Connect with us

Šport

Hokej: Piešťany vs. Dolný Kubín očami fanúšikov

Published

on

Reklama

V piatok 12. novembra 2010 privítali piešťanskí hokejisti doma súperov z Dolného Kubína. Piešťanci tento raz nedovolili opakovanie ťažkého zápasu z pred necelého mesiaca a zvíťazili 3:0. V nasledujúcich riadkoch si môžete prečítať ako videli zápas fanúšikovia ŠHK 37 Piešťany z fanklubu HFC´04 Piešťany.

Keby sa po tomto zápase vyhlasovala prvá trojka najlepších hráčov na ľade, mohlo by sa pokojne stať, že na pomyselnom piedestáli by stáli dva hmotní a jeden nehmotný hráč, hokejista, účastník duelu. Pretože hodnú časť zápasu sme pravdepodobne nehrali len s brankárom a piatimi hráčmi v poli, ale v našej bráne pravdepodobne bol ešte jeden. Nazvyme si ho ako chceme. Tomášov anjel strážny, duch piešťanskej nepriestrelnosti, zahmlievač očí kubínskych strelcov, mister zero na konte našich inkasovaných. V žiadnom prípade by som si nedovolil ani najväčším omylom pochybovať o brankárskom umení Tomáša Tomeka, ale v piatok sa tie puky trošku častejšie od Tomáša odrážali, ako je zvykom. Je jedno ako sa ten pomyselný siedmy hráč volá, hlavne že tam [singlepic id=6038 w=320 h=240 float=left] bol a aj s jeho pomocou si náš gólman pripísal ďalší čistý gólový register.

Reklama

Pohľad na súpisku mužstiev pred zápasom dával znať, že dnes k nám sem opäť nepríde predposledné mužstvo tabuľky s otvorenou náručou pre výprask, ale ťažký a vyspelý súper, vystužený hráčmi extraligového Martina. Všetci sme mali v pamäti ostatný ťažký duel, ktorý sa nám podarilo s vypätím všetkých síl dotiahnuť do úspešného konca a vyhrať najtesnejším rozdielom. Keď pindoši nemajú chuť kecať a radšej lúskajú počas zápasu jadierka, keď si neuvedomujeme chlad od “prdelí“ zo studených lavíc, a keď je na konci “standing ovation“, môžme s pokojným svedomím povedať, že sme v piatok videli kvalitný, dynamický, miestami tvrdý, o stupeň teplejší prvoligový hokej, ktorý sa musel páčiť.

V prvej tretine sa hralo trošku opatrnejšie. Obaja si uvedomovali silu svojich ofenzív, obe mužstvá s snažili pozorne brániť, nedopúšťať sa zbytočných a naivných chýb. Šance, ktoré sme v tejto časti hry videli sa dajú s kľudom nazvať pološancami. Zápas mal od začiatku tempo, gradáciu hry. Najviac nás zamrazilo asi pri šanci Jonáka, ktorý asi v siedmej minúte netrafil totálne odkrytú Tomášovu svätyňu, hádam z troch krokov. Šance našich mali vždy malú chybičku krásy. Buď bola finálna prihrávka nepresná, zakončenie nebolo dostatočne razantné, alebo sme stroskotali  na pevnej obrane, alebo istom kubínskom brankárovi. Za zmienku stoja príležitosti Maja Mihálika a jeho teč pred bránou, ktorý pekne zmenil smer, bohužiaľ ale mimo bránu, prudká strela Bučku od modrej a efektný zákrokom Dzubinu ľavým betónom, či šance prvého útoku, ktorý s najčastejšie dostával svojou chuťou a aktivitou k zakončeniu. Gól sme však v tejto tretine nevideli.

Reklama

V druhej časti hry sa hra zrýchľovala. Začíname samostatným nájazdom Patrika Lušňáka, ktorý sa presadil svojou rýchlosťou, ale pozorný brankár mu pohybom znemožňuje čo i len vystreliť. Naši sa púšťajú do tlaku, hlavne prvý útok drží súpera pevne vo svojom pásme. V 25. minúte sme sa konečne dočkali gólu.  Baran s Kubrickým a Pupákom si v pásme vymieňajú puky dovtedy, až konečne príde presná Martinova prihrávka na Mira Pupáka, ktorý sa ocitne zoči voči Dzubinovi a ponad prvý betón a lapačku strieľa veľmi dôležitý prvý gól. Vedieme zaslúžene  1 – 0….. Hra v tejto časti zápasu má rýchly spád, šance sa striedajú na oboch stranách. Zlepšeným pohybom sa dostávame do prečíslení. Kubrický, Dano Rosa, Učeň, ale aj iní šance na našej strane nepremieňajú.

V 50. minúte si dvojica Peško Románek spomenie na svoje najlepšie časy, keď sa títo dvaja dokázali nájsť aj naslepo.  V dobrej streleckej pozícii sa neukvapuje Mišo Peško, prenechá puk Janovi Románkovi, ktorý naberá okamžitý šprint, natlačí sa do stredu, do voľného územia pred brankára a triafa presne medzi betóny… vedieme 2 – 0 a hneď sa nám oveľa ľahšie dýcha. Súperovho trénera ide rozhodiť v týchto momentoch od zlosti. Fatálna chyba kubínskej obrany, potrestaná v najlepší možný čas. O pár minút pri nás opäť stoja všetci svätý. Po strele obrancu Tomáš neudrží prudký puk, ktorý prepadne za neho, pred Kováčom je už len prázdna brána, ale chvalabohu aj dlhé ruky nášho obrancu Magušina, ktorý uprace puk do bezpečia. V 59. minúte nakoniec to najlepšie…. Jeden z najaktívnejších na ľade Patrik Lušňák si sprava nakorčuľuje sám do stredu, efektný švih ponad lapačku, kliniec, vešiak, vinkel jak alabaster ….. 3 – 0.

Teraz si od hokeja týždeň oddýchneme, v utorok sa pravdepodobne na ďaleký východ asi nik nechystá, v piatok máme voľno a až na budúci utorok sa vidíme doma na Senici. Držme našim palce na východe, aby sa konečne prelomilo to východniarske tohto sezónne prekliatie a priniesli 3  body. Ale najdôležitejšie je to, aby sa odtiaľ v poriadku vrátili.

Autor: otto Ilustračné foto: Tomáš Hudcovič – hugophoto agency

Populárne články