Connect with us

Šport

Dračie lode na Sĺňave

Published

on

Reklama

V piatok 11. júna si jazdu na dračích lodiach vyskúšalo na Sĺňave, takmer štyristo študentov a pedagógov z piešťanských škôl. Lode boli[singlepic id=694 w=320 h=240 float=left]síce bez hláv drakov, podľa ktorých dostali názov (kvôli bezpečnosti pri nastupovaní, ale aj preto aby sa pomerne drahé hlavy nezničili), to však vôbec nevadilo študentom, z ktorých prevažná väčšina držala pádlo v ruke po prvý raz. Teplé slnečné počasie ich lákalo dosýta si vychutnať bezprostrednú blízkosť vody, podľa čoho niektorí aj pri vystupovaní vyzerali.

Dračie lode do Piešťan priviezol zakladateľ trenčianskeho klubu dračích lodí Ľubomír Matúš, ktorý sa aktívne venuje popularizácii tohoto športu na Slovensku. V Čechách sa jazdí na dračích lodiach množstvo súťaží, dokonca medzi sebou pretekajú aj školské tímy. Pôvodne mala akcia v Piešťanoch trvať tri dni, avšak pre vysokú hladinu Váhu museli organizátori zmeniť svoj pôvodný plán. Dračie lode sme v Piešťanoch nevideli určite posledný raz, pretože už koncom júna sa na Váhu pravdepodobne medzi mostami v centre mesta uskutočnia preteky študentských posádok a následne aj preteky pedagógov v Ratnovskej zátoke.

Reklama

Dračia loď meria skoro 13 metrov, má výtlak viac ako dve tony, zmestí sa do nej 20 členov posádky s pádlami, bubeník a kormidelník. Ak chcete vidieť aká bola v piatok na Sĺňave atmosféra, nech sa páči nahliadnite do našej fotogalérie.

Autor: Tomáš Hudcovič Foto: hug(o)photo agency

Reklama

[nggallery id=22]

Populárne články