Connect with us

Novinky

Basketbal: Piešťany privítali tri stovky mladých kemperov na Basketland campe

Published

on

Reklama

Piešťany hostili v uplynulých prázdninových týždňoch tri stovky mladých basketbalistiek a basketbalistov. Do kúpeľného mesta ich priviedla účasť na Basketland campe, kde sa možno budúcim hviezdam venovali tréneri, fyzioterapeuti, ale aj aktívni hráči či hráčky napríklad Piešťanských Čajok s cieľom utužiť ich vzťah k zaujímavej loptovej hre a zvýšiť ich basketbalové schopnosti.

Reklama

„Sme šťastní, že sme mohli v Piešťanoch na 13. ročníku Basketland campov privítať viac ako 300 mladých baskeťákov a baskeťáčov z celého Slovenska. Vďaka Miroslavovi Nerádovi sme opäť našli na domácej pôde Piešťanských Čajok výborné podmienky, na športovú, edkukačnú i súťažnú časť nášho náročného programu Basketland campu. Bezmála 50 trénerov, asistentov, kondičných trénerov, fyzioterapeutov, profesionálnych hráčok a hráčov, reprezentantov Slovenska tak mohlo svoje skúsenosti i zručnosti odovzdávať nemalému množstvu detí z rôznych basketbalových klubov, ktoré sa do Piešťan na Basketland camp stále vo väčšom počte vracajú,“ hovorí Fero Kubala, zakladateľ Basketland campov

Kemperi vo veku od 5 do 17 rokov boli rozdelení do družstiev so svojimi rovesníkmi. Každé družstvo sprevádzal počas týždňa stráveného v Piešťanoch asistent trénera, ktorý okrem basketbalových tréningov absolvoval s družstvom outdoorové či kondičné tréningy, rôzne kvízy, hry, besedu so slovenskými reprezentantkami a taktiež lekciu basketbalovej angličtiny „English is easy, basket is best“.

Reklama

Každodenný program bol prepletený individuálnymi súťažami, na ktorých mali basketbalisti a basketbalistky možnosť zbierať body do celokempovej MVP súťaže. Na záver oraganizátori rozdali ocenenia a odmeny, pričom už teraz sa deti tešia na budúci rok.


-red- Foto: Laco Ďuračka

Populárne články