Connect with us

Šport

Vicemajstri Českej republiky v tenise neregistrovaných sú z Piešťan

Published

on

Reklama

Tradičné otvorené majstrovstvá Českej republiky tenistov, ktorí nie sú registrovaní v žiadnom klube sa tento rok konali v Prostějove od 9. do 11. septembra. Trojdňového turnaja v dvojhrách mužov, štvorhrách mužov a žien sa zúčastnili aj amatérsky tenisti z nášho mesta Michal Ábel a Marek Kalinčík. V medzinárodnej konkurencii z Česka, Srbska, Slovinska a Slovenska sa nestratili a napokon vybojovali strieborné medaily vo štvorhre.

[singlepic id=19574 w=320 h=240 float=left]Do majstrovského turnaja, na ktorý sú domáci tenisti nominovaní na základe výsledkov kvalifikačných turnajov, sa dostali vďaka divokej karte od usporiadateľov. Za ich dôveru sa im odvďačili atraktívnou agresívnou hrou a pozdvihnutím celkovej úrovne tohto ročníka. „Chcem sa poďakovať organizátorom za skvele odvedenú prácu – od technického zabezpečenia, cez prostredie a hlavne atmosféru, ktorú sa im podarilo vytvoriť. Je radosť hrať tenis na takejto akcii. Možno aj preto sa nám tak darilo,“ pochválil Marek Kalinčík prácu, ktorú odviedli AT Production a Tenissport pri organizácii otvorených majstrovstiev.

Reklama

[singlepic id=19576 w=320 h=240 float=right]Vo dvojhrách sa náš pár, ktorý trénuje na výborne pripravených kurtoch pri kúpalisku Eva, nepresadil. Sústredili sa najmä na štvorhru, kde mali väčšie šance. Zo súbojov v základných skupinách vyšli ako víťazi a postúpili do hlavnej súťaže z prvého miesta. V osemfinále „pavúka“ si poradili s českým párom Argiriu, Černý po viac ako dvoch hodinách boja 6:7, 7:5, 6:4, keď ich v druhom sete delili od prehry len dva „fiftíny“. V štvrťfinále ich čakali opäť domáci súperi Vaclavík, Tesařík (neskorší majster ČR vo dvojhre) a opäť sa naši potrápili – ďalší dvojhodinový súboj so šťastným koncom po výsledku 7:6, 4:6, 6:2. Semifinále malo hladký priebeh a naši tenisti vyprevadili z dvorca favorizovaný pár, dvojnásobných majstrov ČR, Handlíř, Výmola po výsledku 6:2, 6:2. Vo finále už však nestačili na ďalší český pár Trubačík, Bryška a prehrali pomerne jednoznačne 1:6, 6:7. „Naozaj sme takýto výsledok neočakávali, pretože naša príprava bola veľmi slabá. O to viac sa tešíme a chcel by som poďakovať spoluhráčovi Marekovi za nasadenie a predvedený výkon. Vo finále nám už chýbali sily, pretože predchádzajúce zápasy boli vyčerpávajúce. Inak by sme sa viac pobili o titul. Verím, že budúci rok sa nám ho podarí získať,“ zhodnotil turnaj Michal Ábel, mladší z úspešnej dvojice.

 

Reklama

Výsledky:

 

Základná skupina:

Ábel, Kalinčík – Čermák, Novotný 4:6

– Malý, Skalík 6:2

– Kukla, Kooš 6:2

 

Osemfinále:

Ábel, Kalinčík – Agririu, Černý 6:7, 7:5, 6:4

 

Štvrťfinále:

Ábel, Kalinčík – Vaclavík, Tesařík 7:6, 4:6, 6:2

 

Semifinále:

Ábel, Kalinčík – Handlíř, Výmola 6:2, 6:2

 

Finále:

Ábel, Kalinčík – Trubačík, Bryška 1:6, 6:7

[nggallery id=1076]

Populárne články