Connect with us

Novinky

Futbal: Michal Krajčovič hodnotí hru mužov pozitívne, plusom sú mladí hráči v zostave

Published

on

Reklama

Tréner mužského futbalového tímu PFK Piešťany hodnotí tréner Michal Krajčovič pozitívne, naši futbalisti prechádzajú ôsmou ligou doteraz úplne suverénne, premožiteľa nenašli ani v jednom zo 14 zápasov. Najlepším strelcom bol so 16 gólmi Jozef Glos, v závese so 14 gólmi je tesne za ním Marek Staško, Ján Stachura vsietil 10 gólov. Najvyššie víťazstvo zaznamenali piešťanskí futbalisti proti Nižnej, ktorú porazili 0:10. Najvýraznejším pokrokom bol podľa trénera tímový prejav a ako plusom hodnotí pôsobenie mladých hráčov v zostave, ich začlenenie do kolektívu a predvedenú hru. 

Tímový prejav: Do každého zápasu sme nastupovali s odhodlaním o výrazné držanie lopty, časté zakončenie a po strate lopty o okamžitý pokus o jej získanie. V začiatkoch nám to robilo problémy, ale časom si to osvojili i mladší hráči a ich výkony išli postupne nahor.

Reklama

Silné a slabé stránky mužstva: Vo všetkých zápasoch sme boli lepším mužstvom, no nevyhli sme sa kolísavým momentom v určitých fázach niektorých zápasov. Pokiaľ sme hrali jednoducho a koncentrovane, predvedená hra robila radosť nielen nám, ale i divákom, ktorí v pekných počtoch chodili na naše zápasy doma i vonku, za čo im chcem v mene hráčov srdečne poďakovať. Medzi silné stránky mužstva patrilo vytváranie si veľkého množstva šancí, no efektivita mohla byť ešte vyššia – vo vyšších súťažiach sa nám to môže vypomstiť. Musíme popracovať na hre po strate lopty, lebo aj slabší súperi nám z protiútokov dokázali pohroziť.

Ciele do konca sezóny: Náš náskok pred druhým mužstvom tabuľky je po jesennej časti 11 bodov, čo nám síce zatiaľ nedáva pocit istoty postupu, ale nič iné ako posun o súťaž vyššie neočakávame. Cieľom je zabudovanie vlastných dorastencov do prvého tímu a príprava na nasledujúcu sezónu, keď ambície Piešťan budú opäť tie najvyššie. Taktiež máme vytipovaných troch hráčov, ktorých by sme počas zimnej prípravy chceli priviesť do PFK.

Reklama

Vlastné: Po jesennej časti súťaže môžem byť spokojný. Začali sme v lige, ktorá bola pre nás veľkou neznámou. Ukázalo sa, že sme v nej dominantní a patríme do niektorej z vyšších súťaží. Všetky zápasy sme s prehľadom vyhrali, súperom sme nastrieľali 77 gólov a inkasovali len 5 – a to dve mužstvá do Piešťan vôbec nepricestovali, čím mohol byť rozdiel skóre ešte vyšší. Zimná príprava pre nás začína už 7. januára, keď je na programe halový turnaj o pohár predsedu Obfz Trnava, na ktorý sme nominovaní.

Autor: MB/TK PFK

Populárne články