Connect with us

Kultúra

Na Valentína S láskou o láske

Published

on

Reklama

Valentínsky večer v Malej sály   Domu umenia v Piešťanoch bude patriť hudobno-lyrickému pásmu „S láskou o láske“, ktorý tvorí pestrý výber z poézie Milana Rúfusa, Andreja Sládkoviča, Shakespeara, Smreka i Štefana Bučku, v kombinácii s autorskou hudbou Adrieny Bartošovej ( spev, klavír).

Večer osviežia aj džezové evergreeny v príjemnom rytme bossanova či swingu, keď spolu s Adrienou vystúpi špičkový multižánrový gitarista Pavol Bereza.

Reklama

Poézia a hudba sú najstaršími prejavmi ľudského ducha, ktoré oslovujú citlivého poslucháča naprieč tisícročiami až do dnešných čias. O umelecký prednes sa postará Štefan Bučko, ktorí predstaví i vlastnú zbierku básní s rovnomenným názvom Tušené ostáva v tieni.

Herec a pedagóg, nositeľ najvyššieho recitátorského ocenenia Krištáľová ruža sa predstaví nielen ako známy interpret poézie, ale najmä ako autor, ktorý sa bez pátosu, krehko vyznáva zo svojich pochybností, starostí, z lásky k dcére i k manželke.

Reklama

Rozjíma nad človečou malosťou a slovami poézie hľadá podstatu veľkosti Božej prítomnosti. Svoje básne a úvahy venuje aj ľudskej obmedzenosti a pretvárke.

Strávte príjemný spoločný večer v Dome umenia vo štvrtok 14. februára od 19:00 h.

PR

Populárne články