základnej časti sme nastúpili po týždennom regeneračnom cykle. Po troch náročných zápasoch, ktoré rozhodli o našom postupe do skupiny o titul, prišiel posledný zápas základnej časti, ktorý sme si mali užiť a odohrať v dobrej pohode. Opak bol pravdou, na ihrisko v Komárne sme nastúpili nekoncentrovaní, nepripravení a bez záujmu hrať futbal. To, čo nás zdobilo v prvých troch jarných kolách – zodpovednosť, nasadenie, bojovnosť, enormná snaha o úspech – zostalo v Piešťanoch. Keby som povedal, že sme odohrali zlý zápas, klamal by som sám seba, pretože aj v zlom zápase možno nájsť svetlé momenty, aj zlý zápas sa dá odohrať v určitom tempe a nasadení s tým, že Vám chýba nejaká okolnosť, ktorá je dôležitá v zápase /napríklad lepší pohyb alebo presnosť prihrávok, či úspešné zakončenie/. My sme však odohrali zápas, ktorý možno označiť ako „blamáž“, „hanba“ prípadne „futbalová ostuda“. Samotní domáci funkcionári sa ma po zápase pýtali, čo sa to stalo, keďže išli o našej hre výborné referencie a my sme predviedli taký výkon. Jednu vec nechápem, keďže aj ja som bol v dorasteneckom veku a naša generácia sme sa na každý zápas tešili a chceli si ho naplno užiť, prečo chlapci prídu na zápas a nechce sa im hrať futbal. Niektorí hráči neurobili z výklusu zrýchlený pohyb za celý zápas, niektorí sa len ojedinele stretli s loptou a čo bolo najväčším sklamaním, my sme sa dokonca vyhýbali osobným súbojom, nie že by sme do nich nechodili alebo chodili neskoro, my sme sa im úspešne vyhýbali. Toto bol suverénne najhorší výkon hráčov, odkedy trénujem dorasteneckú kategóriu. Ak si niekto myslí, že už sa stal z neho futbalista, pretože sme postúpili do skupiny o titul, tak nech rýchlo prestane snívať a vráti sa na zem, lebo to čo sme predviedli v Komárne nemalo so športovou disciplínou nazývanou futbal absolútne nič spoločné. Dobré futbalové meno sa buduje dlhý čas, zlé si dokážete spraviť behom 90 minút, a nám sa to dokonale podarilo. Preto by som chcel poprosiť aj touto cestou tých chlapcov, ktorým sa nechce absolvovať cez víkend majstrovský zápas, nech radšej zostanú doma, ja sa nebudem hnevať, zostavu doplním hráčmi zo 17-ky, ktorí možno ešte nedosiahli takú kvalitu, ale aspoň budú celý zápas bojovať, behať, robiť šmýkačky, chodiť do súbojov a hlavne tam odovzdajú to, čo v nich je. Skutočne si nepamätám, či som ako tréner zažil takýto prístup k zápasu od svojich zverencov. Nie som presvedčený, že toto je tá správna futbalová cesta. Futbal je len šport, má víťazov a porazených, ale aj prehrať treba so cťou. Ospravedlňujem sa celej piešťanskej futbalovej rodine za výsledok z Komárna, pričom ten výkon, ktorým sme ten výsledok dosiahli, je na plač. Nečakal som taký prístup od hráčov, ktorí pred týždňom dosiahli veľký úspech, keď ako nováčik postúpili medzi najlepšie mužstvá 2. dorasteneckej ligy.

Mladší dorast
18. kolo
Komárno – Piešťany 3:0 (1:0)

Góly: 39., 62. Dominik Kováč, 65. Bence Barna
Zostava 18. kola: Durdík, Barančík, Valo, Krajčo, Glos, Sloboda, Chochula, Pavlovič, Ruľák, Miklovič, Štetka

Peter Vrábel, tréner: V prvom polčase sa hralo väčšinou medzi šestnástkami, bez šancí na obidvoch stranách. Domáci hráči boli ale rýchlejší, dôraznejší v súbojoch a pôsobili sebavedomejšie. V našej hre bolo veľa nepresností a ľahkých strát lopty. Keď sme sa v závere polčasu osmelili a s väčším počtom hráčov dokázali udržať loptu na súperovej polovici, prišla opäť nepresná prihrávka, ktorú zachytili domáci a po rýchlom protiútoku nám dali v 39. min. gól do šatne. Druhý polčas sme začali aktívne, zlepšili sme pohyb a domácich sme dostávali pod tlak, aj keď do zakončenia sme sa dostávali len sporadicky. Veľkú príležitosť na vyrovnanie mal Chochula, ale proti bol asistent rozhodcu, ktorý odmával neexistujúci ofsajd. V 62. a 65. min. sme po sérii chýb v defenzíve dvakrát inkasovali a prehrávali 3:0. Aj napriek tomu sme mohli zápas zdramatizovať najmä vďaka aktívnemu a dobre hrajúcemu Štetkovi, ktorý však tri vyložené šance nedokázal premeniť.

Starší žiaci
20. kolo
Myjava – Piešťany 0:0 (0:0)

Zostava 20. kola:    Maliga – Fox (Žažo) , Urban, Ocelka , Pomajbová (Petényi)  – Rolinec (Petroman),  Kardoš,  Labat – Babečka,  Vyhlídal, Modrovič

Cyril Stachura, tréner: Na Myjave sa hral priemerný, ale bojovný futbal. Domáci, ktorí sa potrebujú vyhnúť, aby nepadli do pásma zostupu vsadili na zabezpečenú obranu a rýchly protiútok. Nášmu mužstvu v tomto dueli chýbali traja kľúčoví hráči (Hlavatý, Daňhel, Vatrt), ale aj tak sme boli počas zápasu lepším tímom. Veľa gólových príležitosti sme si nevytvorili, ale zahodili sme v 20. minúte pokutový kop a v druhom polčase Labat z výbornej pozície prestrelil bránku. Naša novozložená obrana fungovala spoľahlivo, takže sme domácich do gólových príležitosti nepúšťali. Nakoniec je remíza spravodlivá.

Mladší žiaci
20. kolo
Myjava – Piešťany 1:6 (0:2)

Góly: 39. Jonáš Belanský – 18., 25. Samuel Hesko, 34., 41. Šimon Petenyi, 59., 60. Filip Gregorovič

Zostava 20. kola: Marek, Macek, Košinár, Šadibol, Gábor, Suchý, Šesták, Petényi, Badáň, Gregorovič, Hesko, Rolinec, Franko

Ján Stachura, tréner: K víťazstvu sme dokráčali vcelku hladko, súper bol dosť oslabený, čo sa prejavilo na jednoznačnom priebehu zápasu. Zápas hodnotím lepšie ako náš posledný vonkajší zápas v Šali, tentoraz chlapci podali lepší výkon. Jediné negatívum boli občasné hluché miesta, kedy sme herne na chvíľu zaspali, ale vždy sme sa dokázali aktivitou znova dostať do prevahy nad súperom. Hráčska kvalita bola v tomto zápase na našej strane. Výsledok je zaslúžený, videli sme opäť aj niekoľko veľmi dobrých individuálnych výkonov.

Starší žiaci B
12. kolo
Piešťany – Banka 10:3 (4:2)

Góly: 3., 44. Dobroslav Buček, 10. Mark Petromán, 19. Jovan Radovič, 25., 62. Marek Chobot, 64. Maximilián Martinkovič, 65. Jakub Žažo, 66. Erik Ranostaj – 15., 58. Filip Ondreáš, 31. Martin Chalás, 47. Šimon Garec (vl.)

Zostava 12. kola: Šandor – Gvozdenovic M., Žažo, Gregorička, Petromann, Gulan, Ranostaj, Jánoš, Nguyen, Chobot, Buček ( Martinkovič, Radovič, Musaev, Gešvandner  )

Jozef Glos, tréner:  Proti súperovi z Banky sme nastúpili v obmenenej zostave, no na výkone to vidieť nebolo. Chlapci hrali to, čo sme si povedali. Vytvorili si veľa gólových príležitostí a strelili desať gólov. S výkonom chlapcov som spokojný, aj keď máme stále na čom pracovať a zlepšovať.

Mladší žiaci B
12. kolo
Piešťany – Ostrov 14:1 (7:1)

Góly: 3., 8., 27. Andrej Machovič, 6., 11. Denis Seko, 19., 20., 38., 45. Adam Hrubý, 22., 31. Denis Ružička, 33., 48. Filip Fodrán, 42. Christopher Žlnay – 24. Adam Lauko
Zostava 12. kola: Riegel, Mihalik, Ferech, Adamčík, Žlnay, Zeman, Seko, Ružička, Fodrán, Machovič, Hrubý, Čúzy, Jánoška, Hudcovič

Ján Stachura, tréner: Konečne predviedli chlapci výkon, aký si predstavujem. To sa odrzkadlilo na hre aj na výsledku, pričom však súper vôbec nebol slabý a veľmi sympaticky sa snažil hrať futbal  za každého stavu. Verím, že chlapci budú pokračovať v podobne predvádzanej hre. Najväčším pozitívom zápasu pre mňa však bol výkon Filipa Fodrána, ktorý nastúpil ešte len druhýkrát po ťažkej zlomenine nohy a zaznamenal dva góly.

MB/TK PFK

Populárne články