Connect with us

Novinky

Futbal: Mladíci PFK zdolali Sereď, Leopoldov a Banku

Published

on

Reklama

Druhý septembrový víkend odohrali mladí piešťanskí futbalisti  ďalšie kolo ligových súbojov. Starší dorast a mladší dorast hral v Novej Dubnici. Žiacke družstvá v Seredi a Leopoldove. Najmladší žiaci hostili Banku. Ako sa im darilo si prečítate v nasledujúcich riadkoch.

Starší dorast

Reklama

5. kolo

Piešťany – Nová Dubnica 0:2 (0:0)

Reklama

Góly: 75. Filip Pupiš, 79. Patrik Šukala

Zostava 5. kola: Červenka – Blahuta (Kondrc), Lenovský, Rusnák, Stanek – Korec (Štefanec, Ozimák), Strelec, Miškech, Unger, Krajčovič – Paulovič (Horil)

Martin Javorka, tréner: Po neúspešnom výsledku z Levíc čakal hráčov PFK ďalší futbalovo kvalitný súper – nováčik z Novej Dubnice. Pripravili sme hráčov na zápas s tým, aby sa koncentrovali a dodržiavali hernú disciplínu. Zdôrazňovali sme, že pre priebeh zápasu bude veľmi dôležité, kto strelí prvý gól. Už v úvodnej minúte po nepresnej rozohrávke Tomáša Blahutu išli hostia v nájazde na domácu bránu, no našťastie gól z toho nebol. V ďalšom priebehu hry sa čoraz častejšie domáci futbalisti tlačili pred súperovu bránu a napriek dobrej organizácii v hre súpera sme si prvý polčas vytvorili 4 gólové príležitosti, ktoré sme však nedokázali premeniť na strelenie gólu a tak tutovky Denisa Pauloviča, Ivana Krajčoviča a Dávida Miškecha nepriniesli zmenu skóre. Hostia sa za prvý polčas nedostávali do vyložených gólových príležitostí, v čom im zabránila dobrá defenzívna činnosť hráčov PFK, pričom veľmi kompaktne po celý zápas pôsobila stopérska dvojica Jakub Lenovský a Kristián Rusnák, pričom defenzívne úlohy na výbornú zvládli aj dvaja v podstate nováčikovia v mužstve – Maťo Strelec a Lukáš Stanek. Keď sme nepremenili ani najväčšie „tutovky“ a súpera sme prakticky k ničomu nepustili, na prestávku odchádzali obe mužstvá za stavu 0:0. Cez prestávku boli domáci hráči upozornení na súperovu hru, na ich výborné držanie lopty, využívanie voľných priestorov, dobrú organizáciu hry na stredových postoch a v neposlednom rade výbornú fyzickú pripravenosť. Do druhého polčasu som hráčom zdôrazňoval, aby sa sústredili na defenzívnu činnosť, súpera sme nechceli už vysoko napádať, pričom som kládol dôraz najmä na premieňanie príležitostí s tým, že aj v druhom polčase si 2-3 stopercentné príležitosti vypracujeme. Taktie ž boli hráči upozornení, aby zrýchlili hru smerom dopredu s tým, aby nedržali loptu, ale hrali najmä v plných priestoroch na menej dotykov, a aby sme nestrácali ľahké lopty na súperovej polovici, ktoré by dobre hrajúci hráči Novej Dubnice mohli využiť. V neposlednom rade bol zvýšený dôraz na realizáciu štandardných situácii, ktoré mohli viesť z našej strany k streleniu víťazného gólu. To, čo bolo zdôraznené cez prestávku, naši chlapci nepreniesli do hry v druhom polčase, keď sme častokrát strácali ľahké lopty v centrálnej, predfinálnej fáze, taktiež sme nepremenili ani 3 stopercentné druhopolčasové šance, loptu sme sa snažili dostať k súperovej šestnástke cez plné a obsadené priestory. A keď k streleniu gólu neprispeli ani rohové kopy, prišiel zákonitý trest, keď futbalovo kvalitný /nie však lepší/ súper v priebehu 5 minút rozhodol zápas vo svoj prospech. Zápas ako cez kopirák, keď ho porovnáme s minulotýždňovým zápasom v Leviciach, kde sme boli ešte o čosi futbalovo dominantnejší, no keď nepremeníme v každom zápase 6-7 vyložených príležitostí, tak nemôžeme byť bodovo úspešní, čo je veľká škoda, lebo prehrávame zápasy, v ktorých sme dlhé zápasové minúty lepším mužstvom.

Mladší dorast

5. kolo

Piešťany – Nová Dubnica 2:3 (0:2)

Góly: 54. Igor Kováčik, 78. Denis Minárik – 26. Dávid Matejka, 38., 56. Jakub Pecuš

Zostava 5. kola: Hlbocký, Sedláček, Herman, Ruľák ( Piešťanský), Valo(Ondrejka), Bušik (Minárik), Janovský, Miklovič (Glos), Bartovic(Kováčik), Ondris, Štetka

Peter Vrábel, tréner: V tomto zápase nestačila snaha a bojovnosť našich hráčov na väčšiu futbalovú kvalitu hostí, ktorí boli lepší v individuálnych činnostiach s lepším prechodom do útoku. V našej hre bolo príliš veľa nepresností a ľahkých strát lopty. Aj napriek tomu sme si vypracovali niekoľko dobrých streleckých príležitostí, ich finálna realizácia bola však nepresná, uponáhľaná, chýbal pokoj a rozvaha v zakončení. Po prvom polčase, ktorý vyhrali hostia 0:2 sme chceli zabojovať o lepší výsledok. Podarilo sa nám dať kontaktný gól na 1:2 Kováčikom, vytvorili sme si mierny tlak, ale hosťom sa podarilo znovu odskočiť na rozdiel dvoch gólov. V závere zápasu upravil na konečných 2:3 z priameho kopu peknou strelou Minárik.

Starší žiaci A

5. kolo

Sereď – Piešťany 2:2 (2:2)

Góly: 3., 28. Matej Frajta – 12., 20. Tomáš Šimek

Zostava 5. kola: Maliga, Siget (´Grešák, Tinka), Hlavatý, Modrovič, Chochola, Vyhlídal, Kluka, Šimek, Holec, Maco, Daňhel

Szilárd Petényi, tréner: Málokto predpokladal možnosť uspieť na ihrisku zatiaľ nezdolaného a jedného z kandidátov na líderstvo, a tak sme sa postarali o prekvapenie kola. Chlapci ukázali, že sú schopní konkurovať aj vyššie postaveným družstvám a dobrý výsledok spolu s výkonom ich bude motivovať do ďalších zápasov. Základ úspechu tvoril defenzívny kompaktný blok a úspešnosť v súbojoch, po ktorých sme dokázali aj konštruktívne vyjsť smerom dopredu, kde sme hrozili prienikmi s následnou koncovkou. Domáci boli zaskočení našou aktivitou a trvalejší tlak si nevytvorili. Inkasovali sme po identických individuálnych chybách, keď sme neustrážili pravého stredového hráča, ktorý nám strelil oba góly. Do polčasu sme dokázali rýchlo odpovedať dvoma výstavnými gólmi Šimeka spoza 16-ky, ktorému táto ,parketa,, sedí, čo už niekoľkokrát dokázal. Remízový stav do prestávky a priebeh spolu s vývojom zdvihol sebavedomie hráčom. Avizovaný tlak zo strany domácich svojou aktivitou sme nepripustili , dokonca v záverečnej trojminútovke sme mohli strhnúť víťazstvo na svoju stranu, kedy sa Tinka aj Maco ocitli v samostatnom nájazde na domáceho brankára, no svoje šance nepremenili. Výkon hráčov si zaslúži veľkú pochvalu.

Mladší žiaci A

5. kolo

Sereď – Piešťany 4:8 (2:4)

Góly: 3. Adrián Gála, 20. Sebastian Toncr, 40. Róbert Očenáš, 47. Jozef Dáni – 7., 51. Filip Gregorovič, 12., 17., 29. Jozef Rolinec, 37., 57. Samuel Hesko, 43. Pavol Ocelka

Zostava 5. kola: Gulán – Ocelka, Muller, Pánsky, Hudec, Gregorička, Rolinec, Varačka, Ranostaj, Gregorovič, Hesko, Gvozdenovič Luka, Fodrán, Vatrt, Petényi, Sándor

Szilárd Petényi, zast. tréner: Jednoznančný výsledok vôbec nevypovedá o veľkej prevahe z našej strany, skôr o efektivite v zakončení, v ktorom sme domácich prevýšili. Hralo sa na oboch stranách príliš otvorene z jednej strany na druhú, obe mužstvá akoby ignorovali obranné činnosti a sústredili sa len na ofenzívnu fázu, ktorej výsledkom bolo veľké množstvo gólov a zápas sa stal atraktívny najmä pre diváka. Gólovo sme sa presadili skôr individuálnym riešením, ktorému nie vždy predchádzala viac dotyková kombinácia a súčinnosť viacerých hráčov v medzihre, ale presadili sa silní jednotlivci, kde zohrala veľkú úlohu fyzická pripravenosť a rýchlosť v herných situáciách 1 na 1 /Gregorovič , Hesko, Rolinec, Gvozdenovič, Petényi../.

Starší žiaci B

4. kolo

Leopoldov – Piešťany B 13:0 (4:0)

Góly: 7., 31., 54. Baranovič, 22., 47., 56. Šuliman, 33., 68. Snoha, 37., 44., 47. Durda, 61. Golány, 64. Škoda

Zostava 4. kola: Žažo (Košinár), Buček, Chobot, Čimo, Ranostaj, Vereš (K), Fox, Šesták, Pomajbová, Petroman, Gregorička, Jánoš, Petényi O.
Jozef Glos, tréner: Do zápasu sme vstúpili veľmi ustráchane, keďže hráči súpera mali značnú výškovú a fyzickú prevahu a s kombináciou silného vetra sme nemali šancu. Prvý polčas chalani bojovali, no druhý polčas bol už v jasnej réžii domácich.

Mladší žiaci B

2. kolo

Piešťany B – Banka 7:0 (1:0)

Góly: 20. Ondrej Zeman, 27., 33. Filip Fodrán, 29. Maximilián Martinkovič, 36. Lukas Gešvandtner, 49. Jakub Marek, 50. Denis Seko

Zostava 2. kola: Marek, Klein, Macek, Suchý, Fodran, Seko, Gešvandtner, Ružička, Martinkovič, Zeman, Zetocha, Krajčovič, Bajzik, Kraic, Bežák, Nguyen, Duong

Ján Stachura, tréner: V zapase sme zaznamenali vysoké víťazstvo, ktoré korešpondovalo s dianím na ihrisku. Zápas sme mali po celý čas pod kontrolou a mohli sme zaznamenať aj viac presných zásahov. Oproti minulému zápasu sme sa zlepšili aj herne, v tomto bode však zatiaľ z mojej strany nevládne spokojnosť. Väčšina chlapcov stále hrala pod svoje možnosti. Kombinácia bola omnoho lepšia ako v minulom zápase, bola však pomalá a nie vždy presná, čo by na silnejšieho súpera nestačilo. Práve z tohto dôvodu sme však chlapcov do tejto ligy prihlásili, aby dobre zvládli prechod na väčšie ihrisko a naučili sa zákonitosti veľkého futbalu. Určite musíme zvýšiť nasadenie, rýchlosť kombinácie a musíme byť silnejší na lopte, čomu sa v tréningu určite budeme venovať. Osobne sa teším na ďalšie zápasy a verím, že chlapci budú ukazovať pokrok každým odohraným zápasom.

MB/TK PFK

Populárne články