Connect with us

Šport

Florbal: Piešťanci vyhrali nad Trenčínom, prehrali s Topoľčanmi

Published

on

Reklama

Florbalisti FBC Páv Piešťany sa zúčastnili v sobotu 23. novembra druhého turnaja druhej florbalovej ligy v Trenčíne.  V zápase s Topoľčanmi ťahali za kratší koniec,  keď prehrali 5:9. Druhý duel proti Trenčínu im vyšiel lepšie. Vyhrali ho 8:5.  Už zajtra ich čaká ďalší turnaj, keď privítajú v telocvični Gymnázia Pierra de Coubertina Sereď, Skalicu a Púchov „B“. Prvý zápas odohrajú Piešťanci už o 7:30 h proti Skalici. O 9:30 h sa stretne Sereď s Púchovom „B“, o 12:30 h si zmeria sily Púchov „B“ so Skalicou a na záver o 14:30 h sa stretnú domáce Piešťany so Sereďou. Vstup je zdarma a florbalisti sa tešia na vašu podporu.

Rebels Topoľčany – FBC Páv Piešťany 9:5 (2:0, 2:4, 5:1)
Zápas s Topoľčanmi prebiehal v kľudnom tempe a hralo sa skôr takticky. Do tretej tretiny sme vstupovali za remízového stavu, keď dorovnali hráči Topoľčian skóre na 4:4 v poslednej minúte druhej tretiny. Po úvodnom buly na začiatku tretej tretiny zvyšoval súpor už po 19tich sekundách na 5:4. Krátko na to sme hrali oslabovku a opäť sa skóre menilo v prospech súpera na 6:4. Hrubka v obrane Piešťan, pričom nasledoval trestný nájazd, v ktorom nás brankár bravúrne podržal. Zopakovala sa pre nás ďalšia zakliata tretia tretina, tentokrát 5:1.
Štatistiky: Pazderka (bez asis.), Šerjenik (Lednický), Pazderka (bez asis.), Kromholc (Lednický), Šerjenik (bez asis.)

Reklama

REKLAMA

Reklama

FBC Páv Piešťany – Panthers Trenčín 8:5 (4:0, 2:4, 2:1)
Od začiatku sme hrali svoju hru, takticky sme vyčkávali a potom prečíslovali súpera, čo sa ukázalo ako úspešné a znamenalo rozdiel v skóre 4:0 v prospech Pávov po 1.tretine. V druhej časti sme na začiatku poľavili a skóre sa rapídne znížilo na 4:3. Do konca druhej tretiny sme sa dokázali ukludniť a nechali behať súpera, ktorý nervózne a agresívne napádal našich hráčov, o čom svedčí aj množstvo vylúčení na strane domácich. Do konca tretiny sa nám podarilo ešte odskočiť súperovi na rozdiel dvoch gólov 6:4. V tretej tretine sme sa zabetónovali do obrany a pustili za chrbát nášho brankára len jeden gól. Útok sme ponechali iba na protiútoky, ktoré ako sa ukázalo boli spravnou voľbou. Skóre sme zvýšili ešte na 8:5. Náš brankár vychytal množstvo gólových príležitostí a stal sa tak najväčšou hviezdou kola v tíme Piešťan.
Štatistiky: Pazderka (Mihálik), Kromholc (bez. asis.), Hetteš (Pazderka), Šerjenik (bez asis.), Šerjenik (Kollár), Polák (bez asis.), Urland (Kollár)

Hviezdy 2.dvojkola: Peter Melicher (brankár), Michal Pazderka (3+1), Tomáš Šerjenik (4+0)

Autor: mk Ilustr. foto: FBC Páv PN

Populárne články