Connect with us

Šport

Boby: Piešťanský hasič v ľadovom koryte

Published

on

Reklama

Posádka dvojbobov mužov Michal Tkáč a Ladislav Noskovič obsadila v sobotu 17. januára na pretekoch Európskeho pohára v St. Moritzi 24. miesto. Mladý pilot Michal Tkáč tak vylepšil vo svojej premiérovej sezóne pri druhom štarte najlepšie umiestnenie o 5 miest.

boby1

Reklama

 Dvojboby Michal Tkáč (biela prilba), Ladislav Noskovič (čierna)

Piešťanec Ladislav Noskovič je bývalý úspešný atlét, momentálne pracovne pôsobí na Okresnom riaditeľstve Hasičského a záchranného zboru v Piešťanoch. Pred piatimi rokmi sa začal venovať bobom, avšak  nepretekal. Pretekársku premiéru mal v tejto sezóne práve v St. Moritzi, kde slovenskí bobisti strávili týždeň na sústredení.

Reklama

Jeho úlohou je čo najrýchlejšie rozbehnúť boby a potom ich za cieľom zastaviť. Riadenie bobov má na starosti pilot Michal Tkáč, pre ktorého to boli druhé preteky v tejto sezóne. Na víťazné duo Nemcov Johannesa Lochnera s Tinom Paaschem stratili Slováci 2,26 sekundy a obsadili 24. miesto z 28 posádok.  V rámci EP sa v tejto sezóne uskutočnilo 7 pretekov, z ktorých sa naši reprezentanti zúčastnili len dvoch. Celkovo im patrí s 34 bodmi 49. miesto.

Budúci víkend čakajú Slovákov preteky vo Winterbergu. Ich cieľom je postupne naberať stále viac skúseností s víziou dostať sa na najbližšiu zimnú olympiádu.

-th- Foto: Archív L. Noskoviča

Populárne články