Connect with us

Novinky

Do Piešťan sa vracia mužský futbal, PFK nastúpi na prvý domáci zápas už v nedeľu

Published

on

Reklama

V Piešťanoch sa v nedeľu 14. augusta o 17:00 uskutoční prvý domáci zápas jesennej časti ôsmej ligy – MEVASOX. PFK Piešťany privítajú TJ Družstevník Šterusy. „Po trojročnej prestávke Vás pozývame na majstrovský zápas A mužstva. Mená ako Stachura, Javorka a ďalší sú zárukou športového zážitku,“ skonštatoval nový štatutár futbalového klubu z kúpeľného mesta Erik Hlavatý. Súčasťou zápasu bude dobrovoľné vstupné, ktorého výťažok poputuje na podporu piešťanskej mládeže.

V prvom ligovom zápase na ihrisku TJ Sokolovce zvíťazilo mužstvo Piešťan 4:1. „Káder priebežne dopĺňame, veríme však, že to bude stačiť a ligu vyhráme. Čo sa protivníkov týka, pozeráme sa výhrade na seba,“ skonštatoval športový riaditeľ PFK a zároveň stále aktívny hráč Cyril Stachura.

Reklama

Futbal si v Piešťanoch prešiel turbulentným obdobím, keď sa menili personálne štruktúry či nájomná zmluva s mestom. Dnes je situácia stabilizovaná a veci sa začínajú hýbať. Plánuje sa obnoviť obľúbená Mestská futbalová liga, Športhotel Bar ponúka celodenné sledovanie olympiády a chystá viacero akcií pre športovú verejnosť, fanúšikov i podporovateľov klubu.

Taktiež plánujeme dobrovoľnícke akcie, v ktorých nám verejnosť pomôže vyčistiť areál a okolie štadióna spolu s atletickou dráhou. Verím, že ľudia ocenia spôsob, akým začína futbal v Piešťanoch opätovne štartovať a priaznivci športu nás budú podporovať,“ prezradil svoje prianie štatutár PFK. „Futbal robíme hlavne pre Vás, a preto sa tešíme na naše prvé spoločné stretnutie v nedeľu.“ Na súpiske A mužstva sa momentálne nachádza 21 hráčov.

Reklama

AUTOR MB / TK PFK Piešťany/(fotografie, ©PFK Piešťany)

Populárne články