Connect with us

Šport

Cyril Stachura: Cieľ sme splnili, no mužstvo má na viac

Published

on

Reklama

Po minulom období, keď hrali žiaci o záchranu sa v tomto ročníku posunuli na horné priečky tabuľky a hrajú o prvú päťku. Jesennú časť zhodnotil tréner starších žiakov Cyril Stachura.

Po minulých dvoch sezónach, keď sme družstvo skladali na poslednú chvíľu a hrali sme o záchranu sú teraz naše ambície vyššie. V kádri bolo 26 hráčov, nastali iba minimálne zmeny. Do Spartaka Trnava odišiel Oliver Rusnák a naopak z Moravian sa vrátil Oliver Kardoš. Nakoľko sme mali aj B mužstvo, vyťaženosť jednotlivých hráčov bola na dostačujúcej úrovni. S umiestnením na 5. mieste môžeme vyjadriť spokojnosť (to bol aj náš interný cieľ), aj keď otvorene musím povedať, že toto mužstvo má ešte na viac. Našu hru sme chceli založiť na postupnej kombinácií a využívaní našich rýchlych útočníkov.

Reklama

Na prvej časti (postupná kombinácia), ktorá je omnoho náročnejšia, musíme neustále pracovať. Naopak, s rýchlym prechodom sme dokázali zaskočiť skoro každého súpera. Negatívom je, že sme dokázali premeniť maximálne 20% čistých gólových príležitosti. Zlepšiť musíme aj obrannú činnosť tak celého mužstva, ako aj jednotlivých hráčov. V domácich zápasoch sme boli dominantní a zaslúžene vyhrali všetky zápasy. Jediný domáci zápas, derby s Trebaticami bol vyrovnaný, ale aj ten sme gólom v závere výsledkovo zvládli.

Na ihriskách súperov, až na jeden zápas (výbuch v Nových Zámkoch) , sme boli minimálne vyrovnaným súperom. O lepší bodový zisk zo súperových ihrísk sme sa pripravili sami, keď sme inkasovali lacné góly, a hlavne už spomenutým nepremieňaním šancí. Hra v týchto zápasoch bola oveľa lepšia ako výsledný bodový efekt, čo je pozitívnejšie, ako šťastná výhra po vypracovaní si minimálneho množstva šancí.

Reklama

REKLAMA

Spokojnosť môžem vysloviť s tréningovou účasťou, kde počet málokedy klesol pod 20 hráčov na tréningu. Tak isto aj tréningové tempo bolo na požadovanej úrovni a na veľa hráčoch bolo vidieť výrazné zlepšenie. Do tréningového procesu sme zaradili aj individuálne tréningy (pravidelne sa zúčastňovali hlavne Hlavatý, Daňhel, Kardoš), ktorí boli spolu s Modrovičom a Vyhlídalom ťahúňmi mužstva a odohrali aj všetky zápasy.

Do jarnej časti si dávame niekoľko cieľov. Pokračovať v odstraňovaní a zlepšovaní individuálnych nedostatkov, zlepšiť súčinnosť jednotlivých formácií a v neposlednom rade pripraviť končiacich hráčov na prechod do dorasteneckej kategórie. Čo sa týka cieľov mužstva, chceli by sme skončiť do 3. miesta. Verím, že tieto výzvy, ktoré pred nami stoja, spoločnou prácou, odhodlaním a entuziazmom zvládneme a potvrdíme, že cesta po ktorej ide PFK je správna.

Umiestnenie : 5. miesto

Počet bodov : 27

Skóre : 34 – 22

Najlepší strelci : Daňhel 10, Modrovič 9, Vyhlídal 6, Hlavatý 3, Labat 2, Kardoš 2, Hrdina 1, Rolinec 1

TS PFK

Populárne články