Connect with us

Novinky

Cyril Stachura: Piešťanom rastie silná generácia hráčov

Published

on

Reklama

Jesennú časť ukončili ako poslední spomedzi futbalistov mladší žiaci. Tím s najširším kádrom v súťaži hodnotil jeho tréner a zároveň športový riaditeľ PFK Piešťany Cyril Stachura. Do tabuľky si so skóre 57-50 zapísali 28 bodov, vybojovali 9 víťazstiev, 1 remízu a 7 prehier.

Strelci gólov: Hesko 15, Gregorovič 10, Labat 9, Rolinec 8, Seidl 3, Varačka 3, Ranostaj 3, Ocelka 1, Gvozdenovič Luka 1,Košinár 1, Petényi, 1, Muller 1, Vatrt 1.

Reklama

Hodnotenie trénera Cyrila Stachuru

Po jesennej časti sa nachádzame v strede tabuľky, kde nám patrí 8. miesto. S umiestneným som spokojný tak na 50 percent, avšak pri pohľade späť, keď si spomeniem, kde bolo družstvo mladších žiakov pred rokom a pol, znamená momentálny stav obrovský krok vpred. Družstvo však má potenciál aj kvalitu posunúť sa v tabuľke ešte o niekoľko miest vyššie.

Reklama

Prvé mesiace sezóny sa niesli pre všetkých chlapcov v znamení privykania si na veľké ihrisko, pretože oproti minulému roku, keď sa hralo len na šírku ihriska, to bola obrovská zmena. Chlapci sa s tým popasovali veľmi dobre, aj keď by sa našlo niekoľko negatívnych bodov. Asi najvýraznejším negatívom bol nízky počet hráčov v príprave, kedy boli všetci po dovolenkách, čo sa odzrkadlilo na herne slabšom úvode súťaže. Po tomto období, sme však vďaka zlepšenej dochádzke a tréningovému procesu urobili značný pokrok.

Pri detailnejšom ohliadnutí sa za zápasmi musím vyzdvihnúť kvalitu výkonov najmä v zápasoch proti silným súperom. Chlapci v nich ukázali, že ich potenciál pri správnom vedení je veľký a môžu sa vyrovnať komukoľvek v súťaži. Naopak by som bol veľmi rád, keby sme sa vyvarovali zápasov, kde sme nedokázali potvrdiť svoju výkonnosť, hrali nekoncentrovane a pod svoje možnosti. Z hľadiska celkového vyváženia družstva musím pochváliť efektivitu v útoku, ktorá bola na veľmi dobrej úrovni. Obranná činnosť celého družstva však bola slabšia, v tomto smere budeme musieť zapracovať.

Ako hlavný prvok by som však chcel vyzdvihnúť celý kolektív, ktorý bol v celej súťaži asi najpočetnejší. Počas sezóny sme zapracovali do zápasov celkovo až 27 hráčov, na zápasy sme chodili poväčšine s 18-20 hráčmi. V tomto kontexte je celkové ôsme miesto veľmi cenné, keďže sme hrali neustále so širším kádrom proti najlepším hráčom súpera. Chlapci sa takisto dobre zapracovali aj v okresnej súťaži starších žiakov, kde chodili hrávať. Veľmi dobre sa javí aj nastávajúca generácia, hlavne naši prípravkári z U11, ktorí zimujú na prvom mieste v okresnej súťaži U13 bez straty bodu a dominujú aj v konfrontácii so staršími hráčmi v regióne.

Cieľmi do jarnej časti je odstránenie vyššie spomenutých nedostatkov a neustále napredovanie v tréningovom procese, radosť z futbalu, aby sa chlapci posunuli znova o ďalší krok vpred. Víťazstvá a ostatné radosti potom prídu spolu s tým.

MB/TK PFK

Populárne články