Connect with us

Novinky

Florbal: Piešťanci v juniorskej extralige porazili Žilinu i Púchov

Published

on

Reklama

Florbalový klub FBC Páv Piešťany odohral v Diplomat aréne dva zápasy v rámci juniorskej extraligy 2020/2021, ktorá pokračuje po pandémiou vynútenej prestávke. Piešťanci sa tešili z pohodlného víťazstva nad súpermi zo Žiliny 12:4 a po nájazdoch porazili aj florbalistov Púchova.
„Bol som si vedomý, že nás čaká herne vyspelý súper, patriaci vždy na priečky prvej polovici tabuľky. Z rôznych dôvodov v oklieštenej zostave, dokážeme držať krok jeden a pol zápasu. Herná kvalita súpera sa ukázala hlavne pri našom oslabení na päť minút a pri našej presilovke, kde sme inkasovali tri góly a zápas bol rozhodnutý. Chlapcom však za nesmiernu bojovnosť a obetavosť ďakujem,“ povedal tréner FBC Páv Piešťany Ivan Kollár.
„Bol som presvedčený, že tento súboj sa bude preklápať raz jednu, raz na druhú stranu a tak sa aj stalo. Začiatok opatrný, akoby sa súperi jeden druhého báli. Púchov nám odskočil v tretej tretine o dva góly, avšak dokázali sme znížiť a 16 sekúnd pred koncom pri hre bez brankára i vyrovnať. Chceli sme rozhodnúť už v predĺžení, keďže sa Púchov trochu stiahol, avšak rozhodli až nájazdy, kde som nemal pochýb v úspech nášho skvelého brankára a chlapcov, ktorí boli určení na nájazdy,” doplnil tréner Ivan Kollár k víťaznému zápasu proti Púchovu.
Juniorov FBC Páv po náročných zápasoch čakal oddych v Regeneračnom centre Linea. Poďakovaním za dobrý výsledok bolo aj občerstvenie v HS Centre, kde sa konalo podujatie pri príležitosti Medzinárodného dňa detí. Animátori zapojili do hry aj extraligitov z FBC Páv Piešťany.
Dorastenci FBC Páv Piešťany bojovali o účasť na Majstrovstvách Slovenska. Naposledy sa na MSR v top 8 tímov predstavili v sezóne 2018/19. Najprv síce zdolali Trnavu 10:7, no nestačili na AS Trenčín, ktorému podľahli vysoko 3:11, a tak nepostupujú na šampionát nepostúpili.
Malých florbalistov v prípravke čaká v lete celoslovenský turnaj o pohár prezidenta florbalového zväzu a Letné florbalové dni plné zážitkov, na ktoré je stále možné sa prihlásiť na tel. č.: 0903 926 537 alebo mailom na info@pavpiestany.com.
Zdroj: FB/FBC Páv Piešťany

Reklama

Populárne články