Connect with us

Novinky

Florbal: Pávy v sobotu vysoko porazili Sereď

Published

on

Reklama

Piešťanským florbalistom sa v tejto sezóne 2. ligy mužov darí a okrem jediného zaváhania v Šali, nenašli v tejto sezóne premožiteľa. V zápase proti Seredi, ktorý odohrali v sobotu 5. decembra na palubovke Gymnázia Pierra de Coubertina od začiatku jasne dominovali. Ich súper im pred približne 80 divákmi úspešne vzdoroval len do štrnástej minúty, kedy skóre otvoril kapitán pávov Michal Bugár strelou z diaľky. Do prvej prestávky sa podarilo dať gól aj Michalovi Pazderkovi. Vynikajúci výkon podal náš brankár Stanislav Drabant, ktorý predviedol množstvo dôležitých zákrokov. Zápas nakoniec skončil po tretinách 2:0, 5:2 a 3:1 výsledkom 10:3 a FPC Páv Piešťany sa s ôsmymi bodmi nachádzajú na druhom mieste tabuľky. Najbližší zápas odohrá náš tím v Púchove v nedeľu 13. decembra.

IMG_4232_resize

Reklama

FBC Páv Piešťany podal pred domácim publikom od úvodu stretnutia sústredený výkon. Hráči Serede síce v úvode vzdorovali a i keď si vypracovali niekoľko šancí, domáceho brankára Stanislava Drabanta sa im prekonať nepodarilo. Domáci kapitán Michal Bugár naopak prekvapil seredského brankára Mareka Holuba strelou z diaľky a bolo 1:0. V 17. minúte 38. sekunde si kvôli zlému striedaniu na našej strane musel ísť sadnúť na trestnú lavicu Milan Schwarzbacher. Sereď sa snažila ponúknutú šancu využiť, ale po zákroku a rýchlej rozohrávke nášho brankára sa v brejku ocitol Michal Pazderka, ktorý v zakončení nezaváhal a bolo z toho 2:0.

IMG_4184_resize

Reklama

V druhej tretine sa podarilo dvakrát skórovať Tomášovi Šerjenikovi a až za stavu 4:0 sa prebudil aj súper a Peter Janda, ktorý je momentálnym lídrom streleckej tabuľky pred Michalom Pazderkom. Skóre na našej strane však ďalej narastalo po góloch Juraja Poláka, Michala Bugára a Matúša Kromholca až na 7:1. Na konci druhej časti hry znížil na 7:2 opäť Peter Janda. V úvode tretej tretiny dal za hostí gól Rastislav Kopál, ale zápas sa pri skóre 7:3 v podstate už len dohrával a v našej bráne dostal šancu aj druhý brankár Dušan Cabala. V domácom zápase vystriedal Stanislava Drabanta, ktorý zožal od divákov po skvelom výkone obrovský aplauz. Dušan Cabala predviedol vynikajúci debut, keď za svoj chrbát už nepustil ani jednu strelu. Za Piešťany ešte skórovali Ondrej Kusenda, Miroslav Beluský a Martin Bošanský.

FBC Páv Piešťany : ICE Players Sereď 10 : 3 (2:0;5:2;3:1)

Góly:

FBC Páv Piešťany: Michal Bugár 2, Tomáš Šerjenik 2,  Michal Pazderka, Juraj Polák, Matúš Kromholc, Ondrej Kusenda, Miroslav Beluský, Martin Bošanský

ICE Players Sereď: Peter Janda 2, Rastislav Kopál

-lt/Zdroj: szfb.sk/Foto: lt-

Populárne články