Connect with us

Novinky

Hokej: Piešťanských havranov navštívila hokejová legenda, majster sveta Dušan Milo

Published

on

Reklama

Hokejová prípravka HK HAVRANI Piešťany zažila v stredu 19. decembra na zimnom štadióne malé Vianoce v podobe návštevy bývalého reprezentačného obrancu Dušana Mila. Dušan dosiahol počas svojej kariéry mnoho úspechov, z ktorých si najviac váži titul majstra sveta 2002. Medzi ďalšie úspechy možno zaradiť bronzovú medailu z roku 2003, ale aj účasť na ZOH v Salt Lake City.

Z klubovej kariéry to bolo pôsobenie vo švédskej Elitserien v klube MODO a v dánskom Krefelde. S rodnou Nitrou získal v sezóne 2013/2014 a 2014/2015 striebornú medailu. V nasledujúcej sezóne sa stal majstrom SR, opäť v drese Nitry. Bol to pre neho v poradí už druhý titul, ten prvý získal v drese Zvolena v sezóne 2000/2001.

Reklama

Dušan Milo momentálne pôsobí v štruktúrach Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) a to na pozícii regionálneho inštruktora pre Trnavský kraj. SZĽH v snahe čo najlepšie sa vyrovnať ďalším rozvojovým aktivitám v regiónoch a pomôcť klubom v ich modernom rozvoji, vytvoril pozíciu regionálneho inštruktora. Regionálni inštruktori sa budú viac zameriavať na špecifickú športovú problematiku a ich hlavnou úlohou bude nielen zvýšiť počet hráčov vo všetkých vekových kategóriách, ale aj rozvíjať trénerské prostredie a kvalitu trénovania pre lepšiu podporu rozvoja hráčov.

REKLAMA

Reklama

Ako sme sa dozvedeli od viceprezidenta HK HAVRANI Piešťany Petra Bohuša, spolupráca s Dušanom Milom je na výbornej úrovni, v klube oceňujú nielen dohľad nad tréningami, ale aj účasť významnej hokejovej osobnosti na piešťanskom ľade. „Pre hráčov je obrovskou motiváciou vidieť svoje vzory priamo na tréningu. Veríme, že spolupráca bude dlhodobá a čoskoro prinesie svoje výsledky v podobe nielen zvyšujúceho sa počtu detí, ale hlavne radosti z hry, nových priateľstiev a hokejových zážitkov“ – skonštatoval Peter Bohuš. „Som veľmi rád, že môžem odovzdávať svoje skúsenosti mladým havranom, teším sa na spoluprácu a držím palce Piešťanom, aby dosiahli svoje vízie, ktoré v klube majú a na ktorých pracujú,“ dodal Dušan Milo.

TS HK Havrani Foto: -pb-

Populárne články