Connect with us

Šport

Basketbalistky začínajú sezónu, chcú hrať moderný basketbal

Published

on

Reklama

Basketbalistky BKM Piešťany odštartujú novú sezónu tento víkend 17. – 18. septembra dvomi zápasmi Slovenského pohára proti ženám a juniorkám BK Petržalka. Sobotňajší zápas s BK Petržalka začína v telocvični Gymnázia Pierra de Coubertina o 18.00 h. V nedeľu privítajú piešťanské basketbalistky juniorky z Petržalky o 10.00 h.

[singlepic id=11631 w=320 h=240 float=left]Do decembra hrajú basketbalistky Slovenský pohár. V ňom postupuje zo skupiny západ do Final eight, teda medzi najlepšiu osmičku, priamo víťaz skupiny a druhý hrá o možnosť zahrať si vo finále s druhým zo skupiny východ. Druhý decembrový týždeň začína 1. liga žien. V nej prvé štyri družstvá zo západu a prvé štyri z východu hrajú na záver play off o postup do extraligy.

Reklama

„Našou ambíciou pred touto sezónou je hrať moderný basketbal a mať z hry a sezóny radosť. Možno to znie zvláštne, ale keďže hráme za vlastné peniaze a bez podpory mesta, ktoré nám neprispieva ani na nájomné na telocvične, inak sa nedá,“ konštatoval tréner BKM Piešťany Miloš Drgoň.

Družstvo BKM v minulej sezóne opustili Erika Horváthová, Ľubica Matúšová, Veronika Vargová a Soňa Nyitrayiová. Naopak do tímu prišli Michaela Trajlinková, Petra Briedová a Sandra Hujsiová. Okrem nich sú v kádri Barbora Tarabová, Veronika Pekníková, Klaudia Mináriková, Tamara Potroková, Lucia Strečanská, Katarína Valentová, Michaela Stanková, Lenka Varhaníková, Soňa Rybáriková, Lujza Brašková, Veronika Ronecová a Katarína Žáková.

Reklama

Piešťanské basketbalistky na konci letnej prípravy odohrali dva zápasy s ruským profesionálnym klubom SSC Krasnojarsk. V oboch ťahali za kratší koniec, ale bola to pre ne výborná príležitosť porovnať sa s kvalitným družstvom.

SSC Krasnojarsk – BKM Piešťany 102:53 (32:14, 26:9, 30:13, 14:17)

body: Stanková 22, Žaková 12, Hujsiová 8, Valentová 4, Ronecová 4, Varhaníková 3

SSC Krasnojarsk – BKM Piešťany 85:39 (20:12, 22:10, 23:10, 20:7)

body: Stanková 14, Žaková 11, Potroková 6, Valentová 4, Hujsiová 2, Varhaniková 2

Autor: th

Populárne články