Connect with us

Šport

Na streetballe pokus o Guinessov rekord

Published

on

Reklama

V sobotu 12. júna budú Piešťany žiť basketbalom. Pred Domom umenia sa uskutoční piate kolo Streetball Tour a organizátori spolu s účastníkmi sa pokúsia tiež o prekonanie slovenského rekordu a zápis do Guinessovej knihy rekordov v počte driblujúcich na jednom mieste súčasne v stanovenom časovom intervale 3 minút.

[singlepic id=597 w=320 h=240 float=left]Organizátori naplánovali pokus na 14. hodinu, pričom sa ho môže zúčastniť každý bez obmedzenia. Registrácia účastníkov bude prebiehať od 13.30 hod. na  hlavných kurtoch KORATEX a SATRO pred Domom umenia. Organizátori očakávajú v zmysle hesla „Prines loptu a urob rekord“ čo najvyššiu účasť, aby bol pokus úspešný. Za symbolickú zálohu si bude možné loptu zapožičať, ale na každého účastníka s vlastnou loptou čaká štýlové prekvapenie od neziskovej organizácie Basketland n.f.. „V Piešťanoch, okrem tradične silnej konkurencie na Streetball Tour,  sa pokúsime zapísať do slávnej Guinessovej knihy rekordov. Vnímame to ako prostriedok na propagáciu basketbalu a streetbalu u širokej verejnosti a veríme, že to bude dávka veľmi dobrej zábavy a zároveň nevšedný zážitok pre všetkých. Uvidíme, ako sa táto myšlienka ujme a do budúcnosti zamýšľame z toho urobiť tradíciu,“ povedal o pokuse project manager Basketlandu n.f. Martin Šilan.

Reklama

[singlepic id=599 w=320 h=240 float=left]Piate kolo z osemdielnej série Streetball Tour začína pred Domom umenia prezentáciou o 8.30 h a finálové zápasy sú naplánované na 16.00 hod. Okrem basketbalových zápolení na deviatich kurtochv piatich kategóriach sa diváci môžu tešiť aj na bohatý sprievodný program, ktorý pripravili organizátori podujatia mesto Piešťany, Basketland n.f , BKM Piešťany, MSKS Piešťany, NOC Dom Umenia,  SOŠOS Piešťany a Slovenská asociácia športu na školách v spolupráci so Slovenskou streetballovou asociáciou. Diváci si prídu na svoje pri tradičných a veľmi populárnych sprievodných doplnkových súťažiach BASKETLAND Slam Dunk Contest, SPALDING 3pts Shooting, SATRO FT Shooting Contest, AND1 Skills 1 on 1, ktoré obohatí exhibičný súboj pohlaví medzi domácim ženským prvoligovými tímom a zároveň finalistom tohtoročnej edície Slovenského pohára BKM Piešťany a ich kolegami z druhej najvyššej slovenskej basketbalovej súťaže TJ Štadión Trenčín.

[singlepic id=600 w=320 h=240 float=right]Atraktívna bude aj kultúrna sekcia programu, ktorý bude plný streetkultúry, hudby a tanca. Svoje tanečné majstrovstvo predvedú tanečné formácie HEROES a Pro street Team, roztancovať publikum sa určite podarí známej tanečnej formácii Dobrava Dance Company na čele s jej hlavnou tanečníčkou a choreografkou Dobravou Miška Škvaridlovou. Premiérovo v rámci tohtoročnej Tour budú na programe aj live hudobné vystúpenia. Svoje raperské umenie predstaví formácia Arsenal, ktorá je aj autorom pilotného songu k Streetball Tour 2010. Na záver podujatia prídu všetkých pobaviť svojimi originálnymi textami s použitím netradičných nástrojov priamo zo susedného Vrbového Vrbovskí víťazi a na následnej afterpárty v blízkom Športhoteli zahrajú Funny Fellows. Pre najmenších je pripravený Detský zábavný park a akcia „Účes ulice“, za ktorou sa skrýva súťaž o bláznivý účes, ktorý vytvoria vybrané šarmantné [singlepic id=601 w=320 h=240 float=left]kaderníčky zo SOŠOS na Mojmírovej ulici v Piešťanoch. Samozrejme, že nebude chýbať ani známa tvár sveta vinylov a mixov DJ Spank a určite zahanbiť sa nedá majster slova a obľúbený speaker v streetbalovej komunite Pepe Shilo Lopez.

Reklama

V prípade nepriaznivého počasia sa podujatie uskutoční v nedeľu 13.5. opäť  s rovnakým časovým programom.

Autor: TS/th   Foto:Pepo

Populárne články