Connect with us

Novinky

Futbal: Mladší dorast PFK Piešťany rozdrvil najväčšieho konkurenta deviatimi gólmi

Published

on

Reklama

V sobotu 7. mája, sa na futbalovom štadióne PFK Piešťany odohral kľúčový zápas tímu mladšieho dorastu pôsobiaceho v III. lige Západ, pretože doma hostil aktuálne druhé mužstvo tabuľky – FK Slovan Duslo Šaľa. Najmä pre hostí išlo o najdôležitejší duel sezóny, nakoľko v prípade prehry s našimi dorastencami by sa mohli presunúť na prvé miesto už iba v prípade, ak by Piešťanci prehrali všetkých päť posledných stretnutí v rade. V prípade výhry by sa zasa boj o titul viac zdramatizoval.

PFK4 (1)
Za príjemného teplého a slnečného počasia sa o 12:30 začal šláger kola a obidve mužstvá vstúpili do zápasu s jasnými cieľmi. Nanešťastie pre hostí sa skóre otváralo už v 11. minúte, kedy loptu poslal do bránky Adrián Valovič. Piešťanci získavali postupne psychickú pohodu, ktorá sa o osem minút neskôr pretavila do druhého gólu od Jozefa Janotíka. O tri minúty na to, sa podarilo z rohového kopu streliť gól aj mladému Jurajovi Štefankovi, a tak sa už začala predstava hráčom Šale o sobotňajšom víťazstve rozpadať. Do konca prvého polčasu uzavrel skóre na 4:0 Tomáš Blahuta. Bohužiaľ, pri poslednej domácej akcii sa veľmi nešťastne zranil dobre hrajúci Filip Korec, ktorý si po páde na trávnik škaredo zlomil ruku, kvôli čomu musela byť privolaná rýchla zdravotná pomoc.
Filipovo zranenie Piešťancov ešte viacej zomklo a do druhého polčasu nastúpili s jasnou úlohou – vyhrať. Toto si uvedomoval aj striedajúci Lukáš Psalman, ktorý v 55. minúte začal deštrukciu hosťujúceho tímu, keď skóre upravil na 5:0. Ten istý hráč zaznamenal gól aj o päť minút neskôr – 6:0. Aby toho nebolo málo, tak jednu minútu po Psalmanovom góle na 6:0 znova zmenil stav zápasu na 7:0 Tomáš Blahuta. O víťazovi stretnutia bolo už prakticky rozhodnuté, avšak v 71. minúte rozvlnil ešte druhýkrát sieť  Adrián Valovič a o dve minúty neskôr aj Jozef Janotík.

Reklama

PFK3
Zápasy prvého mužstva tabuľky s druhým sa často končievajú malým rozdielom, no mladší dorastenci PFK Piešťany potvrdili svoju úlohu dominujúceho tímu III. ligy Západ a svojho konkurenta zo Šale drvivo rozstrieľali 9:0. Ďalší domáci zápas ich čaká 21.5. o 12:30 s MŠK Považská Bystrica.
Zostava PFK Piešťany: Juraj Dobrovolný, Jakub Lenovský, Ondrej Benko, Kristián Rusnák, Adrián Valovič, Tomáš Blahuta, Filip Chmelina, Juraj Štefanka, Jozef Janotík, Filip Korec, Dávid Kondrc. Na lavičke boli pripravení: Lukáš Psalman, Denis Horil a Michal Studený.
Autor: -tb-

Reklama

Populárne články