Connect with us

Novinky

Drahovskí bežeckou rodinou roka

Published

on

Reklama

Prvý marcový piatok sa v bratislavskej Refinery Gallery uskutočnilo slávnostné vyhlasovanie a odovzdávanie bežeckých ocenení za rok 2015 s názvom Running Gala. Z ocenenia v rámci bežeckej komunity sa tešili aj Piešťanci. Rodina Drahovských získala v hlasovaní odbornej poroty prvenstvo v kategórii Bežecká rodina roka.

920769_1000030676719005_5244384161559620108_o[1]

Foto: Róbert Pažitný

Oceňovalo sa v dvadsiatich kategóriach. Ceny získali najrýchlejší bežci a bežkyne na 10 km, v polmaratóne a maratóne, ako aj bežci roka v horskom behu do 50 km a ultratrailisti. O najlepšom podujatí roka a najlepšej komunite rozhodlo hlasovanie verejnosti. Za naj podujatie označili bežci Svätoštefanský beh a najlepšou bežeckou komunitou roka sa stalo občianske združenie Beznohy z Trnavy.

Reklama

V rámci Running Gala odmenili organizátori tiež čin roka, bojovníčku roka, bojovníka roka, príbeh roka a rodinu roka. V rámci kategórie Bežecká rodina roka boli dominované rodiny Hauptvogelovcov, Drotovánovcov a Drahovských. Odborná porota zložená zo zástupcov bežeckých komunít určila za víťazov rodinu Drahovských, ktorá sa galavečera zúčastnila v plnej zostave. Manželia Katarína a Jozef Drahovský sa pravidelne zúčastňujú bežeckých podujatí a aj ich sami organizujú. Katka preháňa aj mladšie pretekárky a vlani vyhrala viacero pretekov. Najstaršie z detí, Tadeáš a Lývia, sa venujú hlavne triatlonu, kde patria do slovenskej reprezentácie.

-red- Foto: Róbert Pažitný

Reklama

Populárne články