Connect with us

Šport

Bedminton: Hrubý úspešnejší, Kalinčík s cenným skalpom

Published

on

Reklama

Dvaja členovia Piešťanského bedmintonového klubu, Matej Hrubý a Marek Kalinčík, sa v sobotu 13. novembra zúčastnili na kvalifikačnom turnaji Grand Prix BQ v Bratislave. Vo štvorhre sa im príliš nedarilo, ale v dvojhre boli so svojimi výsledkami a výkonmi spokojní.

[singlepic id=7209 w=350 h=350 float=left]„V priebehu sezóny sa odohrajú 3 takéto turnaje a najlepší sa kvalifikujú na turnaje A kategórie, na ktorých je možné vidieť slovenskú elitu, vrátane slovenského reprezentanta a 80. hráča svetového rebríčka Michala Matejku, ako aj ďalších slovenských špičkových bedmintonistov. Môžu tu hrať len registrovaní hráči a úroveň je veľmi vysoká,“ vysvetľuje princíp turnajov Marek Kalinčík. „Hrajú sa dvojhry a štvorhry. V dvojhrách sa hrá aj o celkové umiestnenie, čiže každý hráč odohrá minimálne 5 zápasov s kvalitnými súpermi. Štvorhry sa hrajú klasickým KO systémom, čiže po prehre je pár vyradený z turnaja,“ dodal M. Kalinčík.

Reklama

Piešťanskej dvojici sa v Bratislave darilo striedavo. Vo štvorhre prehrali po mdlom výkone hneď v 1.kole s párom z Trenčína pomerne hladko 11:21 a 14:21 a v turnaji obsadili 17.-18. miesto.

V dvojhre im žreb neprial, keď si obaja vylosovali do 1. kola nasadených hráčov. Po oduševnenom výkone svoje zápasy prehrali a postúpili do bojov o 16. – 37. miesto. Tam sa im už darilo lepšie. „V druhej časti „pavúka“ som už mal lepšie vylosovanie a po 2 výhrach a 1 prehre som sa prebojoval do zápasu o konečné 19. miesto, ktorý som úspešne zvládol. Celkovo som vyhral 3 zápasy a 2 prehral. S výsledkom som veľmi spokojný, dosiahol som viac ako som očakával,“ povedal Matej Hrubý, úspešnejší [singlepic id=7210 w=320 h=240 float=right]z dvojice piešťanských reprezentantov. Marek Kalinčík obsadil konečné 21. miesto s rovnakou bilanciou ako Matej. „Žreb mi nie veľmi prial. Za celý turnaj som odohral 3 zápasy s nasadenými hráčmi a podarilo sa mi poraziť len jedného po tom, ako som odvrátil 7 (!) mečbalov a zápas otočil. Tento hráč momentálne figuruje na 49. priečke slovenského rebríčka a touto výhrou som si pripísal zatiaľ najcennejší skalp v mojej krátkej bedmintonovej kariére,“ hodnotí M. Kalinčík.

Reklama

„Zúčastňujeme sa turnajov ešte len druhú sezónu, takže každý turnaj je pre nás malá slávnosť a snažíme sa hlavne zbierať skúsenosti. Maťove umiestnenie je 2. najlepšie na turnajoch kategórie BQ v histórii piešťanského bedmintonu. Veríme, že bodový zisk bude dosť vysoký na to, aby sme sa posunuli na vyššie priečky slovenského rebríčka. Momentálne sme na 84. a 87. mieste, ale naše ambície siahajú vyššie,“ zhodli sa obaja reprezentanti najmladšieho ligového športu v Piešťanoch.

V sobotu 20.novembra sa piešťanskí bedmintonisti zúčastnia ďalšieho turnaja kategórie B vo väčšom počte a my vás budeme o ich výsledkoch informovať. Držte im palce!

Výsledky piešťanských bedmintonistov na turnaji Grand Prix BQ Spoje Bratislava:

Štvrohra:

Hrubý, Kalinčík – J.Piovarči, Masarik 11:21, 14:21

Dvojhra:

Hrubý – Kaštan 6:21, 9:21

Hrubý – Vaľko 21:19

Hrubý – Socha 21:17

Hrubý – Kelecsény 10:21

Hrubý – Ohurniak 21:16

Kalinčík – Kitt 10:21, 11:21

Kalinčík – Kuruc 27:25

Kalinčík – Kelecsény 16:21

Kalinčík – Socha 22:20

Kalinčík – Barics 21:17

Autor: kk   Foto: Tomáš Hudcovič – hugophoto agency

Populárne články