Connect with us

Novinky

Florbal: Chystá sa Floorball SK LIGA, hrať sa bude aj v Piešťanoch

Published

on

Reklama

Od budúcej sezóny sa na Slovensku spúšťa nová Floorball SK LIGA pre žiakov základných škôl a osemročných gymnázií, ako i stredných škôl. Celoslovenský projekt organizuje Nadácia TV Joj, pričom v Piešťanoch sa bude hrať pod záštitou klubu FBC Páv Piešťany. Súťaž pozostáva z troch častí kvalifikačných regionálnych mini líg, krajských turnajov a celonárodného finálového turnaja.

„Náš klub sa bude snažiť osloviť, čo najviac škôl v Piešťanoch a okolí, aby sa zapojili do projektu. Florbal na školách hrajú tisíce detí, ktoré takto dostanú príležitosť rásť a konfrontovať svoje výkony so svojimi rovesníkmi. Prihlasovanie na školský rok 2019-20 spustíme 1. mája tohto roku, pričom našim cieľom je vytvoriť dve až tri kvalifikačné skupiny po štyri školy aj s tímami z okolitých obcí,“ hovorí o plánoch Matúš Kromholc, prezident FBC Páv Piešťany.

Reklama

V prvej sezóne novej školskej ligy sa bude v  piešťanskom regióne hrať v kategórii 2. stupeň a 8-ročné gymnáziá. Prvý kvalifikačný turnaj pre každú skupinu by sa mal hrať v septembri, prípadne v októbri. Odvety sa budú v novembri, resp. v decembri. Na základe výsledkov potom najlepšie tímy postúpia na krajský turnaj, ktorý sa uskutoční v máji budúceho roka. Ak sa piešťanským florbalistom podarí zohnať sponzorov a partnerov, mohol by sa uskutočniť aj v piešťanskej Diplomat aréne.

Krajské kolá hradí Nadácia TV Joj, školy tak nebudú mať s účasťou  žiadne náklady, okrem dopravy. Kvalifikačnú mini ligu v piešťanskom regióne zabezpečuje FBC Páv Piešťany, pričom hrať sa bude na niektorej zo škôl a klub  sa postará o rozhodcov, mantinely a bránky, časomieru i ocenenia. Najlepší hráči získajú štipendium v piešťanskom florbalovom klube. Podmienkou pre školu je do súťaže prihlásiť dievčenské a chlapčenské družstvo.

Reklama

„Výsledky zápasov, súpisky, mená autorov gólov a prihrávok na góly bude do on-line systému Coach Rufus zapisovať vždy učiteľ z „domáceho“ družstva. Coach Rufus má však aj mnohé ďalšie skvelé funkcie. Vďaka Nadácii TV JOJ ich školy, zapojené do floorball SK LIGY, získajú na celý školský rok 2019/2020 zdarma,“ približuje ďalšiu zaujímavú ponuku Ľuboš Sarnovský z Nadácie TV Joj

Krajský šampionát i záverečný megaturnaj

Žiaci 2. stupňa ZŠ a 8-ročných gymnázií budú hrať krajský šampionát o Pohár florbalovej hviezdy, študenti stredných škôl si zahrajú o Pohár predsedu samosprávneho kraja. V prvom ročníku fungovania Floorball SK LIGY čaká na zmiešané družstvá žiakov 1. stupňa ZŠ ako finále regionálny Mikulášsky a Veľkonočný turnaj.

Z krajských zápolení vzídu účastníci celoslovenského finále, ktoré bude skutočným megaturnajom. Hrať ho budú žiaci 2. stupňa ZŠ a 8-ročných gymnázií do 15 rokov vrátane a študenti stredných škôl a gymnázií nad 15 rokov.

Záštitu na ligou prebralo ministerstvo školstva, ministerstvo obrany a Slovenský florbalový zväz. Akcie sa rovnako uskutočnia s podporou predsedov samosprávnych krajov, primátorov miest a starostov obcí a mestských častí.

-red- Ilustr. foto: -th-

Populárne články