Connect with us

Novinky

Bobisti na olympiádu nakoniec nepôjdu, nepodarilo sa im získať výnimku

Published

on

Reklama

Tím slovenského štvorbobu predvádzal v uplynulej sezóne Európskeho pohára vynikajúce výkony, napriek vybojovanej miestenke na Zimné olympijské hry do juhokórejského Pjongčangu nakoniec nepôjde. Dôvodom je pravidlo Olympijskej charty o národnosti športovca, ktoré sa týkalo pilota Radka Matouška. Český rodák získal slovenské občianstvo len nedávno, keďže však v uplynulých troch rokoch reprezentoval Česko nemôže nastúpiť v drese našej krajiny. Slovenský zväz bobistov skúšal vybaviť výnimku, neuspel však a kvôli tomu, že skúseného pilota nemá v tíme aktuálne kto nahradiť, ich sen o olympiáde nateraz končí.

Reklama

„Bohužiaľ aj napriek vybojovanému miestu na ZOH sa náš štvorbob nepredstaví v Pjongčangu. Chlapci na čele s Radkom bojovali o každé umiestnenie, aby si zapísali čo najväčší počet bodov do olympijskej kvalifikácie. Aj napriek mnohým prekážkam rozhodne ukázali že na to majú,“ informuje na svojich stránkach zväz.

Slovenský zväz bobistov skúšal vybaviť pre Radka Matouška výnimku diplomatickou cestou s podporou Medzinárodnej bobovej a skeletonovej federácie. Napriek veľkej snahe sa to prezidentovi zväzu Milanovi Jagnešákovi nepodarilo. Český pilot v minulosti reprezentoval našich západných susedov na Majstrovstvách sveta, ale aj juniorskom svetovom šampionáte.

Reklama

-lt/Zdroj: TASR, www.tvnoviny.sk/Foto: Slovenský zväz bobistov-

Populárne články