Connect with us

Novinky

Florbal: Zápas dorastencov ukončil rozhodca, dohrá sa v apríli

Published

on

Reklama

Dorastenci celku FBC Páv Piešťany mali pred sebou počas soboty 11. novembra pred domácimi tribúnami v Diplomat aréne hneď dva zápasy. Prvý zápas odštartoval o 9.00 hodine a naši chlapci nastúpili proti tímu ICE Players Sereď. V zápase dôležitom pre postup na Majstrovstvá Slovenska, o ktoré bojujú aj piešťanskí hráči nastali problémy hneď v úvode, keď sa nedostavil druhý rozhodca. Veľkému počtu prítomným divákom sa počas celého zápasu nepozdával výkon druhého arbitra Mareka Patroviča, najmä kvôli častým vylúčeniam Piešťancov, čo dávali nahlas najavo. Krátko pred koncom kvôli protestom divákov a nevykázaniu z tribún zápas predčasne ukončil, kvôli námietke domácich sa celou vecou zaoberal Slovenský zväz florbalu.

Rozhodca zápas, za stavu 3:2 pre Sereď, sedem minút pred koncom, kvôli protestom fanúšikov predčasne ukončil a domácim Piešťancom hrozila kontumačná prehra 0:6. Matúš Kromholc a Martin Bošanský sa z klubu FBC Páv Piešťany proti rozhodnutiu odvolali a Slovenský zväz florbalu ich námietke vyšiel v ústrety. Posledné minúty stretnutia sa tak dohrajú 14. apríla 2018.

Reklama

„Zápasu sa mali zúčastniť rozhodcovia menovite ide o Marek Patrovič, Filip Kormančík, Adam Smida, pričom na zápas sa dostavil iba prvý menovaný následkom čoho bol aj nezvládnutý prvý súťažný zápas Piešťan so Sereďou, ktorý bol kontumovaný v prospech Serede pre údajné ohrozenie rozhodcu. Naše subjektívne zhodnotenie situácie je nasledovné, zápas sa zlomil v tretej tretine pri hrubom faule zo strany Serede na Piešťanca, ktorý zostal bez povšimnutia a následné vylúčenie iného hráča Piešťan, čo si diváci všimli a kričali „Fúj!“, „Hanba!“. Rozhodca Marek Patrovič si privolal organizátora a povedal: „Buď vyvedieš divákov von z haly alebo kontumujem zápas.“ Organizátor Mgr. Kromholc odmietol vyviesť divákov z dôvodu, že sa nenazdával, že stav atmosféry je neprimeraný. Výsledkom bola okamžitá kontumácia sedem minút pred koncom stretnutia,“ uviedli v odvolaní proti rozhodcovi zástupcovia klubu FBC Páv Piešťany.

Na ďalšie zápasy zabezpečili domáci usporiadatelia rozhodcov, spolu s Marekom Patrovičom tak pískali aj Mário Orel a Silvester Dupkanič. Druhý duel tímu FBC Páv Piešťany proti FBK Fair Levice 12 prebehol pre našich hráčov omnoho lepšie, keď po tretinách 3:1, 5:0 a 4:0 zvíťazili vysoko 12:1. V tabuľke je naše družstvo aktuálne na piatej priečke len o skóre za celkami ŠK Victory Stars Nová Dubnica, ICE Players Sereď a Florbalový klub AS Trenčín. Práve tieto tímy budú v najbližších mesiacoch bojovať o postup na dorastenecké Majstrovstvá Slovenska. 

Reklama

Okrem zápasu domácich sa v Diplomat aréne konali aj dve ďalšie stretnutia Florbalový klub AS Trenčín v zápase, ktorý začal o 11.00 hodine porazil FBK Fair Levice 7:3. V dueli, ktorý začínal o 13.00 hodine, zase hráči ICE Players Sereď zdolali Florbalový klub AS Trenčín v pomere 11:3.

-red/Zdroj a foto: FBC P8v Piešťany, Slovenský zväz florbalu-

Populárne články