Connect with us

Šport

Basketbal: Piešťany hostia cez víkend Federálny pohár žien

Tri dni, 12 zápasov a to najlepšie zo Slovenska a Česka na jednom mieste, v Diplomat aréne. Piešťany budú od piatka 26. januára do nedele 28. januára dejiskom tretieho ročníka Federálneho pohára.

Published

on

Reklama

Kúpeľné mesto sa rozhodlo historicky druhýkrát zhostiť organizátorskej taktovky nad podujatím, na ktorom sa predstavia aktuálne 4 najlepšie tímy zo Slovenska a Česka. Piešťanské Čajky boli pri prvom ročníku tejto akcie a ako jediný klub zo Slovenska vždy skončil na medailovom umiestnení, v oboch prípadoch z toho bol bronz. Pred rokom sa hralo v českom Hradci Králové.

Okrem Piešťan uvidíme z Niké Extraligy žien v Diplomat aréne posledného vicemajstra a finalistu Slovenského pohára, Sláviu Banská Bystrica. „Pumy“ boli doteraz na všetkých ročníkoch Federálneho pohára, v roku 2022 obsadili 6. priečku a pred rokom sa umiestnili o pozíciu vyššie. Nechýba ani MBK Ružomberok, pri premiére boli na 4. mieste a naposledy skončili na 8. pozícii. Opäť po roku sa predstaví medzi česko-slovenskou elitou ŠBK Šamorín, v Hradci Králové bol šiesty.

Reklama

Tieto štyri tímy sa mimochodom stretli aj v úvodnom kole nadstavbovej skupiny o 1. – 4. miesto, Čajky zdolali Šamorín 76:35 a Banská Bystrica vyhrala nad Ružomberkom 64:58.

Z českej strany naopak neuvidíme ZVZZ USK Praha, najlepší tím tamojšej súťaže sa už dlhodobo nezúčastňuje Českého pohára, respektíve Federálneho pohára kvôli povinnostiam v Eurolige. Do Piešťan ale príde úradujúci šampión tohto podujatia Žabiny Brno, ktoré pred rokom celkom suverénne dokráčali k prvenstvu a v tejto sezóne si zahrali v play off Eurocupu. V poslednom finále tohto turnraja narazili na historicky prvého víťaza Federálneho pohára, Sokol Hradec Králové. O vylepšenie 4. miesta z predchádzajúcej edície sa pokúsi KP Tany Brno, tiež účastník play off Eurocupu a kvarteto uzatvára nováčik na tomto turnaji, Levhartice Chomutov. Aj tento klub reprezentoval Česko v Eurocupe.

Reklama

Zo slovenských súperov vo štvrťfinále sú na tom najlepšie Žabiny, momentálne 2. tím Chance ŽBL. Cez víkend ukončila ich víťaznú sériu USK Praha (60:78). Hneď za nimi v tabuľke je druhý brnenský celok, KP sa naladil na Federálny pohár výhrou nad Ostravou (96:73). Piate miesto v tabuľke patrí Chomutovu, ktorý tiež zvládol víkendovú ligovú skúšku, keď zdolal najtesnejším možným rozdielom Trutnov (64:63). Tabuľkovým susedom Levhartic je Hradec Králové, ani Sokol nezaváhal v generálke. Nad Brandýsom triumfoval štvrťfinálový súper Piešťan jednoznačne (72:43).

V Diplomat aréne tak skutočne uvidíme tie najlepšie tímy Slovenska a Česka, ktoré si to počas troch dní rozdajú o medaily a víťaznú trofej. Úvodný štvrťfinálový deň štartuje už o 12.00 h, ďalšie dni sa bude hrať o celkové umiestnenie. K čo najlepšiemu umiestneniu Čajok bude potrebná aj vaša podpora!

Vstupné na Federálny pohár je nasledovné: 7€ – vstupenka na 1 zápas, 14€ – celodenná vstupenka na 4 zápasy. Vstuopenky si tradične môžete zakúpiť priamo v pokladni Diplomat arény, ktorá bude otvorená vždy hodinu pred prvým zápasom hracieho dňa.

Zo všetkých stretnutí budú štatistické prenosy a samozrejmosťou budú aj video prenosy, o ktoré sa postará služba tvcom.cz.

 

Program Federálneho pohára 2024 – 26. – 28. januára – Diplomat aréna, Piešťany:

 

Štvrťfinále – piatok 26. januára:

12.00 h: Žabiny Brno – ŠBK Šamorín

14.30 h: MBK Ružomberok – Levharti Chomutov

17.00 h: Piešťanské Čajky – Sokol Hradec Králové

19.30 h: KP Brno – Slávia Banská Bystrica

 

Semifinále, o 5. – 8. miesto – sobota 27. januára:

12.00 h: zdolaný MBK Ružomberok/Levharti Chomutov – zdolaný Žabiny Brno/ŠBK Šamorín

14.30 h: zdolaný KP Brno/Slávia Banská Bystrica – zdolaný Piešťanské Čajky/Sokol Hradec Králové

17.00 h: víťaz Piešťanské Čajky/Sokol Hradec Králové – víťaz KP Brno/Slávia Banská Bystrica

19.30 h: víťaz Žabiny Brno/ŠBK Šamorín – víťaz MBK Ružomberok/Levharti Chomutov

 

Zápasy o umiestnenie, finále – nedeľa 28. januára:

11.00 h: o 7. miesto

13.30 h: o 5. miesto

16.00 h: o 3. miesto

18.30 h: finále

 

TS Piešťanské Čajky

Populárne články