Connect with us

Šport

Cyklistika: Metelka vyhral v saganovskom štýle

Published

on

Reklama

Piešťanec Jozef Metelka vyhráva jedny preteky zdravotnepostihnutých cyklistov za druhými. Štyri roky po nehode, pri ktorej prišiel o nohu, sa dostáva medzi špičku zdravotne postihnutých cestných cyklistov. V júli na pretekoch Európskeho pohára vo Vrátnej ešte obsadil „iba“ tretie“ miesto, avšak počas septembrových pohárových pretekov  v Belgicku, Čechách a v Srbsku vyhral všetko, čo sa dalo.

V nedeľu 15. septembra sa konali cestné preteky Belgium Paracycling Open. V nich úspešný Piešťanec finišoval prvý vo svojej kategórii C4 i v rámci jednotlivcov z celého pelotónu a dokonca v šprinte súperil aj s tandemistami, pričom po predstihla len jedna dvojica.

Reklama

994193_10151593760568621_1597965797_n
O týždeň neskôr sa zúčastnil pretekov Prague Para-cycling European Cup.  Opäť zvíťazil v cestných pretekoch a tento raz pridal prvenstvo aj v časovke. V oboch pretekoch dokázal poraziť historicky najúspešnejšieho paracyklistu sveta, šesťnásobného paralympijského šampióna Jiřího Ježka. Podľa vyjadrenia reprezentačného trénera Branislava Režňáka bolo úžasné sledovať priamy súboj týchto dvoch pretekárov. Pre www.spv.sk povedal: „V treťom kole (z 12) sa odpútali od hlavnej skupiny a svoj náskok postupne zvyšovali, a za sebou nechali takých pretekárov ako Wolfgang Eibeck či Jiří Bouška. Pred nájazdom do poslednej zákruty pred cieľom si Jozef Metelka nastúpil, svojmu súperovi odskočil na 20 metrov a vo veľkom štýle zvíťazil. Razancia jeho útoku a neuveriteľné zrýchlenie na pár metroch zaskočilo asi všetkých. Dovolím si povedať, že v Jozefovi Metelkovi má Slovensko svojho Sagana aj medzi postihnutými.“

Posledný septembrový víkend  už trávil Jozef v Belehrade. Darilo sa mu opäť, cestné preteky vyhral a časovku tiež.
Autor: ht  Foto: Brano Mažgut

Reklama

REKLAMA

IJaV-2

Populárne články