Connect with us

Šport

Rýchlostná kanoistika: Michálek majstrom sveta

Published

on

Reklama

Po nedávnom titule majstra Európy do 23 rokov pridal odchovanec piešťanskej rýchlostnej kanoistiky Matej Michálek do svojej zbierky počas uplynulého víkendu titul majstra sveta. Na šampionáte pretekárov do 23 rokov v kanadskom Wellande vyhral spolu s kolegami disciplínu K4 na 1000 m. Nestratili sa ani ďalší Piešťanci Jerguš Jacko a Filip Valo.

michalekMladá posádka Marek Krajčovič, Gábor Jakubík, Viktor Demin a Matej Michálek je perspektívou slovenskej kanoistiky. Chlapci síce po finále neboli úplne spokojní s predvedenou jazdou, nič to však nemení na tom, že sú majstrami sveta. Druhé Rusko zdolali o 0,347 sekundy. V aktuálnej sezóne čaká nástupcov Riszdorferovcov, Vlčeka, či Tara, ešte jeden vrchol sezóny a tím sú seniorské majstrovstvá sveta v nemeckom Duisburgu. Posádka sa už nadchádzajúci víkend predstaví na majstrovstvách Slovenska, ktoré sa konajú na piešťanskej Sĺňave a potom tu absolvuje aj krátku prípravu pred majstrovstvami sveta, na ktorých je základným cieľom dostať sa do finále

Reklama

V Kanade sa darilo aj ďalším Piešťancom. Jerguš Jacko a Filip Valo boli členmi juniorského štvorkajaku, ktorý si vo finále  na kilometrovej trati vybojoval šieste miesto. Filip Valo pridal tiež pekný výsledok v individuálnej disciplíne. V K1 na 200 metrov skončil siedmy.

Autor: ht  Ilustračné foto: R. Erban

Reklama

Populárne články