Connect with us

Šport

Eva je obsadená, druhý turnaj veteránov nemajú kde zorganizovať

Published

on

Reklama

Členovia Klubu vodného póla H2O chceli do Piešťan pozvať kolegov z Belehradu a Ľvova. Prevádzkový čas kúpaliska Eva je však podľa  zástupcov Klubu vodného póla Kúpele Piešťany (KVP KP), ktorí ho prevádzkujú, zaplnený verejným plávaním a tréningom mladých športovcov.

[singlepic id=14174 w=320 h=240 float=right]Ľudia, ktorí chodia skoro ráno na kondičné plávanie, sa o bazén delia s mladými plavcami. Po nich tam zdokonaľujú svoje schopnosti pólisti a až potom Evu otvoria pre verejnosť. Niekedy sa trénuje aj večer. O jediný 50 m dlhý bazén v Piešťanoch je počas leta záujem. Denne kúpalisko navštívia stovky ľudí.

Reklama

Kúpele ho už niekoľko rokov prenajímajú za symbolickú sumu Klubu vodného póla KP, bez iniciatívy jeho členov by zrejme dávno chátralo. Radnica túto aktivitu pravidelne dotuje, tento rok sumou 15-tisíc eur. Príslušná zmluva zaväzuje pólistov, aby umožnili využívať bazén tunajším plaveckým oddielom. Má to byť bezplatne a v čase, ktorý si vzájomne dohodnú.

„Dvakrát som oslovil Klub vodného póla Kúpele Piešťany s požiadavkou o usporiadanie turnaja, no odpoveď bola nielen záporná, ale odmietli nám poskytnúť priestor aj na tréning. Preto sa pýtam, či je to správne, keď sa kúpalisko prevádzkuje s finančnou podporou mesta a klub, ktorý je odkázaný na jediný bazén v meste, nedostane priestor ani na usporiadanie medzinárodného turnaja,“ hovorí Ante Petričevič z Klubu vodného póla H2O a dodáva, že Evu vždy mohli mimo prevádzky využívať všetky piešťanské športové kluby.

Reklama

Podľa predsedu KVP KP Ľudovíta Kubána chce klub vytvárať perspektívu pre rozvoj vodného póla, keďže okrem Evy nie je v našom meste iný bazén vhodný na túto hru. „Pri prevádzke kúpaliska teda v prvom rade vytvárame podmienky na relax pre návštevníkov kúpaliska a v druhom rade využívame kúpalisko v maximálnej možnej miere na tréningy našich mladých perspektívnych športovcov v kategóriach 11 roční, mladší a starší žiaci, kadeti, žiačky a kadetky.“

Tieto družstvá museli podľa jeho slov odohrať všetky svoje domáce zápasy mimo Piešťan v prenajatých bazénoch, pretože v stanovených termínoch nebola ešte Eva v prevádzke. Ľudovít Kubán ďalej povedal, že v Piešťanoch sa uskutoční turnaj veteránov, ktorý pod názvom Anti Kajlich Master Cup každoročne organizuje Klub vodného póla KP.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič

 

Populárne články