Connect with us

Kultúra

Festival Grape na piešťanskom letisku už vypredali

Published

on

Reklama

Už štvrtý rok po sebe sa vypredali všetky vstupenky na piešťanský festival Grape ešte pred jeho začiatkom. V tomto roku to bolo na slovenské pomery rekordne rýchlo, keďže sa tak udialo 16 dní pred začiatkom festivalu. Na multižánrovom festivale 10. – 11. augusta vystúpi vyše osemdesiat interpretov, z toho dvadsaťšesť zo zahraničia.

Najväčšími hviezdami budú zahraniční hostia alt-J, Kodaline, Nick Murphy fka Chet Faker, Wilkinson, Lamb, Jungle, Wolf Alice, Modeselektor, Noisia alebo Oh Wonder. Z Čiech prídu osláviť 30 rokov fungovania Tata Bojs a slovenskú vlajku ponesú skupiny ako Para, Trosky, Billy Barman, Fallgrapp či Chiki Liki Tu-A.

Festival prináša aj zopár noviniek pre svojich návštevníkov. Vznikol nový open air tanečný stage v tvare majáku, ktorý bude zabávať ľudí od začiatku festivalu až do jeho konca prakticky bez prestávky. Pribudol jeden nový vstup, a to do stanového mestečka, aby mali ľudia plynulejší príchod a nemuseli čakať dlho pri hlavnej bráne. Stanové mestečko sa otvára v piatok už o 9:00, areál následne o 12:00 tak, ako doteraz. Nebude chýbať ani umenie. V časti areálu sa vyrastie záhrada z veľkoformátových zrkadlových obrazov, ktorú inštaluje celosvetovo známy výtvarník Matej Krén. Nezabúda sa ani na ekológiu. Na celom festivale bude jedlo podávané iba v kompostovateľnom riade a vratné poháre doplnia tiež recyklovateľné. Separovanie odpadu je už samozrejmosťou. Toto je iba zlomok z noviniek a služieb, ktoré festival tento rok pripravil, na mieste toho návštevníci uvidia a zažijú omnoho viac.

Reklama

TS

Reklama

Populárne články