Connect with us

Šport

Basketbal: Macedónska reprezentantka Andželika Mitrasinović ďalšou posilou Piešťanských Čajok

Piešťanské Čajky posilňuje ďalšia reprezentantka svojej krajiny, do tímu prichádza 29-ročná rozohrávačka Andželika Mitrasinovičová zo Severného Macedónska.

Published

on

Reklama

Reprezentantka Severného Macedónska spojila veľkú väčšinu svojej doterajšej basketbalovej kariéry s pôsobením v domácej súťaži, ale zahrala si aj v Čiernej Hore a Bosne a Hercegovine. Pred dvoma rokmi sa rozhodla vyskúšať pôsobenie mimo balkánskeho regiónu, najskôr si zahrala Eurocup s francúzskym Tarbes a predchádzajúci ročník bola súčasťou bulharskej Montany. V tomto klube patrila k lídrom tímu, v ženskej verzii Jadranskej ligy dokonca patrila k najlepším hráčkam súťaže.

S priemerom viac ako 18 bodov a 6 asistencií na zápas bola ligovým lídrom v týchto štatistikách. Okrem toho mala na svojom konte v priemere takmer 7 doskokov a 3 zisky. Mitrasinovičová dosiahla vo svojej kariére viacero úspechov – v Severnom Macedónsku získala majstrovský titul trikrát (2014, 2015, 2021) a rovnaký počet má aj z Čiernej Hory (2017, 2018, 2019). Vyhrala aj pohár v Bosne a Hercegovine (2016), Čiernej Hore (2018, 2020), Severnom Macedónsku (2014, 2015, 2021) a najmä Jadranskú ligu (2018, 2020). „O Piešťanských Čajkách som počula len dobré veci. Tiež mi vraveli o skvelých fanúšikoch, preto som sa do tohto prostredia, s takou dobrou atmosférou a zázemím, rozhodla prísť. Dúfam, že sa nám podarí opäť získať majstrovský titul a Slovenský pohár. V Eurocupe očakávam, že dosiahneme dobré výsledky,“ prezradila na úvod ďalšia predsezónna posila Piešťan.

Reklama

Skúsenosti Mitrasinovičovej a líderstvo z reprezentácie (priemer takmer 19 bodov, 6 doskokov, 3 asistencií a 2 ziskov) z nedávnej kvalifikácie majstrovstiev Európy 2023, by mali byť vhodným doplnením do mladého kolektívu Čajok. „Prichádza ako jedna z náhrad za hráčky, ktoré odchádzajú. Ja verím, že ukáže svoj potenciál, ktorý dokazovala v ABA lige alebo vo francúzskej lige. Je to hráčka, ktorá dokáže skórovať, s výborným prehľadom v hre. Už je skúsená, takže verím aj v jej skúsenosti a teším sa na spoluprácu s ňou. Všetci dúfame, že bude prínosom pre tento tím,“ uviedol tréner Piešťan Peter Jankovič.

 

Reklama

TS Piešťanské Čajky

Populárne články