Connect with us

Šport

Cenné víťazstvá pre TK Kúpele Piešťany na Halových majstrovstvách SR

Po halových majstrovstvách regiónov pokračovala tenisová súťaž v národnom kole. Piešťanským tenistom sa opäť darilo, vybojovali päť medailových umiestnení.

Published

on

Reklama

TK Kúpele Piešťany reprezentoval dvojitým víťazstvom Martin Adamča, ktorý získal v kategórii mladších žiakov v dvojhre i štvorhre zlato. V singlovom finále si na dvorcoch TK Ratufa Levice poradil s Matteom Sansonom (TK Slávia STU Bratislava), aby nakoniec obaja spoločne zvíťazili aj v štvorhre. Adamča bodoval aj v kategórii starších žiakov, kde vybojoval v štvorhre opäť spolu so Sansonom krásne 2. miesto. Piešťanský tenisový klub reprezentovali v kategórii starších žiakov aj Artur Bartovic a Jakub Rusnák.

V kategórii mladších žiačok reprezentovala klub výborným výkonom v dvojhre Stella Škodáček, keď po dvoch víťazstvách podľahla až vo štvrťfinále neskoršej finalistke Novákovej. Škodáček bodovala aj skvelým výsledkom 3. miesta v štvorhre spoločne s Leou Valentovou (Lieskovský tenisový klub – LTC).

Reklama

 

Reklama

V kategórii štvorhry mladších dorastencov získal zlato ďalší hráč klubu Dominik Mačej, keď spoločne s Markom Bekénim (Tenis team Nové Zámky) vo finále zdolali dvojicu Sloboda, Zavacký.

Trénerom klubu Milovi Grolmusovi a Marekovi Oravcovi blahoželáme ku krásnym výsledkom ich zverencov. Tí, spolu s trénermi Andy Brownom a Dianou Zelenayovou, pozývajú aj ďalšie nádejné talenty do projektu Dajte deti na tenis.

Tenisový klub Kúpele Piešťany v novembri 2021 spustil projekt Dajte deti na tenis s cieľom spopularizovať tenis ako zdraviu prospešnú celoživotnú športovú aktivitu pre deti a mládež. Základným cieľom projektu je dať deťom vo veku od 5 do 8 rokov možnosť vyskúšať si tenis a v prípade záujmu si osvojiť základy tejto krásnej hry v prípravke klubu. Všetky deti sú vítané, pričom každý utorok (17.00-18.00) a sobotu (9.30-10.30) je možné deti prihlásiť v Tenisovej hale TK Kúpele Piešťany na Valovej ulici. Príďte si tenis vyskúšať a ochutnať čaro tohto krásneho športu.

TS TK Kúpele Piešťany  Foto: Archív TK Kúpele Piešťany

Populárne články